Ο Πετρούσεφ κατέθεσε στην αστυνομία μετά τα επεισόδια στον αγώνα του Ερυθρού Αστέρα με την Παρτίζαν

Φιλίπ Πετρούσεφ

i

© Intime

Ο Πετρούσεφ κατέθεσε στην αστυνομία μετά τα επεισόδια στον αγώνα του Ερυθρού Αστέρα με την Παρτίζαν

Τα… παρατράγουδα στο ντέρμπι του Βελιγραδίου οδήγησαν τον Φιλίπ Πετρούσεφ στο αστυνομικό τμήμα να καταθέσει ως μάρτυρας, ενώ ο Λεσόρ αναμένεται να τιμωρηθεί παραδειγματικά από την Παρτίζαν.

Η αντιπαλότητα στο ντέρμπι του Βελιγραδίου παραδοσιακά δημιουργεί εντάσεις και συζητήσεις επί συζητήσεων. Πριν και μετά τους αγώνες. Όπως όμως, είχε τονίσει ο Βλάντο Τζούροβιτς στο Sportal, πριν το προημερών ματς της Παρτίζαν με τον Ερυθρό Αστέρα, «η κατάσταση έχει ξεφύγει. Πλέον μιλάμε για… πόλεμο. Όχι για μπάσκετ». 

Με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού η προφητεία εκπληρώθηκε. Ο Ματίας Λεσόρτ της Παρτίζαν, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του είχε νικήσει το παιχνίδι -και μάλιστα με μεγάλη ανατροπή- επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον Φιλίπ Πετρούσεφ του Ερυθρού Αστέρα. Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν πολλοί, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς χώρησε τους βασικούς… μποξέρ και μετά το παιχνίδι απολογήθηκε εκ μέρους της ομάδας του και δήλωσε πως «οι πράξεις του Λεσόρ ήταν απαράδεκτες»

Ο ίδιος ο αρνητικός πρωταγωνιστής ώρες μετά απολογήθηκε ζητώντας συγνώμη επανειλημμένως και ενημερώνοντας με τον τρόπο του -χωρίς αυτό να δικαιολογεί καμία πράξη του- πως προκλήθηκε έντονα σε φραστικό επίπεδο από τον σέντερ των «ερυθρολεύκων». Παρόλα αυτά, η ομάδα του αναμένεται να τον τιμωρήσει αυστηρά για τη συμπεριφορά του και μάλιστα υπάρχει η σκέψη ακόμα και να μην αγωνιστεί στο υπόλοιπο της σεζόν. 

Το θέμα και τα γενικότερα επεισόδια στον αγώνα πάντως, πήραν τέτοιες διαστάσεις που ο Φιλίπ Πετρούσεφ την επόμενη μέρα βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Όπως όμως, έσπευσε να ενημερώσει για να μηδενίσει υποψίες ο ατζέντης του παίκτη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς «κλήθηκε να καταθέσει από την αστυνομία ως μάρτυρας, δεν έχει προσλάβει δικηγόρο, ούτε φυσικά έχει καταθέσει μήνυση. Τον κάλεσαν και ήταν υποχρέωσή του να δώσει το παρόν».