Ίδια μέρα ο επαναληπτικός πρόκρισης του Ολυμπιακού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ με το ντέρμπι «αιωνίων» στην Euroleague

Ίδια μέρα ο επαναληπτικός πρόκρισης του Ολυμπιακού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ με το ντέρμπι «αιωνίων» στην Euroleague

Χρήστος Τσάλτας 14:31 - 23.02.2024

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τη φάση των 16 του Conference League, με τον επαναληπτικό να έχει οριστεί για τις 14 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι αιωνίων για την Euroleague, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής.

Η φάση των 16 του Conference League έφερε την Μακάμπι Τελ Αβίβ στον δρόμο του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στο «Γ.Καραϊσκάκης» στις 7 Μαρτίου, με τον επαναληπτικό να έχει οριστεί για τις 14 Μαρτίου εκτός έδρας.

Η 14η Μαρτίου έχει μια ιδιομορφία, καθώς την ίδια μέρα που η ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού θα δίνει τη δική της μάχη για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα διεξάγεται ένα από τα πιο μεγάλα παιχνίδια της σεζόν, στην Euroleague.

Αυτό γιατί στις 14 Μαρτίου και ώρα 21:15 ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό AKTOR για την 29η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να κρίνει πολλά για την κατάταξη των δύο ομάδων. Κάτι που σημαίνει πως για τον κόσμο των ερυθρόλευκων η Πέμπτη εκείνη θα είναι από τις πιο σημαντικές μέρες της σεζόν με μεγάλες ευρωπαϊκές μάχες σε όλα τα μέτωπα.

Συν τοις άλλοις, στις 14 Μαρτίου ο Κώστας Σλούκας θα επιστρέψει για δεύτερη φορά ως αντίπαλος του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, μετά το ντέρμπι αιωνίων στις 30 Οκτωβρίου, όταν οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με 66-54 για την Stoiximan Basket League.