Μπαρτζώκας στο Sportal: «Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει 25-30 εκατ. με βασικό στόχο να μας κερδίσει. Όσο δεν το καταφέρνει είναι ένα credit για εμάς» (vid)

Μπαρτζώκας στο Sportal: «Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει 25-30 εκατ. με βασικό στόχο να μας κερδίσει. Όσο δεν το καταφέρνει είναι ένα credit για εμάς» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:57 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 19.02.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην κάμερα του Sportal μετά την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στα «Δύο Αοράκια» επί του Παναθηναϊκού και στάθηκε στην στήριξη των προέδρων αλλά και στο ομαδικό μπάσκετ της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 7 σερί τίτλους στην Ελλάδα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του να παίρνουν με άνεση τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, παίζοντας εκπληκτική άμυνα και ομαδικό μπάσκετ, κάτι που χαροποίησε ιδιαιτέρως τον Έλληνα κόουτς.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στο Sportal και στην Sportal Sunday Live, με τον Έλληνα κόουτς να εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας του και την κυριαρχία της στους τίτλους τα τελευταία χρόνια.

Αρχικά, σε ερώτηση για το αν του… πάει η Κρήτη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε ότι «Θα έλεγε κανείς πως μας πάει. Έχουμε παίξει 3 τελικούς και δεν έχουμε χάσει. Ναι, θα έλεγε κανείς πως είναι ένα καλό περιβάλλον για εμάς».

Γιώργος Μπαρτζώκας ©Intime

«Έχουμε κερδίσει το Σούπερ Καπ. Ήταν διαφορετικές οι συνθήκες στην αρχή της χρονιάς. Κερδίσαμε το σημερινό. Δεν νομίζω πως έχουμε το «Know How» εμείς και δεν το έχουν οι άλλοι. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση. Σύμφωνα με τον προπονητή και τον πρόεδρό του έχουν δώσει 25-30 εκατομμύρια με βασικό στόχο να μας κερδίσουν. Οπότε όσο δεν μας κερδίζουν είναι ένα κρέντιτ για εμάς», σχολίασε σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο Ολυμπιακός έχει το «know how» στα ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός, μετά το ξεκίνημα της σεζόν, έχει πραγματοποιήσει 4 μεταγραφές, κάτι που ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό, χαρακτηρίζοντας τους προέδρους ως τους πιο ένθερμους οπαδούς της ομάδας του.

«Στο τελευταίο μίτινγκ που κάναμε τους ευχαρίστησα ιδιαιτέρως, γιατί εμείς, με όλους τους τραυματισμούς που είχαμε, κάναμε 4 μεταγραφές μέσα στη σεζόν. Και δώσαμε και μπάι άουτ για κάποιες εξ αυτών. Αρχικά αυτό δείχνει πως σαν σύλλογος έχουμε αντανακλαστικά. Εντοπίζουμε το πρόβλημα και ενισχυόμαστε. Οι πρόεδροι είναι πολύ δεκτικοί στο να ενισχύσουν την ομάδα, αρχικά γιατί είναι οι πιο ένθερμοι οπαδοί της και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς», δήλωσε.

Όσον αφορά το εάν πρόκειται για τον πιο δύσκολο τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό, είχε αντίθεση άποψη, αναφέροντας πως «Δεν νομίζω. Η διαφορά ήταν 11 πόντοι. Δεχθήκαμε 58 πόντους και αν σκεφτούμε πως είχαμε δεχθεί 52-53 μέχρι να κριθεί το ματς και να σκοράρει ο Παναθηναϊκός κάποια καλάθια σε φάσεις που αφήσαμε. Δεν θεωρώ πως ήταν εύκολο ματς. Πάντα είναι δύσκολο ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ακόμα και αν κερδίσεις με 30 πόντους, λόγω όλης αυτής της παραφιλολογίας, το στρες που δημιουργείται. Νομίζω πως όσοι συμμετέχουν σε αυτά τα παιχνίδια έχουν αποδείξει πως είναι πρωταγωνιστές», ενώ σε ερώτηση για το εάν ο Ολυμπιακός θα ήθελε να αποφύγει τον Παναθηναϊκό στα Πλέι οφς της Ευρωλίγκας, είχε και πάλι αντίθετη άποψη.

«Όχι. Αυτός που θα θέλαμε να αποφύγουμε θα ήταν ο πρώτος. Θα θέλαμε να μην τερματήσουμε 8οι και να παίξουμε με τον πρώτο. Ο πρώτος είναι η καλύτερη ομάδα της σεζόν. Ο δεύτερος είναι η δεύτερη, ο τρίτος η Τρίτη. Ας πάρουμε τα δεδομένα χωρίς προκαταλήψεις και μικρότητες στο πώς σκεφτόμαστε. Ας σκεφτούμε με το μπάσκετ και αυτό σημαίνει πως ο πρώτος είναι η καλύτερη ομάδα».

Τέλος, του ζητήσαμε να στείλει ένα μήνυμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίζει ότι «Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις. Εμείς κάνουμε μια καθημερινή δουλειά και το σίγουρο είναι πως θα μαχόμαστε για όσα παιχνίδια, με όποιες τις συνθήκες και με οποιονδήποτε αντίπαλο. Έχουμε ζήσει δύσκολες καταστάσεις με όλους αυτούς τους τραυματισμούς. Ακόμα και σήμερα παίξαμε χωρίς τον Μιλουτίνοφ, που ήταν η πιο ηχηρή μεταγραφή μας το καλοκαίρι και χωρίς τον Γκος που είναι ο πρώτος μας σκόρερ στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε. Πάντα πιστεύουμε στο ομαδικό παιχνίδι αμυντικά και επιθετικά. Αυτό το παιχνίδι μας, μας έχει δώσει 7 σερί τίτλους και 2 Φάιναλ 4. Μάλλον θα συνεχίσουμε να το υποστηρίζουμε».

🔴Κυπελλούχος στην Κρήτη και... δυναμίτης στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, στο εκπληκτικό 4-1 επί του ΠΑΟΚ!