O Χαλιμπάρτον κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση προς τον αδελφό του από φίλαθλο των Μπακς
i

© photo by Dylan Buell / Getty Images / Ideal Images

O Χαλιμπάρτον κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση προς τον αδελφό του από φίλαθλο των Μπακς

Γιώργος Γαβριλάκης 15:09 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:10 - 24.04.2024

Λίγο μετά την ισοφάριση της σειράς κόντρα στους Μπακς (1-1) ο All-Star των Ιντιάνα Πέισερς, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον εξέφρασε τα παράπονά του για την συμπεριφορά των οπαδών του Μιλγουόκι, ειδικά με τα σχόλια που έκαναν κάποιοι για τον μικρό του αδελφό.

Την επόμενη φορά που οι Ιντιάνα Πέισερς θα αγωνιστούν στα Playoffs του ΝΒΑ θα το κάνουν στην έδρα τους και περιμένουν πως «οι φίλαθλοι θα δημιουργήσουν μία υπέροχη ατμόσφαιρα», όπως είπε ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον. Ουσιαστικά, ο All-Star γκαρντ των Ινδιάνων, ήθελε -με τον τρόπο του- καταγγείλει τη συμπεριφορά κάποιων οπαδών των Μιλγουόκι Μπακς και του τρόπο που αντιμετώπισαν, όχι τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, αλλά κυρίως τα αγαπημένα του πρόσωπα.

«Είδα την οικογένειά μου να έρχεται στο γήπεδο για να δει το παιχνίδι. Ήταν πολύ καλό που ήταν εκεί για να με υποστηρίξουν, αλλά κάποιος έκανε ρατσιστικά σχόλια προς τον μικρό μου αδελφό», είπε ο Χαλιμπάρτον και θεωρεί πως «πρέπει να το επικοινωνήσω αυτό το συμβάν. Είναι πολύ σημαντικό και δεν μου άρεσε καθόλου».

Ο Σιάκαμ έκανε γης μαδιάμ τους Μπακς και οι Πέισερς ισοφάρισαν τη σειρά στο Μιλγουόκι (vids)
NBA

08:14 - 24.04.2024

Ο Σιάκαμ έκανε γης μαδιάμ τους Μπακς και οι Πέισερς ισοφάρισαν τη σειρά στο Μιλγουόκι (vids)

O Γιάννης Αντετοκούνμπο απουσίασε λόγω τραυματισμού και στο δεύτερο παιχνίδι των Μπακς με τους Πέισερς και ο Πασκάλ Σιάκαμ δεν έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει την ομάδα της Ιντιάνα στη νίκη (125-108) και στην ισοφάριση της σειράς του πρώτου γύρου των Playoffs.

Για καλή τύχη του ρατσιστή θύτη, η φαμίλια του Χαλιμπάρτον, δεν έχει ούτε τις διαθέσεις, ούτε τα μούσκουλα των αδελφών Γιόκιτς που δεν χαρίζονται και το κατάλαβε καλά ο φίλαθλος των Λέικερς που τους είδε να τον απειλούν και να τον χτυπούν. «Το διαχειρίστηκε με τον σωστό τρόπο», είπε ο Ταϊρίς για τον βενιαμίν Χαλιμπάρτον, ενώ τώρα που η σειρά εκτός του ότι είναι στο 1-1, μεταφέρεται στην Ιντιανάπολις.

 «Περιμένω απίστευτη ατμόσφαιρα στα δύο επόμενα ματς», είπε αναφερόμενος σε αυτήν που θα δημιουργήσουν οι παραδοσιακά... φωνακλάδες φανς των Πέισερς και κατάληξε πως «δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα κάνουν το καλύτερο. Ακόμα και σε παιχνίδια της regular season είχαμε πολύ καλύτερη ατμόσφαιρα σε σχέση με αυτή που επικράτησαν στα παιχνίδια του Μιλγουόκι. Περιμένουμε τον κόσμο μας να είναι εντυπωσιακός. Υπάρχει ενθουσιασμός και μεγάλη ενέργεια σε όλη την πόλη και το νιώθουμε αυτό όλοι στην ομάδα».