Ο ρούκι του μήνα, Χάιμε Χάκεζ, στο Sportal: «Θαυμάζω τον Τζίμι Μπάτλερ και μαθαίνω από αυτόν»

Χάιμε Χάκεζ τζούνιορ

Ο ρούκι του μήνα, Χάιμε Χάκεζ, στο Sportal: «Θαυμάζω τον Τζίμι Μπάτλερ και μαθαίνω από αυτόν»

Χρήστος Τσάλτας 15:33 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 23.12.2023

Ο Χάιμε Χάκεζ τζούνιορ αναδείχθηκε rookie του μήνα στην Ανατολή και ενόψει του αγώνα των Χριστουγέννων, κόντρα στους Φιλαδέλφεια 76ερς μίλησε στο Sportal για όσα έχει μάθει από τον ηγέτη της ομάδας της South Beach, Τζίμι Μπάτλερ.

Οι Μαϊάμι Χιτ έχουν δημιουργήσει τη δική τους παράδοση στο NBA Draft. Μπορεί να μην είναι από τις ομάδες που έχουν υψηλά draft picks, όμως ακόμα κι έτσι έχουν την ικανότητα να ξεχωρίζουν παίκτες που μπορούν να «ταιριάξουν» στο σύστημα και να γίνουν παραγωγικοί.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Χάιμε Χάκεζ τζούνιορ. Ένας φόργουορντ από το Μεξικό, που είναι απόφοιτος του UCLA και διακρίνεται για την συνέπειά του στο σκοράρισμα. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους που αναδείχθηκε rookie του μήνα Νοεμβρίου στην Ανατολή, καθώς οι εμφανίσεις του με τους Μαϊάμι Χιτ δεν πέρασαν απαρατήρητες.

Στην South Beach άλλωστε έχει έναν μέντορα που τον έχει πάρει υπό την προστασία του από τις πρώτες μέρες του στο Μαϊάμι. Ο Τζίμι Μπάτλερ αποτελεί τον βετεράνο που έχει αναλάβει να... μυήσει στα μυστικά του ΝΒΑ τον Χάκεζ, με τον Μεξικανό να στάζει μέλι για την ηγέτη των Χιτ.

Αυτό άλλωστε επεσήμανε και κατά τη συνομιλία που είχε με το Sportal, που ήταν το μοναδικό ελληνικό Μέσο που έλαβε μέρος στο media call του άσου των Χιτ με εκπροσώπους του Τύπου από το εξωτερικό.

Τον ρωτήσαμε για το τι σημαίνει για τον ίδιο να έχει στο πλάι του τον Μπάτλερ, με την απάντησή του να είναι ξεκάθαρη. «Σημαίνει πολλά για μένα. Είναι ένας παίκτης που τον παρακολουθούσα ακόμα και πριν βρεθώ στην ομάδα. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μου έχει διδάξει είναι πώς να προσεγγίζω το παιχνίδι με τον τρόπο μου. Παίζει με τον δικό του ρυθμό και βλέπει το παιχνίδι με τον δικό του τρόπο, που πολλοί δεν το κάνουν. Έτσι προσπαθώ να δίνω έμφαση και να βλέπω από πιο κοντά τι κάνει στο παρκέ, τι βλέπει, πώς ωθεί τα πράγματα σε ένα παιχνίδι. Και προσπαθώ να μαθαίνω και να παίρνω συμβουλές από αυτόν συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τις πρώτες μέρες του στο Μαϊάμι άπαντες εστίαζαν στο πόσο ταιριάζει με τη νοοτροπία του οργανισμού, την περίφημη Heat Culture.

Για τον ίδιο η παρουσία του στην South Beach σημαίνει πολλά και για τη νοοτροπία που έχει ο ίδιος. «Αυτό σχετίζεται με την Heat Culture που σημαίνει να κάνεις τα πάντα για να κερδίζεις. Είναι αυτό που θέλει η ομάδα, είναι αυτό που θέλω εγώ και αυτό που ζητάει ο κόουτς Σποέλστρα απ' όλους».