Πιστός στους Μπλέιζερς ο Λίλαρντ, δεν σκέφτεται ανταλλαγή

Ντάμιαν Λίλαρντ

Πιστός στους Μπλέιζερς ο Λίλαρντ, δεν σκέφτεται ανταλλαγή

Χρήστος Τσάλτας 08:22 - 20.06.2023

Την ώρα που τα δημοσιεύματα και οι φήμες γύρω από το όνομά του πληθαίνουν, ο Ντάμιαν Λίλαρντ δεν σκέφτεται κάτι άλλο πέραν της παραμονής του στο Όρεγκον και στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Την τελευταία δεκαετία είναι ο παίκτης που έχει συνδέσει το όνομά του όσο κανένας άλλος με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Ο Ντάμιαν Λίλαρντ έχει μείνει σε καλές και κακές στιγμές στο Όρεγκον, έχοντας σαν στόχο την κατάκτηση ενός τίτλου με την ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να μπει στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Τα χρόνια περνάνε, ο Dame βαδίζει στο 33ο έτος της ηλικίας του και όπως είναι φυσικό τα καλά χρόνια που έχει μπροστά του, όσον αφορά το μπάσκετ που μπορεί να παίξει, δεν είναι πολλά ακόμα. Η επιθυμία για κατάκτηση ενός τίτλου είναι μεγάλη. Όμως αυτόν τον τίτλο θέλει να τον κατακτήσει στο μέρος που ξεκίνησαν όλα.

Τις τελευταίες μέρες το όνομα του Λίλαρντ συνδέθηκε με τους Μαϊάμι Χιτ. Από τη στιγμή που η ομάδα της Φλόριντα δεν κατάφερε να κάνει δικό της τον Μπράντλεϊ Μπιλ, που μετακόμισε στους Φοίνιξ Σανς, ο Λίλαρντ ήταν ο μεγάλος στόχος του Πατ Ράιλι και των συνεργατών του για την ενίσχυση του ρόστερ.

Για τις ανάγκες αυτής της κίνησης μάλιστα οι Χιτ «επιστράτευσαν» ακόμα και τον Τζίμι Μπάτλερ, προκειμένου να πείσει τον Λίλαρντ να ζητήσει ανταλλαγή και να μετακομίσει στη Φλόριντα, για να δημιουργήσει μια ομάδα ισχυρή σε όλα τα επίπεδα, που θα παλέψει για το πρωτάθλημα.

Η στάση του Λίλαρντ ωστόσο ήταν ξεκάθαρη. Δεν σκέφτεται μετακόμιση σε άλλη ομάδα. Ο Dame θέλει να συνεχίσει στο Πόρτλαντ, να παραμείνει ηγέτης των Μπλέιζερς και να δει την ομάδα να αναπτύσσεται και να γίνει διεκδικήτρια του τίτλου. Άλλωστε φέτος το front office της ομάδας έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, προκειμένου οι Μπλέιζερς να γίνουν μια ομάδα διεκδικήτρια.

Την περασμένη σεζόν ο Λίλαρντ αγωνίστηκε σε 58 παιχνίδια μετρώντας 32,2 πόντους, 4,6 ριμπάουντ, 7,3 ασίστ, 46,3% στα σουτ εντός πεδιάς, όμως για ακόμα μια φορά οι Μπλέιζερς δεν κατάφεραν να μπουν στα πλέι οφ, με την σεζόν να ολοκληρώνεται πρόωρα, με το πέρας της regular season.