Ο κόουτς Χέρμπερτ άκουσε ότι ο Όστιν Ριβς των Λέικερς θέλει να παίξει με τη Γερμανία, προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του αλλά απάντηση δεν πήρε

Ντένις Σρέντερ, Γκόρντον Χέρμπερτ

i

© photo by Maja Hitij / Getty Images / Ideal Images

Ο κόουτς Χέρμπερτ άκουσε ότι ο Όστιν Ριβς των Λέικερς θέλει να παίξει με τη Γερμανία, προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του αλλά απάντηση δεν πήρε

Γιώργος Γαβριλάκης 15:26 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 24.04.2023

Όταν ο πρώην προπονητής του Άρη και νυν της εθνικής Γερμανίας, Γκόρντον Χέρμπερτ, άκουσε ότι ο Όστιν Ριβς των Λέικερς σκέφτεται να συμμετέχει στην εθνική ομάδα εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου αποφάσισε να τον πάρει τηλέφωνο. Δεν απάντησε! Έπειτα του έστειλε μηνύματα που απλώς «διαβάστηκαν».

Λίγο πριν τελειώσει η κανονική διάρκεια της σεζόν στο ΝΒΑ κι ενώ οι σπουδαίες του εμφανίσεις με τους Λέικερς αυξάνονταν και πλήθαιναν είχε προκύψει η είδηση πως ο Όστιν Ριβς, ο οποίος έχει ρίζες από τη Γερμανία σκέφτεται να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2023. 

Μάλιστα το αφήγημα ανέφερε πως μαζί με τον διεθνή Γερμανό συμπαίκτη του στην ομάδα του Λος Άντζελες, Ντένις Σρέντερ, έχουν συχνή συνομιλία επί του θέματος και πως η προοπτική δεν τον αφήνει σε καμία περίπτωση αδιάφορο. Έτσι, ο Καναδός ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας (και πρώην του Άρη) Γκόρντον Χέρμπερτ, σκέφτηκε να πάρει την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει ο ίδιος μαζί του. 

Ξεκίνησε η ψηφοφορία του κοινού για τους πρωταγωνιστές της Euroleague
EUROLEAGUE

13:45 - 24.04.2023

Ξεκίνησε η ψηφοφορία του κοινού για τους πρωταγωνιστές της Euroleague

Οι προπονητές, οι αρχηγοί των ομάδων, οι εκπρόσωποι τύπου, αλλά και οι απανταχού φίλαθλοι του μπάσκετ μπορούν από τώρα και μέχρι τις 11 Μαΐου να ψηφίσουν μέσω του επίσημου site της Euroleague για τον MVP και τις καλύτερες πεντάδες της διοργάνωσης.

«Διάβασα από τα ειδησεογραφικά μέσα ότι ο Ριβς θέλει να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε ο Χέρμπερτ στο γερμανικό κανάλι DBB για να εξηγήσει πως δεν είναι πολύ αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συνεννόηση. Διότι, «προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του αρκετές φορές. Τους έστειλα μηνύματα, αλλά δεν απάντησε. Όταν επισκέφτηκα στο Λ.Α. τον Ντένις (Σρέντερ) προσπάθησα και πάλι να τον συναντήσω ή έστω να έχω μία κουβέντα μαζί του από το τηλέφωνο. Τον κάλεσα, του έστειλα και πάλι μηνύματα, αλλά δεν απάντησε ποτέ»

Οι Γερμανοί στο Eurobasket του 2022 πρωταγωνίστησαν και μάλιστα κατέκτησαν στο χάλκινο μετάλλιο, ενώ η αγωνιστική του βάση στηρίζεται σε παίκτες του ΝΒΑ. 

Ο Ντένις Σρέντερ εδώ και χρόνια έχει ηγετικό ρόλο, που σιγά σιγά τον μοιράζεται με τον ταλαντούχο Φραντζ Βάγκνερ των Ορλάντο Μάτζικ, ενώ και ο αδελφός το, Μο Βάγκντερ (επίσης παίκτης των Μάτζικ) πρωταγωνιστεί, όπως άλλωστε και ο Ντάνιελ Θάις των Ιντιάνα Πέισερς.