Συγκλονιστικός Ομπράντοβιτς: «Τι έχει συμβεί στους ανθρώπους; Ένα μικρό παιδί έφυγε από τη μάνα του και μας έφτυσε! Προσεύχομαι στον Θεό...»
i

© Sportal / Alexandar Dimitrijevic

Συγκλονιστικός Ομπράντοβιτς: «Τι έχει συμβεί στους ανθρώπους; Ένα μικρό παιδί έφυγε από τη μάνα του και μας έφτυσε! Προσεύχομαι στον Θεό...»

Νίκος Καλαμπάκας 22:58 - 20.06.2023

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν στεναχωρημένος μετά την ήττα της Παρτίζαν στο game 4 με τον Ερυθρό Αστέρα για τους τελικούς της ABA Liga, όμως περισσότερο ήταν ενοχλημένος με όσα συνέβησαν και δεν αφορούσαν το μπάσκετ...

Δεν μάσησε τα λόγια του μετά το τέλος του τέταρτου τελικού της Παρτίζαν με τον Ερυθρό Αστέρα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η ομάδα του έχασε στην έδρα του αντιπάλου, όμως ο ίδιος δεν στάθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά στη συμπεριφορά των φιλάθλων. 

Ο Ζοτς εξέφρασε απορίες που αφορούν το μπασκετικό κοινό των δύο αντιπάλων, τονίζοντας ότι στο "Αλεξάνταρ Νίκολιτς" έγιναν έκτροπα και καλώντας τους οπαδούς της ομάδας του να μην τα επαναλάβουν στο τελευταίο παιχνίδι: 

Μετά από δύο ήττες στο ξεκίνημα της τελικής σειράς, οι μπασκετμπολίστες του Ερυθρού Αστέρα κατάφεραν να υπερασπιστούν την έδρα τους και έτσι να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 2-2!

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στάθηκε περισσότερο στα εξωαγωνιστικά:

«Νομίζω ότι παίξαμε τρομερά νευρικά στο πρώτο ημίχρονο και ότι κάναμε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια. Στο δεύτερο ημίχρονο, λόγω των αλλαγών, καταφέραμε να επιστρέψουμε και είχαμε μια καλή ευκαιρία να φτάσουμε στη νίκη, αλλά έγιναν σκάνδαλα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξουμε το πέμπτο παιχνίδι μπροστά στους οπαδούς μας και τους καλώ να παραμείνουν σε αθλητικά πλαίσια και να σεβαστούν όλους τους ανθρώπους από τον Ερυθρό Αστέρα. Ελπίζω ότι μετά από εκείνο το παιχνίδι θα μιλήσουμε για μπάσκετ, όχι για πράγματα που έγιναν εδώ.

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα μπορούσε να κρίνει τον πέμπτο αγώνα, είπε:

«Ελπίζω να νικήσει αυτός που παίζει καλύτερο μπάσκετ, αυτή είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου. Χωρίς την επίδραση εξωτερικών παραγόντων».

Τέλος, μίλησε για τις αιτίες που κάποια πράγματα συνέβησαν σε αυτή τη σειρά:

«Είπα ότι παίξαμε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια. Υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που θα ήθελα να μοιραστώ.

Πριν 15 μέρες έβλεπα το ΝΒΑ τον Νίκολα Γιόκιτς και μετά βρήκα ένα κανάλι όπου γινόταν αγώνας του 1987, ανάμεσα στην Παρτιζάν και τον Αστέρα. Τότε, οπαδοί και των δύο ομάδων ήταν παρόντες και στα δύο παιχνίδια, φώναζαν και ο κόσμος ήταν ωραίος και καλλιεργημένος. Τι πάθαμε ξαφνικά;Το 2023 συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχουν ειδικοί να μας εξηγήσουν πού έχουμε πάει ως άνθρωποι.

Όταν ερχόμασταν με το λεωφορείο, ένα παιδί έφυγε από τη μητέρα και έφτυσε το λεωφορείο και μας έδειξε το μεσαίο δάχτυλο. Θα ήθελα να μην βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση σε κανένα σημείο του πέμπτου αγώνα, ζητώ από τους οπαδούς μου να επευφημήσουν δίκαια και αθλητικά. Οι παίκτες και των δύο ομάδων το αξίζουν.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια έπεσαν δύο κέρματα και ένας αναπτήρας και ελπίζω να μην γίνει ούτε στο πέμπτο, προσεύχομαι στον Θεό να μην είναι έτσι, τους παρακαλώ να μην το κάνουν. Νομίζω ότι μας αξίζει ένας τελικός όπου θα γίνεται λόγος για το μπάσκετ, καταλαβαίνετε πόση ποιότητα υπάρχει; Αυτοί οι παίκτες θα πρέπει να σκεφτούν αν πρέπει να μείνουν σε αυτό το περιβάλλον, ανάμεσά μας όπως είμαστε. Αυτό είναι το σημαντικότερο ερώτημα όλων των ερωτήσεων, το ρωτάω στον εαυτό μου τις τελευταίες μέρες.

Καζάνι που βράζει: Πάντερ και Νάναλι δεν έδωσαν το χέρι τους σε παίκτες του Ερυθρού Αστέρα (vid)
ABA LIGA

22:36 - 20.06.2023

Καζάνι που βράζει: Πάντερ και Νάναλι δεν έδωσαν το χέρι τους σε παίκτες του Ερυθρού Αστέρα (vid)

Ο Κέβιν Πάντερ και ο Τζέιμς Νάναλι της Παρτιζάν δεν έδωσαν το χέρι τους στους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα πριν την έναρξη του τέταρτου τελικού της Αδριατικής Λίγκας.

Είμαι φίλος με τους παίκτες του Αστέρα από εκείνη την περίοδο, είμαι φίλος με τους οπαδούς της Zvezda και με κάλεσαν να ζητήσω συγγνώμη, όπως θα έπρεπε να τους ζητήσω. Ποιος είναι αυτός που σπέρνει μίσος, ποιος το ξεκίνησε αυτό, που συμβαίνει αυτό; Αυτά είναι τα ερωτήματα όλων των ερωτήσεων».