Ο Αϊζάια Κάνααν στο Sportal: «Και 10 τρίποντα να χάσω, θα πάρω το 11ο» (vid)

O Αϊζάια Κάνααν, κρατώντας στην αγκαλιά του την υπέροχη κόρη του, μίλησε στην κάμερα του Sportal μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 69-58 στον τελικό του Final 8 της Κρήτης, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Αϊζάια Κάνααν, μετά το τέλος του τελικού του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, μίλησε στην κάμερα του Sportal και είχε αρκετά πράγματα να πει για την κατάκτηση του τίτλου και όχι μόνο!

«Φυσικά, φυσικά. Προσπαθούμε να την διδάξουμε από τώρα», είπε αρχικά σε ερώτηση για το εάν η μικρή του κόρη, την οποία κρατούσε στην αγκαλιά του κατά την διάρκεια της συνέντευξης, είναι η επόμενη σταρ του Ολυμπιακού, πριν πάμε στα του αγώνα.

«Μείναμε ενωμένοι. Πάντα πιστεύαμε ο ένας στον άλλον. Είχαμε το πλάνο μας, θέλαμε να πάρουμε τη νίκη φέτος και αυτό κάναμε», τόνισε σχετικά με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στην αρχή του αγώνα δέχθηκε ένα χτύπημα και βρέθηκε στο παρκέ, με άπαντες να μην μπορούν να καταλάβουν τι του συνέβη. Ο ίδιος, μέσα από το Sportal, εξήγησε την κατάστασή του, αναφέροντας πως «Δέχθηκα μια αγκωνιά στο λαιμό και έχασα την αίσθηση στο χέρι μου. Απλά χρειαζόμουν να βρω έξω, να ανασυνταχθώ και οι προπονητές μου έκαναν καλή δουλειά για να με επαναφέρουν. Δέχθηκα ένα δυνατό χτύπημα».

Βέβαια, μετά την επιστροφή του στο παρκέ, ήταν... καυτός και με σερί τρίποντα άνοιξε την διαφορά.

«Έπαιζαν νταμπλ τιμ σε όλο το παιχνίδι και δεν με άφηναν να βρω ελεύθερα τρίποντα. Όμως πιστεύω στους συμπαίκτες μου, εκείνοι με στήριξαν και είχα τις στιγμές μου. Αλλά στο τέλος της ημέρας, ήταν μια ομαδική δουλειά και ομαδική δουλειά», τόνισε.

Οι συντάκτες του Sportal έβαλαν δύσκολα στον Αϊζάια Κάναα, ζητώντας του να επιλέξει σε ένα λέι απ για παράταση ή σε ένα τρίποντο, σε ματς ό,μως που είχε ήδη αστοχήσει σε 10 προσπάθειες από τα 6.75. Ο «Μπόμπερ» του Ολυμπιακού ήταν αφοπλιστικός:

«Εγώ θα ήθελα να πάρω το τρίποντο. Για την ομάδα όμως, θα έπαιρνα και το λέι απ για την παράταση. Αν βρω χώρο και χρόνο για να σουτάρω θα το κάνω. Και όλοι το ξέρουν αυτό», ήταν τα λόγια του.

«Προσδεθείτε ή φύγετε από τον δρόμο μας», είχε πει ο Αϊζάια Κάνααν στην μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, ατάκα που έγινε viral λίγο μετά. Ο ίδιος πάντως, είχε κάτι «έξτρα» να πει μετά την κατάκτηση του τίτλου.

Αϊζάια Κάνααν © Intime

«Θα είναι μια ζόρικη χρονιά με πάνω και κάτω. Εάν μας στηρίξετε, κάντε το και στα δύσκολα. Εάν θέλετε να μας στηρίζετε μόνο μερικές φορές, δεν έχουμε χρόνο για αυτό και δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα. Θέλουμε την αγάπη και εάν μας στηρίζετε έτσι, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αϊζάια Κάνααν στην κάμερα του Sportal:

Μετά τον Πίτερς, ο Κάνααν: Ο Αμερικανός θέλει να μείνει για πάντα στο λιμάνι
EUROLEAGUE

17:25 - 21.02.2024

Μετά τον Πίτερς, ο Κάνααν: Ο Αμερικανός θέλει να μείνει για πάντα στο λιμάνι

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Άλεκ Πίτερς και πλέον το ερωτηματικό αφορά τον Αϊζάια Κάνααν. Το Sportal επιχειρεί να απαντήσει για το αν θα βλέπουμε και τη νέα σεζόν τον... killer από τις ΗΠΑ στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.