Ζαγκλής: «Ο Ιωαννίδης ήταν ηγέτης και ισχυρή προσωπικότητα»

Ανδρέας Ζαγκλής

i

© Intime

Ζαγκλής: «Ο Ιωαννίδης ήταν ηγέτης και ισχυρή προσωπικότητα»

Sportal newsroom 18:34 - 06.10.2023

Ο γενικός γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής αναφέρθηκε στην προσφορά του Γιάννη Ιωαννίδη στο ελληνικό μπάσκετ

Για την μεγάλη προσφορά του Γιάννη Ιωαννίδη στο ελληνικό μπάσκετ έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής.

«Ο κόουτς Ιωαννίδης ήταν ένας ηγέτης που μπορούσε να εμπνεύσει τα μεγαλύτερα αστέρια του μπάσκετ, να δουλέψουν ο ένας δίπλα στον άλλο προς όφελος της ομάδας. Έσπασε ρεκόρ νικών με διαφορετικούς συλλόγους και διαφορετικά στυλ μπάσκετ, σε μια καριέρα που διήρκεσε περισσότερα από 20 χρόνια» δήλωσε ο «ισχυρός άνδρας» της FIBA.

Και συμπλήρωσε: «Η ισχυρή προσωπικότητα του σε συνδυασμό με την αφοσίωσή του στο μπάσκετ ήταν τέτοια, που είναι αδύνατο να αναφερθεί κανείς στην ιστορία των ευρωπαϊκών φάιναλ φορ χωρίς να τον συμπεριλάβει σε αυτή, ακόμη κι αν δεν κέρδισε τον κορυφαίο ευρωπαϊκό τίτλο.

Ο τελευταίος χαιρετισμός στον μέγα Ιωαννίδη - Μέχρι και ο Ντέιβιντ Ρίβερς εμφανίστηκε στην κηδεία του «Ξανθού»
ΜΠΑΣΚΕΤ

17:47 - 06.10.2023

Ο τελευταίος χαιρετισμός στον μέγα Ιωαννίδη - Μέχρι και ο Ντέιβιντ Ρίβερς εμφανίστηκε στην κηδεία του «Ξανθού»

Στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, συγγενείς και φίλοι, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη. Όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα ήταν εκεί, η σύζυγός του, η κόρη του, παίκτες του και συνάδελφοι. Μέχρι και ο Ντέιβιντ Ρίβερς ταξίδεψε από την Αμερική στη Θεσσαλονίκη για να του πει «αντίο».

Πάνω απ' όλα, απέδειξε ότι η Ελλάδα ήταν σε θέση να παράγει παγκοσμίου επιπέδου προπονητές και προετοίμασε το έδαφος σε πολλούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του».