Ο ΛαΜέλο Μπολ δεν είναι πια... κώνος στην άμυνα και μαθαίνει να παίζει σαν νικητής (vid)

ΛαΜέλο Μπολ

Ο ΛαΜέλο Μπολ δεν είναι πια... κώνος στην άμυνα και μαθαίνει να παίζει σαν νικητής (vid)

Χρήστος Τσάλτας 12:18 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:21 - 05.11.2023

Τα προηγούμενα χρόνια κατηγορήθηκε για την απάθειά του στην άμυνα. Φέτος αποφάσισε να δώσει απαντήσεις. Ο ΛαΜέλο Μπολ «έκρυψε» τον ήλιο στον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον και έτσι πως φέτος είναι έτοιμος να κερδίσει!

Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο ΝΒΑ, το 2020, το hype γύρω από το όνομά του ήταν τεράστιο. Όλοι στο πρόσωπό του έβλεπαν τον επόμενο σπουδαίο πλέι μέικερ της λίγκας. Η court vision του είναι μοναδική, όπως και η ικανότητα να «διαβάζει» τις φάσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Το βάρος που είχε να σηκώσει ο ΛαΜέλο Μπολ ήταν μεγάλο και το ήξερε καλά ο ίδιος από την πρώτη στιγμή. Ουδέποτε όμως αγχώθηκε. Κάθε άλλο. Έκανε το παιχνίδι του, μοίρασε τη μπάλα και προσπαθούσε να βάλει τους συμπαίκτες του σε σωστές θέσεις στγο παρκέ.

Αυτή άλλωστε, είναι η δουλειά του σωστού πλέι μέικερ και στο ΝΒΑ είναι πολύ σημαντική.

Μόνο που στο παιχνίδι του όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε μια μεγάλη αδυναμία. Η άμυνα. Η συνολική του συνεισφορά στο πίσω κομμάτι του παρκέ ήταν υπό του μηδενός. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κατηγορήθηκε για αδιαφορία, για απάθεια. Άλλοι ανέφεραν πως οι Χόρνετς έπαιζαν με... 4 στην άμυνα όταν ήταν ο Μπολ στο παρκέ.

Ο ίδιος ήξερε καλά πως πλέον δεν υπάρχει περιθώριο για να μην είναι εκείνος που θα δίνει το παράδειγμα και στις δύο πλευρές, για την ομάδα του. Τον περασμένο Ιούλιο υπέγραψε supermax επέκταση με τους Χόρνετς, παίρνοντας τα... κλειδιά του franchise. Για να γίνει όμως franchise player ήξερε πως θα πρέπει να βγάζει την ίδια ενέργεια και στην άμυνα. Φέτος λοιπόν φρόντισε να δώσει απαντήσεις.

Ο Στιβ Κλίφορντ έχει τονίσει αρκετές φορές πως η εικόνα του στην άμυνα είναι βελτιωμένη σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Στο παιχνίδι με τους Ιντιάνα Πέισερς μάλιστα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Όχι με κάποιο σουτ ή κάποια θεαματική προσπάθεια, αλλά με την συνεισφορά του στην άμυνα.

Με το σκορ στο 124-125, υπέρ των Χόρνετς, ο Μπολ ανέλαβε το μαρκάρισμα του Ταίρίς Χαλιμπάρτον. Και ο «Χάλι» δεν μπόρεσε ποτέ να δει το καλάθι. Η πιεστική άμυνα του Μπολ ανάγκασε τον πλέι μέικερ των Πέισερς να μην προσπαθήσει καν να σουτάρει, απόρροια της πίεσης του Μπολ.

Ο ΛαΜέλο Μπολ παίζει θεαματικά. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Πλέον όμως παίζει και winning μπάσκετ. Και η άμυνα που έβγαλε πάνω στον καλύτερο παίκτη των Πέισερς, σε μια βραδιά που δεν ήταν από τις καλύτερές του (11 πόντοι, 11 ασίστ, 6 λάθη, 4/15 σουτ), είναι απόδειξη πως πλέον ο ηγέτης των Χόρνετς αλλάζει στάτους και δεν νοιάζεται για τους αριθμούς, παρά μόνο για τη νίκη.