Τελειώνει το «θρίλερ» με τον Μάικ Τζέιμς

Μάικ Τζέιμς

i

©Intime

Τελειώνει το «θρίλερ» με τον Μάικ Τζέιμς

Νίκος Καλαμπάκας 09:28 - 14.08.2023

Ολυμπιακός και Μάικ Τζέιμς βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο να συνεργαστούν όμως αν η Μονακό δεν πει το «ναι», οι δύο πλευρές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Η επιθυμία και η ανάγκη του Ολυμπιακού να ολοκληρώσει το φετινό του ρόστερ με έναν γκαρντ από το... πάνω ράφι, είναι δεδομένη. Οι Πειραιώτες τον τελευταίο καιρό εξέτασαν όλες τις διαθέσιμες επιλογές τους, είχαν καταλήξει στον Κέντρικ Ναν, όμως είχαν κι άλλους διαθέσιμους παίκτες από το ΝΒΑ στα ραντάρ τους.

Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ωστόσο κύλησαν στον αστερισμό του Μάικ Τζέιμς. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Αμερικάνος έχει... ξενερώσει στη Μονακό και έκανε μια επαφή με τους ερυθρόλευκους, όλα «πάγωσαν».

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για παίκτη που μπορεί να αλλάξει το στάτους μιας ομάδας. Έχει φάει με το κουτάλι τα παρκέ της Euroleague και όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων γκαρντ, γεγονός που έκανε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να χαμογελάσει.

Η υπόθεσή του όμως μόνο απλή δεν είναι. Ο Αμερικάνος δεσμεύεται με συμβόλαιο και η ομάδα του είναι πλούσια, δεν έχει ανάγκη χρήματα, οπότε κοιτάζει πως θα διατηρηθεί στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αφού πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία της έφτασε σε Final Four, κάτι που θέλει να επαναλάβει.

Οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί, κάτι που φάνηκε από την απόκτηση του Κέμπα Ουόκερ. Ο Μάικ Τζέιμς μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν ο ηγέτης της, αφού από τα χέρια του περνούσαν οι επιθέσεις της Μονακό.

Η αινιγματική ανάρτηση του Μάικ Τζέιμς: «Μπορεί τελικά και να μιλήσω»
EUROLEAGUE

12:25 - 13.08.2023

Η αινιγματική ανάρτηση του Μάικ Τζέιμς: «Μπορεί τελικά και να μιλήσω»

Οι φήμες περί πιθανής αποδέσμευσης του Μάικ Τζέιμς από τη Μονακό συνεχίζονται -κάτι που μπορεί να επηρεάσει μεταγραφικά τον Ολυμπιακό- και ο Αμερικανός σταρ με την ανάρτηση ενός στίχου στα κοινωνικά δίκτυα προετοιμάζει την κατάσταση για τις εξελίξεις...

Ο «πεθερός» έχει... οφθαλμίατρο!

Μια σοφή παροιμία λέει «Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να' χει ο πεθερός», όμως στην περίπτωση του Τζέιμς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο σύλλογός του δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αποδυναμωθεί και δύσκολα θα έλεγε το «ναι» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Αν αναλογιστούμε τι είναι ο Τζέιμς για την ομάδα του και τι έχει προσφέρει στα χρόνια του στο Πριγκιπάτο τότε δεν θα ήταν παράλογο να ζητούσε από τον σύλλογο να του επιτρέψει να αποχωρήσει. Όμως δεν είναι και δεδομένο ότι οι Μονεγάσκοι θα τον αφήσουν έτσι εύκολα να αλλάξει φανέλα και μάλιστα να φορέσει μιας ομάδας που ανταγωνίζεται τους ίδιους σε στόχους.

Αυτές οι μέρες είναι κομβικές για την εξέλιξη της υπόθεσης. Η Μονακό στις 16 του μήνα θα μαζέψει τους παίκτες της για εργομετρικά, ενώ δύο μέρες αργότερα θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Σε αυτό το διάστημα θα έχει γίνει γνωστό και ποιο είναι το μέλλον του γκαρντ από τις ΗΠΑ. Η υπόθεση όπως σας έχουμε γράψει ξανά είναι δύσκολη, όμως οι πιθανότητες είναι υπαρκτές.

Τον τελευταίο λόγο τον έχει η ομάδα του Μάικ Τζέιμς. Στον Πειραιά απλά περιμένουν να ακούσουν την απόφασή της και έπειτα να κάνουν την κίνησή τους. Όμως πλέον υπάρχει ανταγωνισμός, αφού Παρτίζαν, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, φέρονται να έχουν μπει κι αυτές στο παιχνίδι...