Καμπερίδης στο Sportal: «Κάποιοι μπορεί να μην έχουν συνειδητοποιήσει, ο Τρίτων απέχει μια νίκη από την Basket League»

Μιχάλης Καμπερίδης

i

@ Intime

Καμπερίδης στο Sportal: «Κάποιοι μπορεί να μην έχουν συνειδητοποιήσει, ο Τρίτων απέχει μια νίκη από την Basket League»

Χρήστος Τσάλτας 10:45 - 18.05.2023

Ο Τρίτων έριξε στο καναβάτσο την Ελευθερούπολη στο Game 3 των πλέι οφ και ο Μιχάλης Καμπερίδης εξηγεί στο Sportal πώς η ομάδα του έφτασε στην πρόκριση στο Final 4 ανόδου και δίνει το σύνθημα για τον ημιτελικό με το Ψυχικό.

Στο φετινό πρωτάθλημα της Elite League o Τρίτων ήταν μια από τις ομάδες που ξεχώρισαν και πρωταγωνίστησαν από τις πρώτες αγωνιστικές. Με τον Μιχάλη Μιχελάκο στην άκρη του πάγκου και με έναν κορμό νεαρών παικτών, που... διψούν για το βήμα παραπάνω κατάφερε όχι μόνο να φτάσει στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας, αλλά εδώ και λίγες ώρες να καταστρώνει τα πλάνα του για το μεγάλο παιχνίδι του Final 4 ανόδου κόντρα στο Ψυχικό.

Στο κλειστό του Στρέφη οι παίκτες του Μιχελάκου επικράτησαν της Ελευθερούπολης με 103-95 και θα παλέψουν για τη μία πολυπόθητη νίκη που θα τους δώσει το εισιτήριο ανόδου. Κάτι που πριν από λίγο καιρό έμοιαζε με όνειρο, πλέον απέχει ένα 40λεπτο και ένα... ροζ φύλλο αγώνα μακριά.

Ο Μιχάλης Καμπερίδης έχει ρόλο ηγέτη στο φετινό ρόστερ του Τρίτωνα και μιλώντας στο Sportal εξήγησε πώς η ομάδα του κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο, αποδέχτηκε τον ρόλο του underdog στον ημιτελικό του Final 4, ενώ έκανε τον απολογισμό της δικής του σεζόν στην ομάδα των Σεπολίων.

Με την αναμέτρηση στο κλειστό του Στρέφη να έχει ολοκληρωθεί μερικές στιγμές νωρίτερα, περιγράφοντας τις πρώτες σκέψεις του τόνισε ότι «είναι πολύ μεγάλο για εμάς όλο αυτό. Κάποιοι μπορεί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει, θα το συνειδητοποιήσουν στο μέλλον αυτό που έχουμε χτίσει όλη τη χρονιά. Η ομάδα να παίζει σκληρά όλο το χρόνο και να έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Βάλαμε βάσεις όλο το χρόνο και στη σειρά των πλέι οφ όλοι έδωσαν το 100% και η ομάδα έκανε κάτι πολύ μεγάλο και πλέον απέχει μια νίκη από την Basket League».

Στο κλειστό των Εξαρχείων ο Τρίτων δεν είχε τον κόσμο στο πλευρό του, κάτι που όμως πείσμωσε ακόμα περισσότερο άπαντες στην ομάδα των Σεπολίων. «Ξέραμε ότι το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων και όλοι θέλαμε να είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται για να καλύψουμε την απουσία του κόσμου. Για 40 λεπτά όλοι στον πάγκο ήταν όρθιοι και προσπαθούσαν να εμψυχώσουν τα παιδιά που αγωνίζονταν».

Από το ξεκίνημα της σεζόν ο ρόλος του ήταν κομβικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ιδίως στην επίθεση ήταν ένας από τους βασικούς εκφραστές του πλάνου, παίρνοντας πολλές πρωτοβουλίες. Δείγμα του πόσο άνετα ένιωθε πάνω στο παρκέ.

Ο Τρίτων πανηγυρίζει την πρόκριση στο Final 4 ανόδου της Elite League @ Intime

Κάνοντας έναν απολογισμό της παρουσίας του ως τώρα υπογράμμισε πως «δεν θα έλεγα ότι είμαι στην καλύτερη φάση μου, γιατί έχω νιώσει και καλύτερα στο παρελθόν. Είμαι χαρούμενος γιατί η σεζόν κύλησε ομαλά, δεν υπήρχαν τραυματισμοί και κατάφερα μέσα από την εμπειρία μου να βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται την ομάδα για να φτάσει σε έναν από τους στόχους της. Είδαμε ότι μπορούσαμε να φτιάξουμε κάτι καλό».

Σε μια σεζόν με καλές και κακές στιγμές, αυτός και οι συμπαίκτες του δεν... λύγισαν στο διάστημα που έγιναν αλλαγές, κρατώντας τον Τρίτωνα ψηλά στη βαθμολογία. «Οι βάσεις που βάλαμε από την αρχή της σεζόν έπαιξαν ρόλο. Όσο ήταν και ο Πολυτάρχου και ο Ντράσκοβιτς η ομάδα έδινε το 100% μέσα από την άμυνα. Μπαίναμε στο παρκέ και όλοι ξέραμε ότι θα δίναμε το 100% στην άμυνα. Βάλαμε τις βάσεις και στα μέσα της σεζόν, όταν έφυγαν οι Πολυτάρχου και Ντράσκοβιτς και ήρθε ο Μανοϊλοβιτς, όλα τα παιδιά ήξεραν ότι ο καθένας είχε το ρόλο του και ο καθένας ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να έρθουν οι νίκες. Σίγουρα είχαμε ένα διάστημα που κάναμε κάποιες διαδοχικές ήττες, όταν έγιναν οι αλλαγές, αλλά πιστέψαμε σε όλο αυτό και καταφέραμε να βρισκόμαστε εδώ».

Όσο για τον ημιτελικό με το Ψυχικό, έδωσε το δικό του μήνυμα. «Πέρυσι το Ψυχικό κατάφερε να πάρει την άνοδο, έχει κρατήσει σχεδόν όλο τον κορμό της περσινής σεζόν. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι-τελικός και για τις δύο ομάδες που θα γίνει σε ουδέτερη έδρα. Ίσως να είμαστε underdog, αλλά όλα τα παιδιά θα δώσουν το 100% και στο τέλος θα δούμε εάν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε την άνοδο».