Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο Sportal: «Είναι ανατριχιαστικό αυτό που ζούμε με τον κόσμο - Δεν πίστευα όσα είπε ο Γκάλης για εμένα»

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο Sportal: «Είναι ανατριχιαστικό αυτό που ζούμε με τον κόσμο - Δεν πίστευα όσα είπε ο Γκάλης για εμένα»

Χρήστος Τσάλτας 16:35 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:47 - 12.02.2024

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής σεζόν, για τον Άρη, στο Sportal. Ο Βασίλης Τολιόπουλος ξεδιπλώνει τις σκέψεις του ενόψει του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, περιγράφει τον εκπληκτικό τελευταίο μήνα των «κίτρινων» και απαντάει στα λόγια του Νίκου Γκάλη προς το πρόσωπό του.

Μετά από χρόνια ο Άρης ζει και πάλι μεγάλες στιγμές. Το Παλέ είναι ασφυκτικά γεμάτο, ανεξάρτητα τον αντίπαλο και η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη κάνει τη μία σπουδαία εμφάνιση μετά την άλλη, γεμίζοντας με χαρά και περηφάνια τον κόσμο της που σε καμία στιγμή δεν την άφησε μόνη. Ιδίως τη φετινή σεζόν το Nick Galis Hall ζει σπουδαίες βραδιές, φέρνοντας θύμησες από το ένδοξο παρελθόν.

Το ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ, την περασμένη Κυριακή, ήταν μια συνέχεια ενός ντόμινο σπουδαίων εμφανίσεων και νικών, που έχουν «εκτοξεύσει» την ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάνοντας άπαντες να μείνουν με το στόμα ανοιχτό πολλές φορές.

Μεγάλος πρωταγωνιστής και ηγέτης στη φετινή προσπάθεια είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος. Ο Έλληνας γκαρντ διανύει την πιο παραγωγική και ώριμη σεζόν της καριέρας του, έχοντας πάρει την μπαγκέτα του ηγέτη εντός παρκέ. Ο «Τολιό» έχει τον τρόπο να... βομβαρδίζει το αντίπαλο καλάθι, αλλά και να μιλάει την κρίσιμη ώρα. Όπως ακριβώς έκανε και στο Αλεξάνδρειο.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, το Sportal είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για τη σεζόν που διανύει, αλλά και την πορεία του Άρη γενικότερα. Παράλληλα, στάθηκε σε όσα έχουν οδηγήσει στις σπουδαίες εμφανίσεις του τελευταίου μήνα, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο ενόψει του μεγάλου ραντεβού της Κρήτης.

Για δεύτερη φορά σε Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Φέτος όμως νιώθετε πως είστε σε καλύτερη αφετηρία σε σχέση με πέρυσι;

«Είμαστε πιο ψηλά στη βαθμολογία φέτος και έχουμε ένα παιχνίδι που μπορούμε να το κερδίσουμε. Πέρυσι καταλήξαμε 7οι και ο Ολυμπιακός έπεσε στο 2 με τους κλειδάριθμούς και παίξαμε με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης εκείνη την περίοδο, μια ομάδα που ήταν πάρα πολύ δυνατή. Σίγουρα ξεκινάμε το Final 8 πιο καλά φέτος».

Μετά το ντέρμπι της Κυριακής, ακολουθεί την Πέμπτη ένα ακόμα ντέρμπι, κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ. Πόσο διαφορετικό παιχνίδι θα είναι ο προημιτελικός;

«Είναι πολύ ιδιαίτερο το να παίζεις το ντέρμπι της πόλης. Είχαμε ένα πολύ έντονο παιχνίδι, κάναμε εξαιρετική εμφάνιση στα χαρακτηριστικά μας αμυντικά και με σκληράδα. Πήραμε μια μεγάλη νίκη που μας βοήθησε να μετρήσει ακόμα παραπάνω η νίκη με τον Παναθηναϊκό. Τώρα η πίεση θα είναι διαφορετική και για τις δύο ομάδες γιατί θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη. Είναι σημαντικό να κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια και θα δώσουμε το 100% μας».

Στο bracket που είστε έχετε καταφέρει να κερδίσετε όλες τις ομάδες και τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Αυτό ανοίγει την όρεξη για τελικό Κυπέλλου;

«Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά σαν ομάδα και αυτός είναι ο λόγος της επιτυχίας. Κοιτάμε την επόμενη μέρα. Να κερδίσουμε την Πέμπτη και μετά να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί και σκληροί στον ημιτελικό του Σαββάτου».

Θα ήθελες να μου περιγράψεις την τελευταία εβδομάδα;

«Τον τελευταίο μήνα κάνουμε εξαιρετικές εμφανίσεις. Η ψυχολογία μας είναι πολύ ψηλά και αυτό το βλέπουμε στο γήπεδο γιατί όλοι οι παίκτες παίζουν με πολύ καλή ψυχολογία. Το γήπεδο ήταν κάτι που πραγματικά δεν το έχω ξαναζήσει, στα δύο τελευταία παιχνίδια ο κόσμος ήταν μαγικός, ήταν πραγματικά ανατριχιαστικό. Όπως είπε και ο κόουτς, δεν θέλουμε να τελειώσει όλο αυτό».

Πώς νιώθετε που είστε η πιο... καυτή ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή;

«Είναι τεράστια χαρά μας που κάνουμε νίκες, δίνουμε χαρά στον κόσμο μας και αξίζουμε να είμαστε στις υψηλές θέσεις. Πρέπει να έχουμε χαμηλά το κεφάλι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί είναι ακόμα Φεβρουάριος».

Ο Νίκος Γκάλης έκανε αποθεωτικά σχόλια για σένα. Αυτό είναι ένα κίνητρο παραπάνω για σένα να παρουσιαστείς ακόμα καλύτερος;

«Ήταν πραγματικά κάτι απίστευτο όταν το είδα. Δεν πίστευα ότι μίλησε ο κύριος Γκάλης για μένα. Ήταν κάτι πάρα πολύ συγκινητικό. Τα λόγια από τέτοιους ανθρώπους μου δίνουν κουράγιο για να συνεχίσω να δουλεύω ακόμα πιο σκληρά για να γίνομαι καλύτερος».

Πόσο clutch παίκτης είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος;

«Μ' αρέσει όταν έρχεται το τέλος του παιχνιδιού και να παίρνω τις ευθύνες για την ομάδα. Μέχρι στιγμής μου έχει βγει και έχω βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα μου για να έρθουν νίκες».

Αν έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε το βράδυ της Κυριακής, ποιο αποτέλεσμα θα σε άφηνε ικανοποιημένο;

«Θα ήθελα να ξέρω ότι η ομάδα έχει δώσει το 200% της. Είτε έχει νικήσει είτε όχι, δεν υπήρχε κάτι άλλο που να μπορεί να κάνει. Να πάμε να το απολαύσουμε, γιατί θα είναι μια γιορτή και για όλα τα παιδιά θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

«Θα δώσουμε το 100% όπως έχω πει. Θα δουν τον Άρη όπως τον ξέρουν τον τελευταίο καιρό και να είναι σίγουροι ότι θα τα δώσουμε όλα».