Ο Κάνααν στο SPORTAL: Η πίστη στον εαυτό του, το απίθανο καλάθι μπροστά στον Παπαγιάννη και το +24 στο ΟΑΚΑ
i

Κάνααν / © Intime

Ο Κάνααν στο SPORTAL: Η πίστη στον εαυτό του, το απίθανο καλάθι μπροστά στον Παπαγιάννη και το +24 στο ΟΑΚΑ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:18 - 31.12.2022 / Ανανεώθηκε: 19:53 - 02.01.2023

Ο Αϊζάια Κάνααν μίλησε στο SPORTAL για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, τη προσωπική του εμφάνιση και την πίστη που έχει πάντα στον εαυτό του.

Ο Αϊζάια Κάνααν ήταν κομβικότατος για την πορεία του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τον Αμερικανό να πληγώνει την αντίπαλη άμυνα, πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα! 

Ο βραχύσωμος Αμερικανός σταμάτησε στους 17 πόντους με 4 τρίποντα, «ανάγκασε» τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον έχει και την τέταρτη περίοδο στο παρκέ και γενικά δείχνει πως η συνέχεια είναι ολοένα και καλύτερη. 

Το SPORTAL τον… ανέκρινε για λίγο μετά το τέλος του αγώνα και ο Αμερικανός είναι πραγματάκια να πει. Πώς αλλιώς άλλωστε, από τη στιγμή που έκανε την άμυνα του Παναθηναϊκού σμπαράλια, φτάνοντας στο σημείο να σκοράρει με το… αριστερό πάνω από τον Γιώργο Παπαγιάννη! 

-Γνωρίζεις πως είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ; 

«Δεν είχα ιδέα, όμως χαίρομαι που είμαι κομμάτι κάτι τόσο σπουδαίου».

-Και ήσουν και μεγάλο κομμάτι αυτής της νίκης. Σίζον χάι με 17 πόντους, μεγάλα σουτ. Τι σκεφτόσουν εκείνη τη στιγμή; 

«Απλά να μείνω επιθετικός και να πάρω ό,τι μου δώσει η άμυνα. Πιστεύω στις ικανότητές μου, οι συμπαίκτες μου πιστεύουν στις ικανότητές μου και σήμερα το παιχνίδι πήγε στη σωστή κατεύθυνση».

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, το πάρτι στο ΣΕΦ και η απόλυτη δικαίωση για τους Αγγελόπουλους!

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, το πάρτι στο ΣΕΦ και η απόλυτη δικαίωση για τους Αγγελόπουλους!

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, τα όσα εκτυλίχθηκαν στο ΣΕΦ, αλλά και τους προέδρους της ερυθρόλευκης ΚΑΕ που πλέον βλέπουν τους κόπους τους να αποφέρουν καρπούς!

-Είδαμε πως πανηγύρισες ένα τρίποντο με μια κίνηση στο χέρι σου. Τι ήταν αυτό; 

«Πάντα δείχνω στους δικούς μου ανθρώπους πίσω στη πατρίδα μου το σινιάλο μου. Ήταν και τάιμ άουτ, οπότε έβαλα και κάτι έξτρα. Ξέρω πως θα τους άρεσε, βλέποντας το παιχνίδι και είναι κάτι που με βοηθά να συνεχίσω».

-Θέλω να σε ρωτήσω για το τρελό σουτ απέναντι στον Παπαγιάννη. Άλλαξες χέρι στον αέρα και νομίζω στο τέλος σούταρες με το αριστερό. 

«Ειλικρινά δεν ήξερα αν μπήκε και κοιτούσα από γύρω. Είναι τόσο ψηλός και ήλπιζα οι διαιτητές να δουν το φάουλ. Απλά σούταρα και ο θεός ήταν μαζί μου και μπήκε. Η φυσιολογική αντίδραση είναι να φωνάξεις, όταν κάποιος μικρότερος τα βάζει με έναν γίγαντα. Είναι κομμάτι του αγώνα και απλά ήταν μια αστεία στιγμή».

-Νομίζω πως θα μου πεις απλά ότι η νίκη είναι το πιο σημαντικό, όμως τι σημαίνει για εσένα αυτή η εμφάνιση; Είχαμε πει κάποια πράγματα για εσένα τις προηγούμενες εβδομάδες, όμως μετά τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μοιάζεις να ρίχνεις βότσαλο στον ωκεανό. 

«Απλά συνέχισα να πιστεύω στη δουλειά που ρίχνω σε αυτό το παιχνίδι. Ξέρω τι μπορώ να κάνω και θα το κάνω κάθε φορά που με καλεί κάποιος. Πρέπει να συνεχίσω να χτίζω πράγματα. Είμαι νέο πρόσωπο εδώ και όλοι πιστεύουν πως χρειάζεται χρόνος. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσω να πιστεύω και να εμπιστευτώ την διαδικασία».