H δικαστική διαμάχη του Ουέστμπρουκ με τον οπαδό των Τζαζ συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά!
i

@ photo by Mike Ehrmann / Getty Images / Ideal Images

H δικαστική διαμάχη του Ουέστμπρουκ με τον οπαδό των Τζαζ συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά!

Γιώργος Γαβριλάκης 12:08 - 01.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:21 - 01.01.2024

Στις 11 Μαρτίου του 2019 ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είχε τσακωθεί με φίλαθλο των Τζαζ. Είχαν συρθεί στα δικαστήρια και τώρα, πέντε χρόνια μετά, το Εφετείο της Γιούτα προσπαθεί να βγάλει... άκρη!

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει πέντε χρόνια. Έχει αλλάξει και η δεκαετία. Όταν ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, ως παίκτης των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ τότε, είχε τσακωθεί -και παραλίγο να πιαστεί στα χέρια- με έναν φίλαθλο των Τζαζ στη Γιούτα, είχε μόλις ξεκινήσει η Covid-19 στην Κίνα. 

Ήταν Μάρτιος του 2019 και στις ΗΠΑ ακόμα (όπως και στις περισσότερες χώρες της Δύσης) δεν είχε φθάσει ο ιός. Έπειτα έφθασε και πλέον έχει… αποχωρήσει στο «παρασκήνιο» της ζωής, αλλά για τον Ουέστμπρουκ δεν έχει ολοκληρωθεί η περιπέτεια από εκείνο το επεισόδιο του με τον κάτοικο του Σολτ Λέικ Σίτι. Διότι, αυτή (η περιπέτεια) πήρε το δρόμο για την δικαιοσύνη και στα τέλη του Δεκέμβρη του 2023 και στις αρχές του νέο έτους, έχει αναλάβει δράση το Εφετείο της Γιούτα

Η μήνυση του φιλάθλου, ονόματι Σέιν Κέισελ, αλλά και της συντρόφου του Τζένιφερ Χαφ, έχει να κάνει με την εξύβριση και με πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας προς τα άτομά τους. Και θύτης -σύμφωνα με τους ίδιους- ήταν ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ, που πλέον αγωνίζεται στο Λ.Α. με τους Κλίπερς. 

Βέβαια, ο Ουέστμπρουκ δεν αρνείται πως τους επιτέθηκε φραστικά -αφού υπήρχαν αυτόπτες και αυτοίκωοι μάρτυρες- αλλά επικαλείται ρατσιστικά σχόλια που του εξαπέλυσαν, πριν προκύψει η… απάντησή του. 

Ο Δικαστής Ράιαν Τένεϊ, πάντως, ανέφερε ότι η πλευρά του Ουέστμπρουκ επικεντρώνεται στο ρατσιστικό σχόλιο, αλλά ο Σέιν Κέισελ με την σειρά του υποστηρίζει ότι ένα σχόλιο κρίνεται ως ρατσιστικό με υποκειμενικούς όρους. Το θέμα είναι ότι άκρη δεν έχουν βγάλει ακόμα οι δύο πλευρές και η ιστορία κρατάει από τις 11 Μαρτίου του 2019

Highlights για όλα τα γούστα: Τα Top 10 του ΝΒΑ που προέκυψαν από τον γέρο χρόνου που 'φυγε (vids)
NBA

09:03 - 01.01.2024

Highlights για όλα τα γούστα: Τα Top 10 του ΝΒΑ που προέκυψαν από τον γέρο χρόνου που 'φυγε (vids)

Ένας χρόνος, 365 μέρες με καρφώματα 360 μοιρών, πάσες με κλειστά τα μάτια και μπλοκ που έσβησαν τα φώτα. To Sportal συγκεντρώνει και σας παρουσιάζει όλα τα σπουδαία στιγμιότυπα του ΝΒΑ που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι την τελευταία μέρα του έτους που αποχώρησε...

Τότε που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου του αγώνα των Τζαζ με τους Θάντερ κι ενώ ο Ουέστμπρουκ καθόταν στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας ξεκίνησε να λογομαχεί με τον Κέισελ, ο οποίος καθόταν τρεις σειρές πιο πίσω. 

Τότε που ο Κέσελ υποστηρίζει ότι φώναζε στον Ράσελ Ουέστμπρουκ «αδελφέ! Κάτσε κάτω και βάλε πάγο στα γόνατα», αλλά υπάρχουν και μαρτυρίες που αναφέρουν πως του είπε επακριβώς: «Γονάτισε όπως έχει συνηθίσει να κάνεις για να υπηρετείς τους συμπαίκτες σου». Ενώ, η ιστορία πέραν από μία ρατσιστική προσέγγιση απέκτησε και μία ομοφοβική, λόγω της στιχομυθίας με την… πτώση στα γόνατα.