Τα... παράτησαν οι Μάβερικς, έχασαν από τους Μπουλς και αποκλείστηκαν - Νίκες για Πέλικανς και για τους αδιάφορους Σέλτικς, Πίστονς, Ρόκετς (vids)
i

© photo by Ron Jenkins / Getty Images / Ideal Images

Τα... παράτησαν οι Μάβερικς, έχασαν από τους Μπουλς και αποκλείστηκαν - Νίκες για Πέλικανς και για τους αδιάφορους Σέλτικς, Πίστονς, Ρόκετς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:07 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:16 - 08.04.2023

O αποκλεισμός των Ντάλας Μάβερικς ήταν προδιαγεγραμμένος και ήρθε με κάθε βεβαιότητα μετά την ήττα (115-112) από τους Σικάγο Μπουλς - Οι Πέλικανς κρατάνε τον ρυθμό τους και τις ελπίδες τους, οι Σέλτικς επικράτησαν των Ραπτορς

Το Ντάλας ολοκληρώνει την φετινή του πορεία, πολύ πιο νωρίς απ' ότι φαντάζονταν οι περισσότεροι, ειδικά τη μέρα που απέκτησαν τον Κάιρι Ίρβινγκ και τον... τοποθέτησαν στο πλευρό του Λούκα Ντόντσιτς

Εκείνη τη στιγμή πίστεψαν ότι έχουν αυξημένες ελπίδες ακόμα και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά τώρα -μετά τη νέα ήττα τους από τους Σικάγο Μπουλς με 115-112- αποκλείστηκαν και μαθηματικά. 

Δεν κατάφεραν ούτε να μπουν στην δεκάδα και δεν θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση στα play offs oύτε καν μέσω της διαδικασίας του play in tournament, όπως θα κάνουν οι Μπουλς στην Ανατολή. Το μόνο που μπορούν να προγραμματίσουν τώρα είναι… διακοπές. Ο Ντόντσιτς θα πάει να αναλογιστεί τι έφταιξε, ο Ίρβινγκ να κοιτάξει τις προσφορές και το μέλλον του (μιας και μένει ελεύθερος το καλοκαίρι) και ο Ρέτζι Μπούλοκ να πάει στο… νησί του να δει πως πάνε τα έργα

Μαρκ Κιούμπαν: «Θέλω ο Ντόντσιτς να μείνει για πάντα στο Ντάλας, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι έκανε το Μιλγουόκι για τον Γιάννη»
NBA

11:09 - 06.04.2023

Μαρκ Κιούμπαν: «Θέλω ο Ντόντσιτς να μείνει για πάντα στο Ντάλας, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι έκανε το Μιλγουόκι για τον Γιάννη»

Οι Μάβερικς θέλουν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Κάιρι Ίρβινγκ, αλλά ο καημός του ιδιοκτήτη Μαρκ Κιούμπαν είναι η παραμονή του Λούκα Ντόντσιτς στο Ντάλας εφόρου καριέρας και αντιλαμβάνεται ότι αν δεν πάρουν οι Καουμπόηδες πρωτάθλημα μέχρι το 2026, ο Σλοβένος θα βγάλει... φτερά!

Στο μεταξύ, οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς νίκησαν τους Νιου Γιορκ Νικς και αυτό σημαίνει ότι οι Πελεκάνοι εκτός του ότι είναι εξασφαλισμένοι ως συμμετέχοντες στα play in έχουν και κάποιες (λίγες) ελπίδες για ισοβαθμίες και συνδυασμούς που μπορούν να τους φέρουν εντός... εξάδας. 

Προς το παρόν με τον νεαρό φόργουορντ Τρέι Μέρφι ΙΙΙ να κάνει άλλο ένα φανταστικό παιχνίδι επικράτησαν των Νικς, που έχουν το μυαλό τους στη σειρά με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και στην επιστροφή του τραυματία Τζούλιους Ραντλ. 

Τέλος, οι Σέλτικς νίκησαν τους Ράπτορς σε ένα παιχνίδι που δεν επηρεάζει τα δεδομένα, καθώς η Βοστώνη έχει κατακτήσει εδώ και μέρες το Νο 2 της Ανατολής και οι Καναδοί έχουν αντιληφθεί πως η τύχη τους θα παιχτεί στα play in.

Ντάλας - Σικάγο: 112-115

Νέα Ορλεάνη - Νέα Υόρκη: 113-105

Βοστώνη - Τορόντο: 121-102 

Ιντιάνα - Ντιτρόιτ: 115-122

Σάρλοτ - Χιούστον: 109-112