Ολυμπιακός: Ο έβδομος τίτλος του Μπαρτζώκα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

©Intime

Ολυμπιακός: Ο έβδομος τίτλος του Μπαρτζώκα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο

Χρήστος Τσάλτας 23:53 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:38 - 16.06.2023

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, καθώς οι Πειραιώτες στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας, με τον Έλληνα προπονητή να φτάνει τα επτά τρόπαια στον πάγκο των «ερυθρολεύκων», προσπερνώντας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που μέτρησε 6 τίτλους στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Τη δική του ιστορία γράφει στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας κόουτς οδήγησε την ομάδα του Πειραιά σε ακόμα έναν τίτλο τη φετινή σεζόν, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν στο Game 4 των τελικών κόντρα στον Παναθηναϊκό και να κατακτούν το πρωτάθλημα Ελλάδας για 14η φορά στην ιστορία τους.

Με αυτή την εξέλιξη οι Πειραιώτες κατέκτησαν όλους τους εγχώριους τίτλους της φετινής σεζόν, καθώς είχε προηγηθεί η επικράτησή τους σε Σούπερ Κάπ και Κύπελλο Ελλάδας, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος να επικυρώνει την εντός συνόρων κυριαρχία τους για τη φετινή σεζόν. Διότι εξ αρχής οι Πειραιώτες μπήκαν στη σεζόν ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και έπειτα από εντυπωσιακή πορεία σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών επιβεβαίωσαν τον χαρακτηρισμό, γράφοντας ιστορία για ακόμα μια σεζόν.

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός για 14η φορά στην ιστορία του σε σκηνικό χάους στο ΟΑΚΑ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

23:52 - 15.06.2023

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός για 14η φορά στην ιστορία του σε σκηνικό χάους στο ΟΑΚΑ

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός στο γήπεδο, έφτασε να προηγείται με 28 πόντους 2'46'' πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου (35-63) και έπειτα από την οριστική διακοπή του αγώνα στο ΟΑΚΑ στέφθηκε πρωταθλητής για 14η φορά στην ιστορία του.

Ο τίτλος αυτός είχε ιδιαίτερη σημασία και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας προπονητής έφτασε τους 5 διαδοχικούς τίτλους στον πάγκο του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια και αυτός ήταν το έβδομο τρόπαιό του στον «κόκκινο» πάγκο. Ένας τίτλος με ιδιαίτερη αξία, καθώς προσπέρασε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στη σχετική λίστα, με τον «Ντούντα» να έχει κατακτήσει 6 τίτλους ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Την τελευταία διετία ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, ως μια από τις καλύτερες ομάδες όχι μόνο στην Basket League, όπου έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή τη διετία 2021-23, ενώ και στην Ευρώπη μετράει δύο διαδοχικές παρουσίες σε Final 4 και μία παρουσία σε μεγάλο τελικό, στο Final 4 του Κάουνας απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, τον περασμένο Μάιο. Με την παρουσία του 58χρονου προπονητή οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποκτήσει ταυτότητα νικητή, καταφέρνοντας να φτάσουν στην κατάκτηση των εγχώριων τίτλων τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Οι τίτλοι του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον Ολυμπιακό:

2 πρωταθλήματα Ελλάδας (2022, 2023)

2 Κύπελλα Ελλάδας (2022, 2023)

1 Euroleague (2013)

1 Διηπειρωτικό Κύπελλο (2013)

1 Σούπερ Καπ Ελλάδας (2022)