Ο Τζόρνταν ΜακΡέι στο Sportal: «Παίζουμε καλύτερα, έχουμε λύσεις που άλλες ομάδες δεν έχουν»

Τζόρνταν ΜακΡέι

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι στο Sportal: «Παίζουμε καλύτερα, έχουμε λύσεις που άλλες ομάδες δεν έχουν»

Χρήστος Τσάλτας 11:02 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:29 - 12.12.2023

Η ΑΕΚ Betsson συνέχισε νικηφόρα στη σεζόν και ο Τζόρνταν ΜακΡέι εξήγησε στο Sportal πώς ήρθε η αλλαγή εικόνας από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο, κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ένωση βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι.

Η αναμέτρηση κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου ήταν ένα must-win παιχνίδι για την ΑΕΚ Betsson, η οποία ήθελε να διατηρήσει τον καλό ρυθμό των τελευταίων αγώνων. Άλλωστε την εβδομάδα που πέρασε μέτρησε 2 σημαντικές -για την ψυχολογία της και όχι μόνο- νίκες, κόντρα σε Καρδίτσα και Κινγκ Στσέτσιν και ήθελε να ολοκληρώσει την... τριλογία με ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το κατάφερε, με την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο να είναι σαφώς καλύτερη σε όλους τους τομείς. Με πρώτο φυσικά την άμυνα, που δυσκόλεψε τα πάντα στο παιχνίδι της ομάδας του Κούρο Σεγκούρα.

Αυτή η αλλαγή έπαιξε τον ρόλο της, προκειμένου η Ένωση να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα να δείξει πως έχει τον τρόπο να κατεβάζει επιθετικά τον αντίπαλο.

«Θεωρώ ότι παίξαμε καλύτερη άμυνα στο πικ εν ρολ στο δεύτερο ημίχρονο», υπογράμμισε ο Τζόρνταν ΜακΡέι, μιλώντας στο Sportal αναφορικά με το στοιχείο-κλειδί που έφερε τη νίκη. Ο Αμερικανός μάλιστα εστίασε και στη δράση του Άντριου Γκάουντλοκ ως κλειδί για το θετικό αποτέλεσμα. «Έτσι ήρθε το παιχνίδι και κόψαμε τη δράση του Άντριου (Γκάουντλοκ) στο πικ εν ρολ και έτσι ήρθε η άνετη νίκη στο φινάλε».

Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, αυτό κόντρα στο Λαύριο, η εικόνα της ΑΕΚ είναι διαφορετική και άπαντες πατούν πιο γερά στα πόδια τους. «Έχουμε βελτιωθεί και αυτό φαίνεται. Έχουμε κερδίσει τα 3 τελευταία παιχνίδια μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι σαν ομάδα συνεχώς», υπογράμμισε ο ΜακΡέι, λίγο πριν εμβαθύνει στον τομέα που έχει κάνει καλύτερη την ομάδα συνολικά.

«Στην άμυνα παίζουμε καλύτερα, αυτή είναι η μεγάλη βελτίωσή μας. Στην επίθεση έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Η άμυνα είναι το κλειδί για εμάς», ήταν τα λόγια του.

Το πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει η φετινή ΑΕΚ το ξέρει ο χρόνος, αλλά και όσοι ζουν την προσπάθεια από... μέσα. Η αισιοδοξία, όμως, για κάτι σπουδαίο ξεχειλίζει. «Μπορούμε να γίνουμε πολύ καλοί. Το κλειδί για εμάς είναι η άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Κολοσσό επιτρέψαμε 47 πόντους και στο δεύτερο 27. Αυτό μας κάνει λίγο πιο ώριμους σαν ομάδα και αν έχουμε σταθερότητα θα είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Την ίδια στιγμή που η άμυνα παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, η επίθεση έρχεται ως επακόλουθο της ενέργειας στο πίσω κομμάτι του παρκέ. Το ταλέντο υπάρχει σε πλεόνασμα, όπως και οι λύσεις που μπορεί να έχει η ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

«Έχουμε παίκτες που έχουν κάνει σπουδαία πράγματα στην καριέρα τους. Το σπουδαίο για εμάς είναι πως ο αντίπαλος δεν ξέρει ποιος θα είναι στη βραδιά του σε κάθε αγώνα και αυτό μας κάνει μια δύσκολη ομάδα, όσον αφορά το μαρκάρισμα. Έχουμε επτά παίκτες τουλάχιστον που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και πολλές ομάδες δεν έχουν κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Αμερικανός σκόρερ, πριν δώσει το σύνθημα για το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του.

Αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο κλειστό του ΟΑΚΑ (20/11, 17:15) για την 7η αγωνιστική της Basket League. Ένα παιχνίδι που για την Ένωση αποτελεί μία ακόμα μεγάλη πρόκληση στη σεζόν.

«Θα πάμε στο παρκέ με την ίδια νοοτροπία που έχουμε κάθε βράδυ. Θα εστιάσουμε στην άμυνα. Στην επίθεση οι γκαρντ μας είναι πολύ καλοί και ανυπομονούμε για το παιχνίδι που έρχεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.