Ο Πλάθα φέρνει αλλαγές στο σταφ της ΑΕΚ και «χτίζει» εν λευκώ τον κορμό των ξένων

Ο Πλάθα φέρνει αλλαγές στο σταφ της ΑΕΚ και «χτίζει» εν λευκώ τον κορμό των ξένων

Χρήστος Τσάλτας 10:38 - 14.06.2023

Η εποχή Χουάν Πλάθα στην ΑΕΚ ξεκίνησε, με τον Ισπανό να παίρνει τα κλειδιά της ομάδας και να φέρνει νέα δεδομένα και στο ρόστερ, αλλά και στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Η μεγάλη κίνηση της ΑΕΚ έγινε και με τη βούλα. Ο Χουάν Πλάθα είναι αυτός που θα καθοδηγήσει την ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια, με την διοίκηση του Μάκη Αγγελόπουλου να κάνει την κίνηση-ματ με τον 60χρονο προπονητή, ο οποίος για χρόνια βρισκόταν στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης.

Η υπόθεσή του δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε απλή, καθώς εξ αρχής άπαντες ήξεραν πόσο δύσκολο ήταν να έρθει ένας προπονητής αυτού του βεληνεκούς στη χώρα μας. Η Ένωση όμως με συντονισμένες κινήσεις και με ξεκάθαρο πλάνο από την πρώτη στιγμή κατάφερε να τον πείσει να πει το «ναι» και να καθίσει στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Τα... κλειδιά στον Πλάθα

Η έλευσή του στην ομάδα αναμένεται να φέρει πολλά νέα δεδομένα. Από τη μία ο Πλάθα είναι ένας πορπονητής με ξεκάθαρη φιλοσοφία, που έχει καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση τι θέλει για την ομάδα της νέας σεζόν. Οι επιλογές στους ξένους παίκτες θα είναι επιλογές Πλάθα 100%, κάτι που σημαίνει πως ο Ισπανός κόουτς θα είναι εκείνος που θα κάνει και τις εισηγήσεις και τις επιλογές για τους παίκτες που θα στελεχώσουν τον κορμό της ομάδας δίπλα στους Έλληνες παίκτες, για τους οποίους έχει ξεκάθαρη εικόνα σε συνεννόηση με την ΚΑΕ.

Παράλληλα, αλλαγή αναμένεται να υπάρξει και στο προπονητικό επιτελείο. Ο Γιάννης Σιούτης δεν αναμένεται να συνεχίσει στη θέση του πρώτου ασίσταντ κόουτς και μένει να φανεί εάν η θέση του θα καλυφθεί από Ισπανό προπονητή-συνεργάτη του Πλάθα, ή κάποιον Έλληνα κόουτς που θα βοηθήσει τον 60χρονο να μπει στο κλίμα της Basket League. Βαγγέλης Τσεπέλης και Νάκης Μουρατίδης, που αποτέλεσαν βοηθούς του Ηλία Καντζούρη την περασμένη σεζόν, θα συνεχίσουν κανονικά στην ΑΕΚ.