Ο ΝτιΑρόν Φοξ των Κινγκς κατέκτησε το νεοσύστατο βραβείο του Clutch παίκτη της χρονιάς (vid)

ΝτιΆρον Φοξ

i

© photo by Icon Sportswire / Getty Images / Ideal Images

Ο ΝτιΑρόν Φοξ των Κινγκς κατέκτησε το νεοσύστατο βραβείο του Clutch παίκτη της χρονιάς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:31 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:33 - 19.04.2023

Ο ΝτιΑρόν Φοξ αποτελεί μία εγγυημένη επιθετική επιλογή για το Σακραμέντο και για την σπουδαία παραγωγή του στα χρονικά διαστήματα που κρίνεται ένα ματς ο 25χρονος γκαρντ των Κινγκς πήρε το πρώτο βραβείο του Clutch Player οf the year που απονέμει το ΝΒΑ.

Με τον όρο Clutch Time στο NBA ορίζεται το χρονικό διάστημα των κρίσιμων στιγμών μιας αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, αφορά τα τελευταία πέντε λεπτά των αγώνων που η διαφορά των δύο ομάδων έχει ανώτερη τιμή τους πέντε πόντους

Για την αποτελεσματικότητα των παικτών υπό τη πίεση του χρόνου και των καταστάσεων ο «μαγικός πλανήτης» από φέτος καθιερώνει αντίστοιχο βραβείο και μάλιστα, ανακοινώθηκε ο πρώτος του κάτοχος. Πρόκειται για τον σούπερ σταρ των Σακραμέντο Κινγκς, ΝτιΑρόν Φοξ

Ο 25χρονος Τεξανός, Νο 5 στο Ντραφτ του 2017 και τελειόφοιτος του Κεντάκι, ήταν ο κινητήριος μοχλός των Βασιλιάδων σε μία σπουδαία πορεία στην κανονική διάρκεια της σεζόν που τους έφερε στο Νο 3 της δυτικής περιφέρειας και για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια τους έδωσε ρόλο στα play offs. 

Ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς είναι ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ (vid)
NBA

08:47 - 18.04.2023

Ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς είναι ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ (vid)

Στα 23 του χρόνια, ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ των Μέμφις Γκρίζλις με τις 3 τάπες του ανά αγώνα πήρε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της σεζόν και έγινε ο δεύτερος νεαρότερος στην ιστορία που τα καταφέρνει και ο πρώτος των Αρκούδων μετά τον Μαρκ Γκασόλ.

Σε αυτή την πορεία ο Φοξ είχε 25,0 πόντους μέσο όρο και εκτός του συνόλου τους, αρκετοί εξ αυτών ήρθαν στην Clutch Time. Μάλιστα, ο πόιντ γκαρντ των Κινγκς κατάφερε να σκοράρει 194 πόντους στο συγκεκριμένο κρίσιμο διάστημα, τους περισσότερους από κάθε άλλον παίκτη στη λίγκα. Και από τον Τζίμι Μπάτλερ των Μαϊάμι Χιτ και από τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν των Σικάγο Μπουλς. Αυτοί οι δύο διεκδίκησαν το ΝΒΑ Clutch Player Award που συνοδεύεται και χαρακτηρίζεται από τον όνομα του Τζέρι Ουέστ. Τους θρυλικού clutch player των δεκαετιών του '60 και του '70 και πρωταθλητή με τους Λος Άντζελες Λέικερς το 1972. 

Ο Φοξ πάντως, δεν έχει ολοκληρώσει το έργο και τις υποχρεώσεις του. Συνεχίζει τις παραστάσεις του στην post season εκεί που το Σακραμέντο προηγείται ήδη με 2-0 στη σειρά με τους πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Ακολουθεί το τρίτο παιχνίδι στο Σαν Φρανσίσκο, εκεί όπου για τους Πολεμιστές δεν θα αγωνιστεί ο τιμωρημένος Ντρέιμοντ Γκριν, ενώ για τους Κινγκς είναι αμφίβολος ο Ντομάντας Σαμπόνις, τον οποίο χτύπησε ο Γκριν και γι' αυτό του επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού για ένα ματς.