Ο πρωτάρης Πρίγκιπας από το Περιστέρι και ο εικοστός τελικός του Ολυμπιακού

Ο πρωτάρης Πρίγκιπας από το Περιστέρι και ο εικοστός τελικός του Ολυμπιακού

Sportal newsroom 11:43 - 19.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:48 - 19.02.2023

Για το Περιστέρι είναι η πρώτη φορά που του συμβαίνει και το απόγευμα της Κυριακής (19/2, 19.15, ΕΡΤ3) θα συναντήσει τον Ολυμπιακό, στην 20η παρουσία του σε τελικό Κυπέλλου. Η ώρα του τελικού στο Ηράκλειο της Κρήτης έφθασε!

Ο Ολυμπιακός μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του Final 8, που διεξάγεται στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου της Κρήτης, ετοιμάζεται για τον εικοστό τελικό στην ιστορία του. Μέχρι στιγμής έχει δέκα κατακτήσεις και σκοπεύει να προσθέσει μία. 

Για να τα καταφέρει θα πρέπει να νικήσει το Περιστέρι, που με τον rookie κόουτς Βασίλη Σπανούλη, βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου σε τελικό, οποιουδήποτε είδους. Και τα κατάφερε, αφού πρώτα ο Σιλβέιν Φρανσίσκο έπαιξε όπως ο Σπανούλης στα νιάτα του και με 33 πόντους οδήγησε στη νίκη-πρόκριση επί της ΑΕΚ. 
Το απόγευμα της Κυριακής (19/2, 19.15) λοιπόν, με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3 και LIVE ενημέρωση από το Sportal, οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πέραν του ότι ο νικητής θα κατακτήσει και έναν τίτλο -που από μόνο του είναι σημαντικό. 

Το έξτρα ενδιαφέρον αυτό εστιάζεται (και) στην παρουσία του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θα προσπαθήσει να βάλει τους παίκτες του σε συνθήκες που έχει νιώσει δεκάδες φορές στην καριέρα του ως αθλητής, μα πρώτη ως προπονητής. Η μενταλιτέ όμως, παραμένει η ίδια και ο Kill Bill έχει πει πως «προσπαθώ να εμπνεύσω τους παίκτες μου και να τους μεταφέρω εμπειρίες». Μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει, αλλά πρέπει τώρα να τους πείσει ότι μπορούν να κάνουν την υπέρβαση απέναντι στην ομάδα που κυριαρχεί στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και στην Euroleague. 

O Ολυμπιακός είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο του. Το έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό που κυριάρχησε. Οι «ερυθρόλευκοι» νιώθουν έτοιμοι, αλλά νιώθουν και... κάπως. Φάνηκε αυτό από τη δήλωση του αρχηγού Κώστα Παπανικολάου που ναι μεν εξήγησε πόσο πολύ θέλουν τον τίτλο, την ώρα που απέναντί του βρίσκεται κάποιος που υπολογίζεται σαν συγγενής. «Ο Σπανούλης είναι... αδελφός μου», είπε «Παπ», αλλά δεν χρειάζεται να αισθάνεται άσχημα,  τον τίτλο θέλει να του πάρει, όχι το... κεφάλι! 

Όσον αφορά στις συμμετοχές του Ολυμπιακού σε τελικό Κυπέλλου, από το 1976 που ήταν η πρώτη μέχρι τη φετινή στο Final 8 του Ηρακλείου -την πρώτη φορά στην ιστορία που στην τελική φάση εμφανίζονται οκτώ ομάδες- μετράει στο σύνολο 19 εμφανίσεις. Και σε αυτές τις 19 εμφανίσεις έχει πανηγυρίσει δέκα κατακτήσεις. Η δέκατη, δηλαδή η περσινή ήταν και η πρώτη με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία. 

Tags: