Ο Ντέσμοντ Ουάσιγκτον ήρθε για να γίνει ο ηγέτης του Απόλλωνα Πάτρας: «Είμαι εδώ για να παλέψω για τα πλέι οφ»

Ντέσμοντ Ουάσιγκτον

Ο Ντέσμοντ Ουάσιγκτον ήρθε για να γίνει ο ηγέτης του Απόλλωνα Πάτρας: «Είμαι εδώ για να παλέψω για τα πλέι οφ»

Χρήστος Τσάλτας 11:18 - 27.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:18 - 27.09.2023

Ο Απόλλων Πατρών έδωσε τα... κλειδιά της θέσης του πλέι μέικερ στον Ντέσμοντ Ουάσιγκτον και ο Αμερικανός είναι αποφασισμένος να οδηγήσει τους «μελανόλευκους» στα πλέι οφ, μιλώντας στο Sportal.

Έπειτα από μια σεζόν γεμάτη με σκαμπανεβάσματα, άσχημα αποτελέσματα και καρδιοχτύπια, ο Απόλλων Πατρών άλλαξε ρότα και αποφάσισε να κινηθεί σε διαφορετικό πλαίσιο, όσον αφορά το αγωνιστικό προφίλ του. Το μπάτζετ ανέβηκε και ο Νίκος Βετούλας είχε τη δυνατόττηα να επιλέξει λύσεις από ένα μεγαλύτερο ράφι, συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια.

Για τον Πατρινό κόουτς κομβική είναι η λύση στη θέση 1, εκεί όπου κάθε φορά θέλει παίκτες με ατομική πρωτοβουλία, κάθετο παιχνίδι, αλλά και συνέπεια. Τα στοιχεία αυτά τα βρήκε στο πρόσωπο ενός παίκτη με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη, του Ντέσμοντ Ουάσιγκτον.

Στα 31 του χρόνια ο «Ντέσι» θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, ωστόσο έρχεται... ενημερωμένος για το επίπεδο και τις απαιτήσεις της λίγκας. «Ξέρω ότι είναι μια ιστορική λίγκα, με υψηλό ανταγωνισμό. Έχει πολλές καλές ομάδες οπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, το Περιστέρι. Θα είναι διασκεδαστική σεζόν», τόνισε στο Sportal ο Αμεριικανός γκαρντ, που φέτος θα έχει κομβικό ρόλο στο πλάνο του Νίκου Βετούλα.

Το γεγονός αυτό όμως δεν τον αγχώνει σε καμία περίπτωση. «Είμαι έτοιμος να φέρω το καλύτερο σε αυτή την ομάδα. Αν χρειαστεί να μαρκάρω τον καλύτερο αντίπαλο, θα το κάνω. Εάν χρειάζεται να μοιράσω ασίστ ή να σκοράρω, θα το κάνω. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει η ομάδα», εξήγησε πριν η κουβέντα φτάσει στον ρόλο του.

«Για την ώρα αφήνω τους συμπαίκτες μου να με καθοδηγήσουν στο παιχνίδι. Είναι όλοι πολύ καλοί τύποι και με υποδέχτηκαν πολύ καλα. Είναι εύκολο μετά το παιχνίδι για μένα για να βάλω τους παίκτες σε σωστές θέσεις στην επίθεση. Αυτό κάνει τη δουλειά μου πιο εύκολη».

Έχοντας μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά παρκέ, ο απόφοιτος του Saint Peter's ξέρει καλά πόσο σημαντική είναι η διαδικασία της προετοιμασίας. Μέσα από αυτή μπαίνουν οι βάσεις για τη σεζόν, με την ένταση να μην αλλάζει. «Είναι διασκεδαστική η προετοιμασία, μια νορμάλ κατάσταση όπως σε κάθε ομάδα. Προσπαθώ να εξοικειώνομαι με όλους, να χτίζουμε χημεία και όσα μετράνε για να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ μας», τόνισε.

Μέσα από την προετοιμασία μαθαίνει ο ίδιος καλύτερα τους συμπαίκτες του, ενώ άπαντες στο αχαϊκό στρατόπεδο γνωρίζουν καλύτερα και τον ίδιο. «Κάθε μέρα μαθαίνουμε, γιμνόμαστε καλύτεροι και κάνουμε βήματα στη σωστή κατεύθυνση. Αν κάνουμε ένα βήμα τη φορά θα είμαστε επιτυχημένοι στο τέλος της σεζόν».

Την ίδια στιγμή έχει φροντίσει να «χτίσει» δεσμούς με τους συμπαίκτες του, για τους οποίους μόνο καλά λόγια είχε να πει. «Όλοι είναι καλά παιδιά. Δεν υπάρχουν μεγάλα "εγώ" και είναι πολύ ευχάριστο να έχεις τέτοιους συμπαίκτες», τόνισε, πριν σταθεί στη στήριξη του κόσμου της Πάτρας προς τον ίδιο, αλλά και την ομάδα. «Δεν έχουμε παίξει ακόμα επίσημο παιχνίδι, αλλά ο κόσμος είναι τρομερά υποστηρικτικός και με έχει υποδεχτεί πολύ καλά».

Ο Απόλλων κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία τις τελευταίες αγωνιστικές, την περασμένη σεζόν. Φέτος θέτει τον πήχη πιο ψηλά, με τον 31χρονο άσο από την Πενσιλβάνια να έχει ταιριάξει ήδη σε αυτό το κομμάτι.

Διότι και αυτός με τη σειρά του έχει υψηλές βλέψεις. «Θέλω κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και να φτάσουμε στα πλέι οφ. Αυτός είναι ο στόχος μου. Ήρθα εδώ για τα πλέι οφ και θέλω να πετύχω το στόχο μου. Είναι ακόμα περίοδος προσαρμογής και ο καθένας προσπαθεί να βριε τις θέσεις του ακόμα. Εγώ θέλω να βάλω τους συμπαίκτες μου στις σωστές θέσεις και η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη. Θεωρώ ότι θα είμαστε εντάξει στο τέλος της σεζόν».

Όσο για το τέλος, περιέγραψε μέσα σε λίγες λέξεις τον εαυτό του, προς τον κόσμο του Απόλλωνα. «Θέλω να είμαι κάποιος που θα βγει στο παρκέ, θα παίξει σκληρά και θα φέρει στον Απόλλωνα όσο περισσότερες νίκες μπορεί», ήταν τα λόγια του.