Χωρίς τον ΛεΜπρόν οι Λέικερς έχασαν στη Μινεσότα - Οι Θάντερ σταμάτησαν το σερί των Κλίπερς, οι Πίστονς συνεχίζουν τις ήττες (vids)
i

@ photo by David Berding / Getty Images / Ideal Images

Χωρίς τον ΛεΜπρόν οι Λέικερς έχασαν στη Μινεσότα - Οι Θάντερ σταμάτησαν το σερί των Κλίπερς, οι Πίστονς συνεχίζουν τις ήττες (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:16 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:19 - 22.12.2023

Οι Τίμπεργουλβς παραμένουν η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (21-6) και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Νίκησαν στην Μινεσότα του Λέικερς (118-111), την ίδια ώρα που οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έβαλαν τέλος στο σερί των εννέα συνεχόμενων επιτυχιών για τους Κλίπερς. Οι Πίστονς έχασαν και πάλι, επιτυχίες για Μπουλς, Πέλικανς, Γκρίζλις και Ουίζαρντς.

Στην αρχή οι περισσότεροι θεώρησαν πως είναι σύμπτωση. Μόνο που από τη στιγμή που αυτή επαναλαμβάνεται… παύει να είναι σύμπτωση. Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς πρέπει πλέον να θεωρούνται ως η καλύτερη ομάδα της Δύσης και κόντρα στους Λέικερς συνέχισαν την σταθερή τους πορεία, παίρνοντας μία νίκη με 118-111.

Οι Λύκοι, λίγες ώρες μετά την ήττα τους από τους Σίξερς και τους 51 πόντους του Τζοέλ Εμπίντ, επέστρεψαν σε συνήθεις καταστάσεις και πανηγύρισαν για 21η φορά σε σύνολο 27 αγώνων. Στην Δύση κανένας δεν του… ακουμπάει, καθώς οι Θάντερ ναι μεν νίκησαν τους Κλίπερς και τους σταμάτησαν το σερί των εννέα συνεχόμενων νικών, αλλά η ομάδα της Οκλαχόμα είναι δεύτερη στην περιφέρεια με 18-8. 

Για τους Λέικερς, που γνώρισαν την 14η ήττα τους σε 29 αγώνων, δεν αγωνίστηκε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις δεν μπόρεσε να τα βάλει με όλους τους Τίμπεργουλβς να τον γυροφέρνουν. Είχε 31 πόντους, ο Όστιν Ριβς πρόσθεσε 20 για τους Λιμνάνθρωπους, αλλά οι γηπεδούχοι έχουν ποικιλομορφία στο παιχνίδι τους και ευδιάκριτους ρόλους. 

Ο Άντονι Έντουαρντς ηγήθηκε στην επίθεση με 27 πόντους, ο Καρλ Άντονι-Τάουνς τον ακολούθησε (21 πόντοι), ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ έκανε όλες τις… βρώμικες δουλειές. Είχε 15 πόντους, 13 ριμπάουντ και 3 μπλοκ. 

Στο μεταξύ, οι Ντιτρόιτ Πίστονς ηττήθηκαν στην έδρα τους από τους Γιούτα Τζαζ και έφθασαν ήδη τις 25 διαδοχικές αποτυχίες. Το κλίμα στο Μίτσιγκαν είναι… καταθλιπτικό και το μόνο που μπορούν να στοχεύουν είναι να πάρουν άμεσα μία νίκη για να μην «σπάσουν» τη χειρότερη διαδοχή ηττών στο ΝΒΑ, που είναι οι 28 των Φιλαδέλφεια Σίξερς από το τέλος της σεζόν 2013-14 μέχρι το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2014-15. 

Από εκεί και πέρα, οι Μέμφις Γκρίζλις έκαναν το 2/2 από τη μέρα που επέστρεψε ο Τζα Μοράντ, αλλά αυτή τη φορά πρωταγωνιστής στη νίκη επί των Ιντιάνα Πέισερς (116-103) ήταν ο Ντέσμον Μπέιν με τους 31 πόντους του. Οι Μπουλς, από την άλλη, συνεχίζουν και αυτοί την ανοδική τους πορεία και δεν είχαν πρόβλημα να νικήσουν στο Σικάγο τους Σαν Αντόνιο Σπερς με 114-95. Ο Κόμπι Ουάιτ έχει εξελιχθεί σε μεγάλο πρωταγωνιστή για τους Ταύρος και ήταν για μία ακόμα φορά πρώτος σκόρερ με 22 πόντους. 

Ο Αντετοκούνμπο προστάτευσε τους Μπακς που συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους κόντρα στους Μάτζικ (vids)
NBA

07:16 - 22.12.2023

Ο Αντετοκούνμπο προστάτευσε τους Μπακς που συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους κόντρα στους Μάτζικ (vids)

Στους 37 πόντους και στα 10 ριμπάουντ σταμάτησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τρομερή αποτελεσματικότητα στις ελεύθερες βολές και έτσι οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην έκτη τους διαδοχική νίκη. Την ώρα που τα αδέλφια Βάγκνερ προσπαθούσαν να κάνουν ζημιά στα Ελάφια, εκείνα βρήκαν τον τρόπο να φθάσουν στο υπέρ τους 118-114 και στην 21η νίκη τους σε 28 αγώνες στο σύνολο.

Τέλος, οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι Κλίβελαντ Καβαλίερς αγωνίστηκαν με… μισή ομάδα και τους νίκησαν με 123-104. Οι Ντάριους Γκάρλαντ και Ίβαν Μόμπλεϊ παραμένουν τραυματίες για τους Ιππότες, ενώ αυτή τη φορά δεν αγωνίστηκε ούτε ο Ντόνοβαν Μίτσελ.