«Να βάλω και πιο κρίσιμα για την ΑΕΚ»: Ο Ζώης Καράμπελας εξηγεί στο Sportal πώς είναι να σκοράρεις απ' το κέντρο του γηπέδου

Ζώης Καράμπελας

«Να βάλω και πιο κρίσιμα για την ΑΕΚ»: Ο Ζώης Καράμπελας εξηγεί στο Sportal πώς είναι να σκοράρεις απ' το κέντρο του γηπέδου

Χρήστος Τσάλτας 16:33 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 22.04.2024

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ χάρισε όχι ένα, αλλά δύο highlights. O Ζώης Καράμπελας έγινε viral με τα δύο σουτ από το κέντρο, τα οποία πέτυχε και εξήγησε στο Sportal τι συνέβη πριν, αλλά και μετά.

Στο τέλος της πρώτης περιόδου και με το σκορ στο 25-28 απέμεναν ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο Ζώης Καράμπελας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της ΑΕΚ Betsson και όχι μόνο σκόραρε, αλλά πήρε και φάουλ, ευστοχώντας σε τετράποντο για το 28-28.

Στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν και πάλι εκεί. Πήρε τη μπάλα, από την βασική γραμμή και με ελάχιστα δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο νίκησε την άμυνα του ΠΑΟΚ, με πολύ δύσκολο σουτ από το κέντρο του γηπέδου.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Πολλά πράγματα φέτος συνέβησαν για πρώτη φορά στην καριέρα μου»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

11:54 - 22.04.2024

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Πολλά πράγματα φέτος συνέβησαν για πρώτη φορά στην καριέρα μου»

Απέναντι στον ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση, δείχνοντας την ποιότητά του. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε στο Sportal για την εικόνα της ΑΕΚ Betsson το τελευταίο διάστημα, αλλά και όσα έζησε φέτος για πρώτη φορά στην μεγάλη καριέρα του.

Ο νεαρός γκαρντ της Ένωσης κατάφερε να γίνει talk of the town με την εμφάνισή του, αλλά και με το γεγονός πως χάρισε δύο στιγμές οι οποίες θα μνημονεύονται για καιρό. Διότι σουτ σαν αυτά που είδαμε στο κλειστό των Λιοσίων δεν μπαίνουν καθημερινά και σίγουρα δεν τα βλέπουμε κάθε αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League.

Ποιο από αυτά όμως, είχε τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας; «Θεωρώ ότι το δεύτερο ήταν πιο δύσκολο, επειδή δεν είχα τόσο καλή γωνία και πέταξα τη μπάλα με το ένα χέρι», απάντησε χωρίς περιστροφές στο Sportal ο Έλληνας γκαρντ, που εξήγησε στη συνέχεια ότι «εντυπωσιακά θα έλεγα πως ήταν και τα δύο, ό,τι σουτ κι αν κάνεις από το κέντρο του γηπέδου και το βάλεις είναι εντυπωσιακό».

Οι αντιδράσεις του πάγκου και στα δύο σουτ ήταν χαρακτηριστικές. Όλοι πήγαν στο μέρος του, κάτι που δείχνει πολλά για το κλίμα εντός των τειχών. «Ήρθαν όλοι να μου πουν μπράβο και συγχαρητήρια. Προφανώς κάναμε και πλάκα και γελάσαμε, γιατί υπάρχει ένα πολύ ωραίο κλίμα μεταξύ μας».

Η φετινή σεζόν είναι αρκετά περίεργη για την ΑΕΚ Betsson. Για τον Έλληνα γκαρντ όμως είναι μια «γεμάτη» σεζόν με παρουσία σε Ελλάδα και Ευρώπη σε σταθερή βάση. Κάτι που τον βοηθάει ώστε να εξελιχθεί και να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος στη συνέχεια.

Βέβαια όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος «κοίταξε, η αλήθεια είναι πως θέλει και δώσει τύχης για να βάλεις τέτοια σουτ και εγώ χθες την είχα».

Η εξέλιξη όμως είναι συνεχής και ο ίδιος δεν σταματάει να δουλεύει, στοχεύοντας στο να γίνει παράγοντας στο παιχνίδι της Ένωσης. «Από εκεί και πέρα, μακάρι να μπορώ να το κάνω συνέχεια και να βοηθάω όσο μπορώ την ομάδα μου. Μου αρέσει να έχω τη μπάλα στα χέρια όταν τελειώνει ο χρόνος και θέλω να παίρνω την ευθύνη με τέτοια σουτ. Εύχομαι να μπορώ να βάλω και άλλα τέτοια και ακόμα πιο κρίσιμα για την ΑΕΚ».