Μεγάλη νίκη των Νικς στο Λ.Α. και των Μπουλς στην Φιλαδέλφεια - Ο... κατήφορος των Πίστονς συνεχίζεται (vids)
i

© photo by Icon Sportswire / Getty Images / Ideal Images

Μεγάλη νίκη των Νικς στο Λ.Α. και των Μπουλς στην Φιλαδέλφεια - Ο... κατήφορος των Πίστονς συνεχίζεται (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:29 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:32 - 19.12.2023

Οι Νιου Γιορκ Νικς έδειξαν τα... δόντια τους στους Λέικερς και πήραν το «διπλο» (114-109) στο Λος Άντζελες με πρωταγωνιστές τους Τζούλιους Ραντλ, Τζέιλεν Μπράνσον. Οι Μπουλς επίσης επικράτησαν σε μία πολύ δύσκολη έδρα και με ομαδική δουλειά τα κατάφεραν κόντρα στους Σίξερς παρά την «σαραντάρα» του Τζοέλ Εμπίντ - Νέα ήττα για τους Πίστονς που έφθασαν τις 24 σερί, νίκες για Τζαζ, Καβαλίερς, Θάντερ και Ράπτορς.

Στο παιχνίδι με το μεγαλύτερο... glamour της βραδιάς σίγουρα, ίσως και της σεζόν, η ομάδα της μητρόπολης της Νέας Υόρκης βρέθηκε στο Λος Άντζελες των αστέρων και οι Νικς κατάφεραν να πάρουν σπουδαία νίκη. 

Με τον πρώην Λιμνάνθρωπο (2014-2018), Τζούλιους Ραντλ, να κάνει καταπληκτικό παιχνίδι και να τελειώνει την αναμέτρηση με 27 πόντους και 14 ριμπάουντ, αλλά και τον Τζέιλεν Μπράνσον στο πλευρό του (29 πόντοι) η ομάδα του Μεγάλου Μήλου νίκησε με 114-109 τους γηπεδούχους, παρά το γεγονός ότι ο Άντονι Ντέιβις και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν σε παραγωγική βραδιά. 

Έβαλαν μαζί 57 πόντους (τους 32 ο Ντέιβις), αλλά δεν ήταν αρκετοί. Διότι, δεν βρήκαν μία τρίτη πηγή στατιστικών αγαθών, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι πέραν των δύο πρωταγωνιστών τους είδαν τον Ιμάνιουελ Κουίκλι να έρχεται από τον πάγκο και να προσφέρει 20 πόντους ενώ ο Αϊζέια Χάρτελσταϊν έκανε ρεκόρ καριέρας με 17 ριμπάουντ! 

Στη Φιλαδέλφεια, τελέστηκε άλλο ένα σπουδαίο «διπλό» κι εκεί νικητές ήταν οι Σικάγο Μπουλς, που συνεχίζουν να αγωνίζονται χωρίς τον τραυματία και υπό καθεστώς ανταλλαγής Ζακ ΛαΒίν, αλλά έχουν την χαρά να βλέπουν τον Κόμπι Ουάιτ να αναβαθμίζεται και να εξελίσσεται. Αυτός έκανε τη ζημιά στους Σίξερς και είχε 24 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ, οδηγώντας τους Ταύρους στην επικράτησh με 108-104

Δεν θα τα κατάφερνα μόνος του βέβαια, καθώς από την άλλη πλευρά ο Τζοέλ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος (40 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και ο Ταϊρίς Μάξεϊ ήταν στα γνωστά πλέον επίπεδά του: 29 πόντοι, 8 ασίστ. Ο Ουάιτ όμως, είχε τη στήριξη του Νίκολα Βούτσεβιτς (23 πόντοι, 8 ριμπάουντ, αλλά και μερικών έξτρα επιλογών. Όπως αυτές των ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Πάτρκ Ουίλιαμς και Τζίβον Κάρτερ. 

Άνετη νίκη του Σακραμέντο - Σούπερ Βεζένκοφ με ρεκόρ σε περιορισμένο χρόνο (vids)
NBA

08:04 - 19.12.2023

Άνετη νίκη του Σακραμέντο - Σούπερ Βεζένκοφ με ρεκόρ σε περιορισμένο χρόνο (vids)

Οι Σακραμέντο Κινγκς χωρίς να δυσκολευτούν νίκησαν με 143-131 τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. O Ντομάντας Σαμπόνις έκανε triple double με 28 πόντους, ο ΝτιΆρον Φοξ έβαλε 30, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ σε 11'46'' έκανε σημαντική δουλειά στην επίθεση (8 πόντοι) και πήρε τα περισσότερα ριμπάουντ της ΝΒΑ καριέρας του (7).

Στην Ατλάντα πάντως, νίκησαν οι γηπεδούχοι. Οι Χοκς συνάντησαν τους Πίστονς και τους προσέφεραν μία ακόμα ήττα με 130-124. Για την ομάδα του Ντιτρόιτ ήταν η 24η διαδοχική τους αποτυχία και το σερί συνεχίζεται και προσεγγίζει το χειρότερο όλων των εποχών -που παρεμπιπτόντως κατέχουν οι Φιλαδέλφεια Σίξερς από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας και αφορά 28 συνεχόμενες ήττες.