Η Big-3 έκανε ποδαρικό στο Φοίνιξ και οι Σανς αισιοδοξούν - Ο ΛεΜπρόν συνεχίζει να βλέπει τους Λέικερς να χάνουν (vids)
i

@ photo by Chris Coduto / Getty Images / Ideal Images

Η Big-3 έκανε ποδαρικό στο Φοίνιξ και οι Σανς αισιοδοξούν - Ο ΛεΜπρόν συνεχίζει να βλέπει τους Λέικερς να χάνουν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:26 - 01.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:36 - 01.01.2024

Οι Φοίνιξ Σανς νίκησαν στην έδρα τους τους Μάτζικ με την τριάδα των Κέβιν Ντουράντ, Ντέβιν Μπούκερ και Μπράντλεϊ Μπιλ να αποδείδουν για πρώτη φορά στο μέγιστο. Οι Λέικερς έχασαν και από τους Πέλικανς, ενώ οι Σέλτικς συνεχίζουν να οδηγούν με ασφάλεια την κούρσα στην Ανατολή, την ώρα που στη Δύση οι Θάντερ καταδιώκουν τους... πάντες!

Στο «ποδαρικό» το μόνο που μετράει είναι το… πόδι που θα προηγηθεί. Και με το αριστερό, το καλότυχο, βάδισαν οι Σανς που είχαν να μπαίνει σε λειτουργία η Βig-3 για πρώτη φορά. 

Συνάντησαν στο Φοίνιξ τους Ορλάντο Μάτζικ ματς τα ξημερώματα της 1η Ιανουαρίου και Κέβιν Ντουράντ ήταν πρώτος σκόρερ (31), ο Μπράντεϊ Μπιλ (25) δεύτερος και ο Ντέβιν Μπούκερ τρίτος (21). 

Συνδυάζοντας τα ταλέντα τους, σημείωσαν μαζί 77 πάντους και με τη συμμετοχή του εξαιρετικού Γιουσούφ Νούρκιτς (19 πόντοι, 13 ριμπάουντ) επικράτησαν με 112-107. 

Για τους φιλοξενούμενους οι Φρανζ Βάγκνερ και Πάολο Μπαντσέρο ήταν αποδοτικοί, αλλά εντελώς μόνοι τους να τα βγάλουν πέρα, τη μέρα που ο Μπιλ αστοχούσε σπάνια. Έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα των Ήλιων και είχε 10 εύστοχες προσπάθειες σε σύνολο δεκατριών. 

Από εκεί και πέρα, οι Λέικερς αφού λίγες ώρες πριν έχασαν από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, με τρόπο που δημιούργησε νεύρα και έντονα παράπονα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς, συνέχισαν τις… αποτυχίες τους. Ηττήθηκαν στη Νέα Ορλεάνη με 129-109, με τον πρώην Λιμνάνθρωπο, Μπράντον Ίνγκραμ να είναι ο κορυφαίος της αναμέτρησης: 26 πόντοι, 8 ασίστ. 

Στο πλευρό του στάθηκαν και οι Ζάιον Ουίλιαμσον και Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, την ίδια ώρα που ο ΛεΜπρόν είχε 34 πόντους και ήταν ο μόνος που ανταποκρίθηκε στο επίπεδο που έθεσαν οι Πελεκάνοι. 

Οι Σέλτικς συνεχίζουν να διατηρούνται στην κορυφή και ξεκινούν το 2024 με τον ρόλο του οδηγού της κατάταξης σε Ανατολή και Δύση. Στο Σαν Αντόνιο, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επικρατήσουν των Σπερς και το έκαναν με σκορ 134-101. Ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν πρώτος σκόρερ (25 πόντοι) και ο Τζέιλεν Μπράουν τον ακολούθησε (24), ενώ για τα Σπυρούνια, ο Ντέβιν Βέισελ έβαλε 22 πόντους και ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά έναν λιγότερο.

Στην Οκλαχόμα, οι Θάντερ επίσης είχαν εύκολο έργο πάνω στο παρκέ. Νίκησαν 124-108 τους Μπρούκλιν Νετς. Οι 24 πόντοι του Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ δεν φαντάζουν πολλοί, καθώς έχει 30+ μέσο όρο, αλλά ήταν οι περισσότεροι απ’ όλους τους παίκτες που εμφανίστηκαν στο συγκεκριμένο γήπεδο. 

Το Πρωτοχρονιάτικο party των Κινγκς στο Μέμφις, με τον Βεζένκοφ… παρατηρητή (vids)
NBA

07:50 - 01.01.2024

Το Πρωτοχρονιάτικο party των Κινγκς στο Μέμφις, με τον Βεζένκοφ… παρατηρητή (vids)

Οι Σακραμέντο Κινγκς βρέθηκαν χρονιάρες μέρες στο Μέμφις και έκαναν εκεί ρεβεγιόν, αφού πρώτα διέλυσαν τους Γκρίζλις με 123-92. Η τριάδα των Φοξ, Σαμπόνις, Μονκ έκανε τη δουλειά της, έπαιξαν όλοι οι Βασιλιάδες, αλλά λιγότερο απ’ όλους ο Σάσα Βεζένκοφ.

Τέλος, στο παιχνίδι που είχε προηγηθεί χρονικά και τελείωσε λίγα λεπτά πριν αλλάξει ο χρόνος στην Αθήνα και στις πόλεις που βρίσκονται στην ίδια χρονικά ζώνη, οι Ατλάντα Χοκς είχαν νικήσει στην Ουάσινγκτον με 130-126 με τους 40 πόντους και τις 13 ασίστ του τρομερού Τρέι Γιανγκ.