Ο Πιέρ στο Sportal: «Ο Ολυμπιακός έχει τον MVP και μια τρελή ατμόσφαιρα» (vid)

Ο Πιέρ στο Sportal: «Ο Ολυμπιακός έχει τον MVP και μια τρελή ατμόσφαιρα» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 14:38 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 09.05.2023

Ο Νταϊσόν Πιέρ στο Sportal πριν το μεγάλο game 5 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε!

Λίγο πριν το Game 5 του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε (21:30) το Sportal βρέθηκε στο ΣΕΦ για την τελευταία προπόνηση της τουρκικής ομάδας και… ανέκρινε τον Νταϊσόν Πιέρ!

Ο Αμερικανός, τα τρίποντα του οποίοι έκαναν μεγάλη ζημιά στο τέταρτο παιχνίδι, μίλησε για τα όσα περιμένει να δει στο φαληρικό στάδιο το βράδυ, με τον έμπειρο σουτέρ να στέκεται στο μαρκάρισμα του Σάσα Βεζένκοφ.

Τα δύο εμπόδια που οφείλει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός για να πάει στο Κάουνας
EUROLEAGUE

00:13 - 07.05.2023

Τα δύο εμπόδια που οφείλει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός για να πάει στο Κάουνας

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το Game 5 των playoffs της Euroleague απέναντι στην Φενέρμπαχτσε και το Sportal κοιτάζει με μια πιο... μπασκετική ματιά κάποια από τα κομμάτια που πρέπει να προσέξουν οι Πειραιώτες, μετά τα πρώτα 4 ματς.

Ο Πιέρ τόνισε ότι ο Χέιζ Ντέιβις κάνει πολύ καλή δουλειά πάνω στον MVP και πως ο σταρ του Ολυμπιακού είναι βασικός παράγοντας στο αμυντικό πλάνο της Φενέρ, ενώ τόνισε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του πρέπει να μείνουν πιστοί στα όσα τους έχει πει ο Δημήτρης Ιτούδης ενόψει της αναμέτρησης.

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη του Νταϊσόν Πιέρ στην κάμερα του Sportal:

-Το πέμπτο ματς πλησιάζει. Ποιες είναι οι σκέψεις σου πηγαίνοντας σε αυτό το παιχνίδι;

-Έχουμε το ίδιο σκεπτικό, αλλά με ακόμα περισσότερη συγκέντρωση. Καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, οπότε θα είναι μια μάχη.

-Ποιες είναι οι σκέψεις σου ενόψει του παιχνιδιού, γιατί μετά από 4 παιχνίδια οι ομάδες δεν έχουν πλέον κάτι να κρύψουν;

-Έχει να κάνει με την συγκέντρωση και το να είσαι έτοιμος για κάθε κατοχή. Δεν έχεις κάτι να κρύψεις πλέον. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Θα κάνουμε μικρές προσαρμογές, όπως θα κάνουν και εκείνοι. Πρέπει να ακολουθήσουμε και να πιστέψουμε το πλάνο ματς και θα είμαστε εντάξει.

-Έμαθες για το Sold Out σε 9 λεπτά εδώ στο ΣΕΦ;

-Ναι το είδα. Ακόμα και το προηγούμενο παιχνίδι, παρότι όχι σε 9 λεπτά, ήταν Sold Out. Θα είναι η ίδια ατμόσφαιρα, ίσως ακόμα πιο… τρελή. Δεν μπορείς όμως να σκέφτεσαι πολύ τους οπαδούς. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και πιστεύω πως θα είμαστε καλά με αυτό.

-Στο τέταρτο παιχνίδι είχατε μια έκρηξη στο τέταρτο δεκάλεπτο με τα σουτ από τη γωνία και τις 45 μοίρες. Τα τρίποντα θα είναι παράγοντας – κλειδί και σε αυτό το παιχνίδι;

-Πιστεύω πως το ποσοστό στα τρίποντα ολονών και το να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις είναι σημαντικό. πολλές φορές δεν έχει να κάνει με το αν βάλεις τα σουτ, αλλά με το αν πάρεις τα σωστά σουτ. Τα τρίποντα θα είναι σημαντικά, όπως και η άμυνα. Έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Έχουν τον MVP της κανονικής διάρκειας και μπορεί να κάνει ζημιά ανά πάσα στιγμή, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

-Όμως κάνατε σπουδαία δουλειά πάνω του στο τέταρτο παιχνίδι...

-Ο Νάιτζελ (Χέιζ – Ντέιβις) έχει κάνει σπουδαία δουλειά πάνω του. Φυσικά υπάρχουν αλλαγές κλπ που γίνονται κατά την διάρκεια του αγώνα, όμως προσπαθούμε να δίνουμε μεγάλη προσοχή πάνω του. Θα σκοράρει ό,τι και να γίνει. Εντάξει, δεν είχε κάνει καλό παιχνίδι στο προηγούμενο, όμως περιμένουμε να είναι καλός σε αυτό που έρχεται και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον σταματήσουμε.