Ντέρμπι στην Πάτρα, για την πρώτη του νίκη το Λαύριο
i

Φάση από τον περσινό αγώνα των δύο ομάδων /© Intime

Ντέρμπι στην Πάτρα, για την πρώτη του νίκη το Λαύριο

Sportal newsroom 10:39 - 10.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 10.12.2022

Με δύο αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα (10/12) η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Basket League.

Με δύο αγώνες θα ανοίξει σήμερα (10/12) η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Basket League, αφού υπήρξε αναβολή στην αναμέτρηση του Κολοσσού με το Περιστέρι, εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού στους Ροδίτες.

Στην Πάτρα εστιάζεται το ενδιαφέρον, εκεί όπου ο Προμηθέας υποδέχεται τον Απόλλωνα στο πρώτο ντέρμπι της Πάτρας στη σεζόν. Ο Προμηθέας άρχισε τη σεζόν με δύο νίκες αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε κατά σειρά από τον Κολοσσό H Hotels, τον ΠΑΟΚ mateco, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Οι τρεις από αυτές τις τέσσερις ήττες σημειώθηκαν με διαφορές μέχρι πέντε πόντων αφού η αχαϊκή ομάδα μόνο κόντρα στον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη.

Τη νίκη μακριά από το «σπίτι» του θα ψάξει ο Απόλλων που μέχρι στιγμής μετράει μόνο ήττες στα εκτός έδρας ματς του. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα ηττήθηκε κατά σειρά από την ΑΕΚ, τον Άρη και τον Ιωνικό για να φτάσει τις οχτώ διαδοχικές, εκτός έδρας ήττες στην Basket League. Η τελευταία νίκη της μακριά από το γήπεδο της ήταν εκείνη που σημείωσε στις 30 Ιανουαρίου κόντρα στον Ιωνικό (82-96) για το περσινό Πρωτάθλημα.

Το ματς θα ξεκινήσει στις 19.15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 3.

Στις 16.00 το Λαύριο θα προσπαθήσει να κάνει μια νέα αρχή στο φετινό πρωτάθλημα στο οποίο μετράει μόνο ήττες. Κόντρα στη νεοφώτιστη Καρδίτσα η ομάδα του Χρήστου Σερέλη επιθυμεί να πάρει για πρώτη φορά φέτος τους δύο βαθμούς της νίκης, μετρώντας ήδη τέσσερις ήττες στην έδρα της και άλλες τόσες εκτός.

Το Λαύριο Megabolt γνώρισε τέσσερις από τις ήττες του στο γήπεδο του, από ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, κατά σειρά από τον Προμηθέα, τον ΠΑΟΚ mateco, την ΑΕΚ και το Περιστέρι bwin. Με τις οχτώ με τις οποίες μπήκε στο φετινό Πρωτάθλημα, το Λαύριο Megabolt μετράει πλέον 10 συνεχόμενες ήττες. Η τελευταία νίκη του ήταν εκείνη της 20ής Απριλίου επί του Προμηθέα (90-82).

Η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό μετά τη μοναδική νίκη της επί του Κολοσσού H Hotels για τη 2η αγωνιστική, ήταν ανταγωνιστική στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα Carna (78-72) αλλά δεν κατάφερε να σταθεί ανταγωνιστική στα τέσσερα παιχνίδια που ακολούθησαν αφού οι ήττες από το Περιστέρι bwin, τον Παναθηναϊκό, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ mateco σημειώθηκαν με διαφορές 17-29 πόντων.

Ο αγώνας θα έχει ζωντανήμετάδοση από την ΕΡΤ 3.