Ο Κούζμα... πλήγωσε τους Κινγκς στην Ουάσινγκτον - Σημαντικές νίκες για Μάβερικς και Σανς (vids)
i

© photo by Patrick Smith / Getty Images / Ideal Images

Ο Κούζμα... πλήγωσε τους Κινγκς στην Ουάσινγκτον - Σημαντικές νίκες για Μάβερικς και Σανς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:55 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 22.03.2024

Οι Σακραμέντο Κινγκς έχασαν στην Ουάσινγκτον από την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο Κάιλ Κούζμα «ξύπνησε» και με 31 πόντους έδωσε στου Ουίζαρντς μία από τις σπάνιες νίκες τις σεζόν. Οι Ντάλας Μάβερικς και οι Φοίνιξ Σανς εκμεταλλεύτηκαν την ήττα των Βασιλιάδων και τους προσπέρασαν στην κατάταξη της Δύσης.

Οι Σακραμέντο Κινγκς εμφανίστηκαν στην Ουασινγκτον για να αντιμετωπίσουν την χειρότερη, βάσει επίδοσης, ομάδας σε Ανατολή και Δύση, αλλά... έπεσαν πάνω στην τρομερή βραδιά του Κάιλ Κούζμα.

Ο φόργουορντ των Ουίζαρντς είχε 31 πόντους και ήταν ο πρωταγωνιστής στην 12η νίκη της ομάδας από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Την ίδια ώρα που οι Βασιλιάδες της Καλιφόρνιας, παρά το 52ο διαδοχικό double double του Ντομάντας Σαμπόνις και τους 25 πόντους του ΝτιΆρον Φοξ ηττήθηκαν με 109-102 και έχασαν μεγάλο έδαφος στην κατάταξη της δυτικής περιφέρειας.

Πριν από το ματς με τους Μάγους, βρίσκονταν στην έκτη θέση, αλλά μετά την αποτυχία τους και συνδυάζοντας τις επιδόσεις των υπόλοιπων ομάδας από τους αγώνες που έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/3) κατέληξαν να είναι στην όγδοη θέση.

Κι αυτό γιατί οι Ντάλας Μάβερικς νίκησαν με 113-97 τους Γιούτα Τζαζ, έχοντας για ακόμα μία βραδιά πρωταγωνιστή τον Λούκα Ντόντσιτς (34 πόντοι, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ), αλλά και τον Ντάνιελ Γκάφορντ να κάνει ένα ακόμα πολύ παραγωγικό ματς με 24 πόντους αστοχώντας μόνο σε ένα σουτ (10/11) και σε δύο ελεύθερες βολές (4/6).

Επιπλέον, ο Ντέβιν Μπούκερ με 30 πόντους οδήγησε τους Φοίνιξ Σανς στη νίκη (128-115) κόντρα στους Ατλάντα Χοκς και τώρα οι Ήλιοι (41-29) έχουν την ίδια επίδοση με τους Μάβερικς και οι δυο τους βρίσκονται στην έβδομη και έκτη θέση αντίστοιχα. Και οι δύο μπροστά από τους Σακραμέντο Κινγκς (40-29), με τους οποίους για ένα ακόμα ματς δεν αγωνίστηκε ο Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Βούλγαρος rookie και MVP της περσινής σεζόν στην Euroleague με τον Ολυμπιακό, έχει απουσιάσει ήδη σε 18 συνεχόμενα ματς λόγω του αστραγάλου του, έχει επιστρέψει στην προπονήσεις, ανεβάζει τον ρυθμό του, αλλά ακόμα δεν έχει πατήσει το παρκέ σε επίσημο αγώνα. Αυτό αναμένεται να γίνει σε κάποιο από τα επόμενα ματς των Κινγκς. Ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στο μεταξύ, οι Ντένβερ Νάγκετς με τον Νίκολα Γιόκιτς να κάνει triple double προσφέροντας στους πρωταθλητές 30 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ, αλλά με πρώτο σκόρερ τον Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ (31 πόντοι) επικράτησαν των Νιου Γιορκ Νικς με σκορ 113-110 και εξασφάλισαν (μαθηματικά) την παρουσία τους στα Play Offs.

Με 49-21 απέχουν μία νίκη από τους πρωτοπόρους της Δύσης, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (48-20) και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βρεθούν στο Νο 1 και να έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στην περιφέρειά τους.

Σπουδαία και σημαντική νίκη πήραν και οι Ορλάντο Μάτζικ (42-28) επί των Νιου Ορλίνς Πέλικανς (42-27) με 121-106. Ο Τζέιλεν Σαγκς είχε 22 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας από τη Φλόριντα που κάνει εξαιρετική πορεία, ενώ ο Πάολο Μπανκέρο ήταν και πάλι σε κάθε σημείο του παρκέ ενεργός και ακαταμάχητος.

Έκανε triple double με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ και οδηγεί την ομάδα του με ασφάλεια στα Play Offs για πρώτη φορά μετά το 2020.

Tags: