Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε με φόντο την 5η θέση

Παπανικολάου - Ντόρσεϊ

i

Παπανικολάου - Ντόρσεϊ/ ©Intime

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε με φόντο την 5η θέση

Aχιλλέας Μαυροδόντης 10:12 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:44 - 21.05.2024

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Φενέρμπαχτσε (12/4, 21:15, NovaSports Prime), στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Euroleague, σε ένα ματς που θα κρίνει το τελικό πλασάρισμα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός κλείνει τις υποχρεώσεις του για την κανονική διάρκεια της Euroleague με ένα μεγάλο ματς στο ΣΕΦ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (12/4, 21:15, NovaSports Prime), στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες έχουν προκριθεί στα Playoffs, όμως είναι δεδομένα εκτός τετράδας, με τον νικητή να τερματίζει στην 5η θέση και τον ηττημένο στην 6η. Αυτό μεταφράζεται πως, εάν η Μπαρτσελόνα δεν κάνει κάτι μυθικό στο δικό της παιχνίδι, η ομάδα που θα επικρατήσει θα αντιμετωπίσει τους Καταλανούς και εκείνη που θα ηττηθεί τη Μονακό,

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στις δηλώσεις του ενόψει του παιχνιδιού στο κατάμεστο ΣΕΦ, στάθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αλλά και ο Φιλίπ Πετρούσεφ, η συμμετοχή των οποίων θα κριθεί σήμερα.

«Ιατρικά είναι καλά και οι δύο, αλλά επειδή προέρχονται από απουσία μηνών και κοντά στον ένα μήνα ο Πετρούσεβ, είναι διαφορετικό να είσαι υγιής και να είσαι σε φόρμα για ματς EuroLeague σε αυτό το επίπεδο». Αναφερόμενος στον επόμενο αντίπαλο είπε: «Συζητιέται αν εμείς θα επιλέξουμε αντίπαλο; Ο Ολυμπιακός δεν το έχει κάνει ποτέ, ούτε εγώ, ούτε κανείς από τους παίκτες μας. Σεβόμαστε την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Έχουμε κάνει 21 νίκες στην Euroleague. Θεωρούμε πολύ τιμητικό για την ομάδα ότι για 3η σερί χρονιά είμαστε στα Play Off και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας για το Final Four», ήταν τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Από πλευράς του, ο προπονητής της τούρκικης ομάδας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον Μότλεϊ ενώ αμφίβολος είναι ο Σανλί, ενόψει της αναμέτρησης ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ καλή αμυντική ομάδα. Αλλάζουν συνεχώς στην άμυνα και βάζουν πίεση στους κοντούς παίκτες, κάνοντας έτσι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους αντιπάλους. Πρέπει να προσέξουμε την κίνηση των αντιπάλων μας με και χωρίς την μπάλα, όπως και τη δραστηριότητα κάτω από το καλάθι με τους ψηλούς παίκτες, ιδίως τον Φαλ».

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Παρτίζαν υποδέχεται τη Βαλένθια, σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι, ενώ η Βίρτους κοντράρεται με την Μπασκόνια, σε ένα ματς το οποίο θα κρίνει την 7η θέση της κανονικής διάρκειας. Η Μπαρτσελόνα τέλος, δοκιμάζεται στην έδρα της Βιλερμπάν, θέλοντας νίκη με... 49 πόντους διαφορά προκειμένου να βρεθεί εκείνη στην δεύτερη θέση, σενάριο που βέβαια μοιάζει ουτοπικό.

Η 34η αγωνιστική

Πέμπτη 11 Απριλίου

Ζάλγκιρις - Ρεάλ 62-64

Μονακό - Μπάγερν 89-85

Εφές - Ερυθρός Αστέρας 100-55

Μακάμπι - Αρμάνι 92-86

Παναθηναϊκός - Άλμπα 84-75

Παρασκευή 12 Απριλίου

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε (21:15)

Παρτίζαν - Βαλένθια (21:30)

Βίρτους - Μπασκόνια (21:30)

Βιλερμπάν - Μπαρτσελόνα (22:00)