Οι Ντάλας Μάβερικς θα πληρώσουν ακριβά την... ξεκούραση των βασικών παικτών τους!

Καϊρί Ίρβινγκ, Λούκα Ντόντσιτς

i

© photo by Sam Hodde / Getty Images / Ideal Images

Οι Ντάλας Μάβερικς θα πληρώσουν ακριβά την... ξεκούραση των βασικών παικτών τους!

Sportal newsroom 20:51 - 14.04.2023

Οι Ντάλας Μάβερικς επέλεξαν να ξεκουράσουν τους βασικούς τους στο παιχνίδι με τους Μπουλς, κάτι που θα τους αναγκάσει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Το NBA τιμώρησε με πρόστιμο ύψους 750.000 δολαρίων τους Ντάλας Μάβερικς, λόγω των όσων έγιναν στο παιχνίδι απέναντι στους Σικάγο Μπουλς.

Οι Μάβερικς στο εν λόγω ματς ξεκούρασαν τους βασικούς παίκτες τους, παρότι η πρόκριση «παιζόταν» ακόμη! Αυτό έστρεψε πάνω στους Τεξανούς τα βλέμματα ολόκληρου του NBA, το οποίο ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την υπόθεση.

Οι Μάβερικς είχαν συμβουλευτεί το ΝΒΑ για την επιλογή τους να κάνουν tanking - Οι φήμες για τον Ντόντσιτς δεν σταματούν στιγμή
NBA

11:42 - 12.04.2023

Οι Μάβερικς είχαν συμβουλευτεί το ΝΒΑ για την επιλογή τους να κάνουν tanking - Οι φήμες για τον Ντόντσιτς δεν σταματούν στιγμή

Ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς. Μαρκ Κιούμπαν εξήγησε πως δεν πήρε μόνος του την απόφαση η ομάδα να μην διεκδικήσει την πρόκριση στα play offs. Δεν τον ενδιαφέρει το πρόστιμο, αλλά μόνο η... ευτυχία του Ντόντσιτς, στον οποίοι πολλοί αναλυτές χρεώνουν την αποτυχία των Καουμπόηδων.

Εν τέλει, η έρευνα του NBA για τους Ντάλας Μάβερικς ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, με την ομάδα του Μαρκ Κιούμπαν να καλείται να πληρώσει πρόστιμο 750.000 δολαρίων, με τον Τζο Ντούμαρς, αντιπρόεδρο του ΝΒΑ και επικεφαλή της λειτουργίας της Λίγκας και δις πρωταθλητής με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα στην σχετική του δήλωση.

«Η απόφαση των Ντάλας Μάβερικς να εμποδίσουν βασικούς παίκτες από τη συμμετοχή τους σε ένα ματς που έκρινε την πρόκριση τους, την περασμένη Παρασκευή απέναντι στο Σικάγο υποβαθμίζει την ακεραιότητα του αθλήματός μας. Οι Μάβερικς απογοήτευσαν τους φιλάθλους και τη Λίγκα», είπε ο αντιπρόεδρος του ΝΒΑ.

Το σημαντικό πάντως για τους Μάβερικς είναι το γεγονός πως δεν κινδυνεύουν με περαιτέρω τιμωρία.