Ο ΛαΜέλο Μπολ αναπτύσσεται, αλλά οι Χόρνετς όχι και το κοινό τους μέλλον είναι αμφίβολο (vid)

ΛαΜέλο Μπολ

i

© photo by David Jensen / Getty Images / Ideal Images

Ο ΛαΜέλο Μπολ αναπτύσσεται, αλλά οι Χόρνετς όχι και το κοινό τους μέλλον είναι αμφίβολο (vid)

Γιάννης Κουλουμπός • 13:00 - 11.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 21.04.2023

Ο ΛαΜέλο Μπολ εξελίσσεται αλλά το μέλλον τους στους Σάρλοτ Χόρνετς δεν είναι δεδομένο. Του χρόνου θα μπει την τελευταία σεζόν του συμβολαίου του, οι Σφήκες θέλουν να «χτίσουν» πάνω του, αλλά ο 21χρονος σταρ δεν είναι σίγουρος ακόμα για τo που θα βάλει την υπογραφή του.

Η νίκη κυλάει στο DNA του ΛαΜέλο Μπολ, ο οποίος εμφανίζεται διψασμένος για επιτυχίες, ωστόσο αυτό δεν συνάδει με την πορεία των Χόρνετς, οι οποίοι παρουσιάζουν σημάδια διάλυσης, με την ήττα να εξελίσσεται, πλέον, σε συνήθεια.

Το limit down των Χόρνετς έρχεται σε αντιδιαστολή με το limit up που παρουσιάζουν οι μετοχές του Μπολ στο μπασκετικό χρηματιστήριο. Η ομάδα της γενέτειρας του Μάικλ Τζόρνταν, που παραμένει και στην ιδιοκτησία του, κατάφερε να μείνει εκτός… νυμφώνος για έβδομη συνεχόμενη σεζόν, με την είσοδο στα playoffs να αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, που χρονολογείται από το μακρινό 2016.

Ξηρασία στους Χόρνετς, «όαση» ο Μπολ

Μπορεί να είναι μόλις 21 ετών, όμως ο Μπολ έχει αφήσει το στίγμα του στα παρκέ του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ, καθώς θεωρείται -ήδη- ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ της λίγκας, με το ταλέντο του στην επίθεση να είναι απαράμιλλο, ενώ οι τρόποι που εφευρίσκει για να βάλει την μπάλα στο πλεχτό είναι αναρίθμητοι.

Ο Καρλ Άντονι Τάουνς είναι αμφίβολος για το πρώτο ματς των Τίμπεργουλβς με τους Λέικερς
NBA

11:26 - 11.04.2023

Ο Καρλ Άντονι Τάουνς είναι αμφίβολος για το πρώτο ματς των Τίμπεργουλβς με τους Λέικερς

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς θα παίξουν (12/4, 05.00) με τους Λέικερς χωρίς τον τιμωρημένο Ρούντι Γκομπέρ και τον τραυματία Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς για μία θέση στα play offs, ενώ ο τραυματισμός του Καρλ Άντονι-Τάουνς δεν είναι αμελητέος.

Παρά το γεγονός ότι η ατυχία χτύπησε την πόρτα του πολλάκις και ανέσυρε στην επιφάνεια την ευπάθειά του στους τραυματισμούς, ο φέρελπις σούπερ σταρ ολοκλήρωσε τη σεζόν με εξαιρετικά στατιστικά, αν και αγωνίστηκε μόλις σε 36 παιχνίδια της regular season. Εξάλλου, οι αριθμοί σπανίως λανθάνουν. Για του λόγου το αληθές, το διακεκριμένο μέλος των Σφηκών σκόραρε 23,3 πόντους, κατέβασε 6,4 ριμπάουντ, μοίρασε 8.4 ασίστ, ενώ είχε απολογισμό 1,3 κλεψίματα σε 35:13 χρόνο συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Η απόδοση του Μπολ δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την καθοδική πορεία των Χόρνετς, οι οποίοι έκοψαν το νήμα προτελευταίοι και καταϊδρωμένοι στην Ανατολική Περιφέρεια με αρνητικό πρόσημο νικών-ηττών (27-55), αποδεικνύοντας πως ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη.

Μετέωρος στη Σάρλοτ

Το πλήρωμα του χρόνου πλησιάζει για τον Αμερικανό πλέι μεϊκερ, ο οποίος βρίσκεται στη Σάρλοτ από το 2020 -όταν και επιλέχθηκε στο Νο3 του Ντραφτ από τους Χόρνετς- και πλέον εισέρχεται στον τελευταίο χρόνο της τετραετούς διάρκειας του συμβολαίου του. 

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Associated Press, δήλωσε πως απολαμβάνει την παρουσία του στην ομάδα, ωστόσο άφησε ορθάνοιχτο το παράθυρο να μην συνεχίσει για πολύ ακόμα στην ομάδα. «Μου αρέσει εδώ. Δεν μπορώ να πω πραγματικά τι επιφυλάσσει το μέλλον. Βλέποντας και κάνοντας», είπε.

Από την πλευρά του, ο Στιβ Κλίφορντ, κόουτς των Χόρνετς και υπεύθυνος για την ανέλιξη του Μπολ, εξήρε τη θέληση του παίκτη του για νίκες. «Θέλει πολύ να κερδίζει. Στο επίπεδο που βρίσκεται, υπάρχουν πολλές προσδοκίες αλλά και απαιτήσεις. Τον συγκρίνουν με τους άλλους πόιντ γκαρντ της γενιάς του, οι οποίοι είχαν μικρή επιτυχία στα play offs. Είναι σημαντικό για την καριέρα του».

Το μέλλον του Μπολ και ιθύνοντα νου του παιχνιδιού της Σάρλοτ τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς ίσως η τέταρτη σεζόν του στο «Spectrum Center» δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία του, παρά το ότι υπάρχει οψιόν για 5ετή επέκταση της συνεργασίας με τον All Star έναντι 202,5 εκατ. δολαρίων.

Οι Σάρλοτ Χόρνετς επιθυμούν να χτίσουν το μπασκετικό τους οικοδόμημα με θεμελιώδη λίθο τον ΛαΜέλο, όμως ο ιδιοκτήτης της ομάδας και «ιερό τέρας» του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν, έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία να απεμπλακεί από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του francise, γεγονός που ίσως σταθεί τροχοπέδη, καθορίζοντας τις εξελίξεις στο μέλλον του Αμερικανού αστέρα.