Ο Αντρέι Βατούτιν εξήγησε γιατί η ΤΣΣΚΑ δεν μπορεί να επιστρέψει τώρα στην Euroleague

Αντρέι Βατούτιν

i

Αντρέι Βατούτιν / © Intime

Ο Αντρέι Βατούτιν εξήγησε γιατί η ΤΣΣΚΑ δεν μπορεί να επιστρέψει τώρα στην Euroleague

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, μίλησε για το ενδεχόμενο επιστροφής της ομάδας του στην Euroleague και εξήγησε τον λόγο για τον οποίο αυτό είναι ανέφικτο τώρα.

Στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και τον Απρίλιο του 2023 ο πόλεμος συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να υφίσταται ακόμα και ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων από όλες τις ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας λοιπόν, παραμένει εκτός Euroleague, με τον Αντρέι Βατούτιν να εξηγεί πως όσο είναι σε ισχύ το εμπάργκο, δεν είναι δυνατόν αν επιστρέψει στην διοργάνωση ο σύλλογος.

«Με ρωτάνε συχνά ‘πότε θα επιστρέψει η ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκα;’. Δε μου αρέσει η γραμμικότητα της σκέψης σε αυτά τα θέματα.

Φανταστείτε πως μας επανάφερε η Ευρωλίγκα, δε θα μπορούμε να κάνουμε πτήσεις. Όταν έχεις δύο εκτός έδρας παιχνίδια στην Ευρωλίγκα την εβδομάδα, χρειάζεσαι τσάρτερ. Τώρα δεν υπάρχει τρόπος να το νοικιάσεις, δε μπορείς να μεταφέρεις χρήματα, να νοικιάσεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες που δεν επιτρέπουν την συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πολλούς υλικοτεχνικούς λόγους», είπε χαρακτηριστικά στο MATCH TV.