Ασυγκράτητος ο Αντετοκούνμπο και νίκη για τους Μπακς στο τελευταίο ματς του 2023 (vids)
i

@ photo by John Fisher / Getty Images / Ideal Images

Ασυγκράτητος ο Αντετοκούνμπο και νίκη για τους Μπακς στο τελευταίο ματς του 2023 (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:15 - 30.12.2023 / Ανανεώθηκε: 07:16 - 30.12.2023

Ήταν η τελευταία παράσταση για το έτος που… φεύγει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε δώρο στους Μιλγουόκι Μπακς άλλη μία νίκη. Αυτή τη φορά στο Κλίβελαντ (119-111) και με τους 34 πόντους του και τα 16 ριμπάουντ δεν άφησε και πολλά περιθώρια στους Καβαλίερς.

Η αποστολή δεν ήταν και η πιο εύκολη που υπήρχε για το τελευταίο παιχνίδι του 2023. Οι Καβαλίερς -εκτός της δεδομένης ανταγωνιστικότητας τους- είχαν πλέον μαζί τους τον Ντόνοβαν Μίτσελ, ο οποίος επέστρεψε από ολιγοήμερη απουσία. Αυτό που κυριάρχισε όμως, δεν ήταν τα… περιφερειακά δεδομένα της αναμέτρησης, αλλά ο κεντρικός άξονας αυτής. 

Και κάθε φορά που οι Μιλγουόκι Μπακς μπαίνουν στο παρκέ (ανεξαρτήτως αντιπάλου) τα πάντα καθορίζονται από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτό συνέβη και στο Κλίβελαντ, με τον Greak Freak να κάνει ένα ακόμα double double με 30+ πόντους και να οδηγεί τα Ελάφια στην επικράτηση με 119-111

Έτσι λοιπόν, νικηφόρα, ολοκληρώθηκε το 2023 για τους Μπακς, που θα συνεχιστεί η δράση τους την πρώτη μέρα του 2024 με το ματς κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς. Μέχρι τότε μπορούν να απολαύσουν το διήμερο ρεπό τους με την χαρά που προέκυψε κυρίως από τους 34 πόντους και 16 ριμπάουντ του Αντετοκούνμπο, ο οποίος δημιούργησε αξεπέραστα προβλήματα στους αντιπάλους τους. Κι εκείνη με τη σειρά τους, στην επίθεση, μπόρεσαν να ανταποκριθούν με δύο τρόπος. Αυτόν του Ντόνοβαν Μίτσελ, ο οποίος είχε 34 πόντους, αλλά και με την παρουσία του Τζάρετ Άλεν, ο οποίος έκανε ένα εντυπωσιακό double double με 30 πόντους και 12 ριμπάουντ. 

Το πρόβλημά τους πάντως, πέραν από τις απουσίες των Ντάριους Γκάρλαντ και Ίβαν Μόμπλεϊ, δεν ήταν πως δεν σταμάτησαν τον Γιάννη. Αυτό άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να το κάνει -τουλάχιστον με συνέπεια, καθ’ όλη τη διάρκεια ενός αγώνα. Αυτό που τους… καταράκωσε ήταν ο Ντέιμιαν Λίλαρντ. Ο άμεσος συνεργάτης του Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει  συνηθίσει πλέον και τη φανέλα των Μπακς, αλλά και το αγωνιστικό τους προφίλ -που βέβαια προσαρμόστηκε και πάνω του- με αποτέλεσμα να απειλεί με πολλούς τρόπους προσφέροντας παρόμοιες «εικόνες» με τις συνηθισμένες του από την δεκαετή παρουσία του στο Πόρτλαντ. 

Αυτή τη φορά έβαλε 31 πόντους, δηλαδή μαζί με τον Αντετοκούνμπο είχαν 65, αλλά και την υποστήριξη δύο ακόμα παικτών. Συγκεκριμένα τη δημιουργία του Κρις Μίντλετον (11 ασίστ) και πέντε τρίποντα (σε οκτώ προσπάθειες) του μετρ είδους, Μαλίκ Μπίσλεϊ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος να καταγράψει κάτι που έχει συμβεί μόνο μία φορά πριν από 62 χρόνια (vids)
NBA

10:24 - 27.12.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος να καταγράψει κάτι που έχει συμβεί μόνο μία φορά πριν από 62 χρόνια (vids)

Στην ιστορία του ΝΒΑ (που ξεκινάει από 1949) μόνο ένας άνθρωπος έχει καταφέρει να ολοκληρώσει δύο διαδοχικές σεζόν με 30+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και τουλάχιστον πέντε ασίστ μέσο όρο. Αυτός ήταν ο θρυλικός Όσκαρ Ρόμπερτσον (1960-62) και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς, που πέρσι έκανε το πρώτο βήμα, φέτος είναι έτοιμος να το επαναλάβει. Μέχρι τώρα έχει 30,8 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5,5 ασίστ.  

Όλοι μαζί ξεπέρασαν το εξαιρετικό παιχνίδι των Μίτσελ-Άλεν και το Μιλγουόκι πήρε την 24η νίκη του σε 32 αγώνες, την ίδια ώρα που οι Ιππότες πλέον έχουν ρεκόρ 18-14.