Οι Μάβερικς είχαν τον Ντόντσιτς, αλλά οι Νάγκετς είχαν τον τρόπο και τις επιλογές (vids)
i

© photo by Jamie Schwaberow / Getty Images / Ideal Images

Οι Μάβερικς είχαν τον Ντόντσιτς, αλλά οι Νάγκετς είχαν τον τρόπο και τις επιλογές (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:56 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 19.12.2023

Στο Ντένβερ, ο Λούκα Ντόντσιτς συνέχισε στον καθιερωμένο του ρυθμό, είχε 38 πόντους, άγγιξε το triple-double, αλλά οι Μάβερικς έπεσαν πάνω σε... βράχο με σβόλους. Οι Νάγκετς τους διέλυσαν με σκορ 130-104, παρά το γεγονός ότι ο Νίκολα Γιόκιτς έμεινε σε μονοψήφιο νούμερο σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες!

Όσοι περίμεναν πως ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Λούκα Ντόντσιτς θα δημιουργήσουν εντός παρκέ, τη μέρα που οι πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς φιλοξενούσαν τους Ντάλας Μάβερικς, μία σπουδαία... ευρωπαϊκών προδιαγραφών «μάχη» κάλυψαν τις ανάγκες τους κατά το 1/3 των αρχικών τους πεποιθήσεων

Διότι, κατ' αρχάς, δεν υπήρξε... μάχη. Οι Σβόλοι νίκησαν με τεράστια άνεση και τελικό σκορ 130-104, ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς -παρά την βαριά ήττα των Καουμπόηδων- ήταν ο μόνος πάνω στο παρκέ με υψηλού επιπέδου απόδοση. Έβαλε για ενδέκατη συνεχόμενη φορά πάνω από 30 πόντους. Συγκεκριμένα είχε 38, ενώ έχασε για δυο τελικές πάσες το triple double (11 ριμπάουντ και 8 ασίστ), αλλά δεν πήρε καμία βοήθεια από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και το κενό του τραυματία Καϊρί Ίρβινγκ δεν καλύφθηκε ούτε στο ελάχιστο.

Την ίδια ώρα, οι Νάγκετς, κατά τη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησαν με το παιχνίδι τους και την αποτελεσματικότητά τους, συνθήκες που τους επέτρεψαν να μην... πιέσουν τον ηγέτη τους. Ο Νίκολα Γιόκιτς χρειάστηκε να παίξει μόνο 27'50'', δεν πήρε πολλές προσπάθειες και άφησε τους υπόλοιπους να αναδείξουν το ταλέντο τους. Ο Σέρβος για πρώτη φορά φέτος έμεινε στα... μονοψήφια: 8 πόντοι με 3/8 σουτ, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ. 

Άνετη νίκη του Σακραμέντο - Σούπερ Βεζένκοφ με ρεκόρ σε περιορισμένο χρόνο (vids)
NBA

08:04 - 19.12.2023

Άνετη νίκη του Σακραμέντο - Σούπερ Βεζένκοφ με ρεκόρ σε περιορισμένο χρόνο (vids)

Οι Σακραμέντο Κινγκς χωρίς να δυσκολευτούν νίκησαν με 143-131 τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. O Ντομάντας Σαμπόνις έκανε triple double με 28 πόντους, ο ΝτιΆρον Φοξ έβαλε 30, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ σε 11'46'' έκανε σημαντική δουλειά στην επίθεση (8 πόντοι) και πήρε τα περισσότερα ριμπάουντ της ΝΒΑ καριέρας του (7).

Την... δουλειά την έκανε ο Τζαμάλ Μάρεϊ (22 πόντοι), με τον Άαρον Γκόρντον (21 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), ενώ όταν και αυτοί πήγαν στον πάγκο για να ξεκουραστούν, ο Ρέτζι Τζάκσον (20 πόντοι σε 18'35'') ήρθε από τον πάγκο για να διατηρήσει τις αποστάσεις ασφαλείας για το Ντένβερ.