Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο Sportal: «Δεν μας άρεσε ο τρόπος που εξελίχθηκε το παιχνίδι» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 20:31 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:06 - 01.09.2023

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στην κάμερα του Sportal, από την Μανίλα, για την εικόνα της Εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Λιθουανία, επεσήμανε πως το σκορ δεν αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα και είπε το δικό του «ευχαριστώ» στον κόσμο της ομάδας.

Αποστολή στη Μανίλα

Το ταξίδι της Εθνικής στο Παγκόσμιο ολοκληρώνεται πρόωρα. Ο «τελικός» με την Λιθουανία δεν είχε την ίδια κατάληξη, συγκριτικά με την αναμέτρηση κόντρα στη Νέα Ζηλανδία και έπειτα από ένα δεύτερο ημίχρονο στο οποίο η «γαλανόλευκη»... κατέρρευσε, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στο Μαυροβούνιο είναι τυπική διαδικασία πλέον, με την Εθνική να θέλει να κλείσει με χαμογελο τη διοργάνωση. Όλα αυτά έπειτα από μια οδυνηρή ήττα, που πληγώνει σημαντικά την προσπάθεια της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

«Πάντα ένας αποκλεισμός είναι αποκλεισμός. Δεν μας άρεσε ο τρόπος που εξελίχθηκε το ματς. Θεωρώ πως η διαφορά των 30 πόντων ήταν πλασματική», ήταν τα λόγια του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του Sportal έπειτα από το παιχνιδι με την Lietuva.

Η εικόνα του δευτέρου μέρους έδειξε κατάρρευση σε πνευματικό επίπεδο, με τον διεθνή γκαρντ να εξηγεί πως «όταν έφυγε το παιχνίδι στους 10-12 πόντους και ήθελε 7-8 λεπτά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε. Οι Λιθουανοί σούταραν χωρίς πίεση και τα έβαλαν όλα. Έτσι πήγε η διαφορά τόσο ψηλά».

Τι θα μπορούσε όμως να κάνει καλύτερα η Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο και να ακολουθήσει το πλάνο του πρώτου ημιχρόνου με την ίδια συνέπεια;

Ρωτήσαμε σχετικά με τον άσο του Ολυμπιακού, που όμως ήταν ειλικρινής. «Δεν μπορώ να το απαντήσω, δεν έχω καθόλου εικόνα. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερες επιλογές στην επίθεση, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Δεν μπορώ να απαντήσω επακριβώς, δεν έχω εικόνα».

Σε αυτό το τουρνουά ο «Λάρυ» έδειξε μια ηγετική πλευρά του εαυτού του. Τόσο εντός παρκέ, που ήταν πολύ ομιλητικός και εκδηλωτικός κάθε στιγμή, αλλά και στα αποδυτήρια, όπου φρόντιζε να μιλάει στους συμπαίκτες του και να τους δίνει κίνητρο και ώθηση.

Άπαντες περιμένουν πράγματα από εκείνον, ωστόσο «δεν το βλέπω έτσι, δεν το νιώθω έτσι», είπε, για να προσθέσει «Εγώ πάντα όποτε χρειαστεί, έχω πει ότι για την Εθνική είναι μεγάλη τιμή να φοράει ένας αθλητής αυτή τη φανέλα. Θέλω να είμαι θετικός, να προσπαθώ να βοηθήσω όσο το δυνατόν πιο πολύ και να κερδίζει η Εθνική».

Όσο για το τέλος, είπε το δικό του «ευχαριστώ» στον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες της Mall of Asia Arena. «Οι Πελαργοί είναι 20 χρόνια δίπλα στην ομάδα. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Μας δίνουν μεγάλη ενέργεια. Είναι συγκινητικό να σε χειροκροτούν αυτοί οι άνθρωποι που έχουν ζήσει μεγάλες επιτυχίες και είναι ακόμα εδώ. Τους θέλουμε πάντα δίπλα στην Εθνική και συνεχίζουμε».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.