Ο Αντετοκούνμπο προστάτευσε τους Μπακς που συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους κόντρα στους Μάτζικ (vids)
i

@ photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Ο Αντετοκούνμπο προστάτευσε τους Μπακς που συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους κόντρα στους Μάτζικ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:16 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 07:31 - 22.12.2023

Στους 37 πόντους και στα 10 ριμπάουντ σταμάτησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τρομερή αποτελεσματικότητα στις ελεύθερες βολές και έτσι οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην έκτη τους διαδοχική νίκη. Την ώρα που τα αδέλφια Βάγκνερ προσπαθούσαν να κάνουν ζημιά στα Ελάφια, εκείνα βρήκαν τον τρόπο να φθάσουν στο υπέρ τους 118-114 και στην 21η νίκη τους σε 28 αγώνες στο σύνολο.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν αμφίβολη. Κι αυτό προέκυψε από ένα πρόβλημα στο πέλμα, που τελικά δεν στάθηκε ικανό να τον αφήσει εκτός. Ο Greek Freak μπήκε στο παρκέ και ήταν ο βασικός λόγος -για άλλη μία φορά- που οι Μιλγουόκι Μπακς συνεχίζουν την… δυναμική πορεία που έχουν εγκαταστήσει τις τελευταίες (τουλάχιστον) 15 μέρες. 

Οι Ορλάντο Μάτζικ αντιστάθηκαν, αλλά ο 29χρονος Ελληνονιγηριανός σούπερ σταρ με 37 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ ηγήθηκε μέχρι τη νίκη των Ελαφιών με 118-114. Κι αυτή ήταν η έκτη διαδοχική επιτυχία της ομάδας από το Ουισκόνσιν και συνολικά η 21η σε σύνολο 28 αγώνων στην regular season. Μόνο οι Μπόστον Σέλτικς (21-6) στην περιφέρειά τους -την ανατολική- έχουν καλύτερο ρεκόρ και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς (21-6) στη Δύση. 

Κόντρα στο Ορλάντο πάντως, ο Αντετοκούνμπο κατέγραψε στατιστικά στοιχεία συνηθισμένα γι’ αυτόν μα εντυπωσιακά, αλλά γενικά ήταν πιο… άστοχος απ’ ότι συνήθως. Ευστόχησε σε 11 προσπάθειες, ενώ αστόχησε σε άλλες 14 (11/25), εκ των οποίων τα 0/3 ήταν σε σουτ τριών πόντων. Μόνο που προέκυψε μία σούπερ αποτελεσματικότητα από ένα σημείο του γηπέδου, από τα ελάχιστα, που ο Αντετοκούνμπο γενικά δεν τα καταφέρνει όπως ο ίδιος θα ήθελε. Στις ελεύθερες βολές. Πήγε με μεγάλη συχνότητα εκεί και είχε 15/19. Αστόχησε μόνο σε 4 σε όλο το παιχνίδι, όσες δηλαδή έβαλε σε ισάριθμες προσπάθειες στα τελευταία 22 δευτερόλεπτα του αγώνα

Οι Μάτζικ προσπάθησαν να κάνουν το… θαύμα της ανατροπής και στο τελευταίο λεπτό έκαναν φάουλ στον Αντετοκούνμπο με την λογική ότι ήταν ο πιο επιρρεπής των γηπεδούχων σε αυτόν τον τομέα. Την απάντησή τους την πήραν από τον ίδιο, που τις έβαλε όλες και τους τιμώρησε. 

Πέραν του Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τους Μπακς, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ είχε 24 πόντους με 4/8 τρίποντα και 8 ασίστ, ενώ οι Κρις Μίντλετον και Μπρουκ Λόπεζ σημείωσαν από 14 πόντους και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. 

Ο Σακίλ Ο'Νιλ υποκλίνεται στον Στέφεν Κάρι: «Ήρθε η ώρα να μπει στη συζήτηση για τον GOAT - Από εμένα είναι ανώτερος» (vid)
NBA

15:46 - 20.12.2023

Ο Σακίλ Ο'Νιλ υποκλίνεται στον Στέφεν Κάρι: «Ήρθε η ώρα να μπει στη συζήτηση για τον GOAT - Από εμένα είναι ανώτερος» (vid)

Αφού πρώτα τον είδε να διαλύει τα αμυντικά συστήματα των Μπόστον Σέλτικς, λίγο αργότερα ο Σακίλ Ο'Νιλ αναρωτήθηκε σκεπτόμενος στον Στέφεν Κάρι: «Μήπως πλέον θα πρέπει να υπολογίζεται ως ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών;»

Από την άλλη πλευρά, οι Ορλάντο Μάτζικ, απείλησαν με τα αδέλφια Βάγκνερ. Ο Φρανζ είχε 29 πόντους και ο Μο ήρθε από τον πάγκο για να προσθέσει 23. Οι δύο Γερμανοί, παγκόσμιοι πρωταθλητές, έκαναν φανταστική δουλειά, αλλά μόνο ο Πάολο Μπαντσέρο τους ακολούθησε και οι τρεις τους δεν κατάφεραν τελικά να βρουν τον δρόμο προς τη νίκη.

Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Ολυμπιακός και Μιλάνο - Παναθηναϊκός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!