Στο... περίμενε η υπόθεση Μιχάιλιουκ για Ολυμπιακό

Σβι Μιχάιλιουκ

i

© FIBA

Στο... περίμενε η υπόθεση Μιχάιλιουκ για Ολυμπιακό

Aχιλλέας Μαυροδόντης 19:28 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:30 - 16.07.2023

Ο Σβι Μιχάιλιουκ παραμένει ένας παίκτης που ο Ολυμπιακός έχει ψηλά στη λίστα του, όμως εξελίξεις στο θέμα δεν υπάρχουν.

Ο Σβι Μιχάιλιουκ είναι ο παίκτης που ταιριάζει άψογα στα όσα θέλει ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας για την τελευταία του μεταγραφή Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η υπόθεσή του είναι εύκολη.

Ο Ουκρανός, στην επικοινωνία που είχε προ ημερών η πλευρά του με τον Ολυμπιακό, είχε ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητά του παραμένει το NBA και το να βρει εκεί συμβόλαιο, με τα δεδομένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal, να μην έχουν αλλάξει τα τελευταία 24ωρα.

Ο Σβι Μιχάιλιουκ είναι πιθανό να περιμένει μέχρι τον Αύγουστο προκειμένου να βρει την πρόταση που θέλει και να παραμείνει στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, γεγονός που κάνει δύσκολη την υπόθεση, με τον Ολυμπιακό να μην έχει την πολυτέλεια να περιμένει μέχρι τότε.

Με τους Πίστονς το 2019-2020 στο σύνολο της σεζόν είχε 9 πόντους μέσο όρο, ενώ όταν του δόθηκε ρόλος βασικού (σε 27 από τα 56 ματς που αγωνίστηκε με την ομάδα του Ντιτρόιτ) είχε σημαντική άνοδο στα νούμερά του. Την επόμενη χρονιά με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έπαιξε τα περισσότερα λεπτά της ζωής του. Σε 23' ανά αγώνα παρήγαγε 10,3 πόντους.

Σβι Μιχάιλιουκ © photo by Joshua Gateley / Getty Images / Ideal Images

Ακολούθως αγωνίστηκε στο Τορόντο με τους Ράπτορς τη Νέα Υόρκη με τους Νικς, ενώ τη σεζόν που μας πέρασε έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις στην ΝΒΑ καριέρα του. Οι Σάρλοτ Χόρνετς του έδωσαν σουτ και ουσιαστικό ρόλο στην επίθεση και αυτός είχε 10,6 πόντους με 40,4% στα σουτ τριών πόντων. Τώρα είναι ελεύθερος και προς το παρόν, καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, δεν έχει βρει ένα συμβόλαιο που θα του λύσει το οικονομικά πρόβλημα της ζωής του.

Η τελευταία του συμφωνία είχε ετήσιες απολαβές στα 1,65 εκατομμύρια δολάρια (μεικτά).