Αυτή είναι η φάση που κοιτούσαν τρία λεπτά οι διαιτητές στο ΣΕΦ (vid)

Αυτή είναι η φάση που κοιτούσαν τρία λεπτά οι διαιτητές στο ΣΕΦ (vid)

Sportal newsroom 21:58 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:58 - 11.06.2023

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός υπήρξε φάση που οι διαιτητές κοιτούσαν αλλά δεν μπορούσαν εύκολα να πάρουν απόφαση.

Στα 41,5 δευτερόλεπτα για τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου στο Game 3 των τελικών Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, υπήρξε μια πάρα πολύ δύσκολη φάση για την οποία ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε challenge και προέκυψε καθυστέρηση πολλών λεπτών.

Με το σκορ στο 18-16, ο Γκουντάιτις προσπάθησε να πετύχει καλάθι με τον Παπανικολάου να του παίζει άμυνα. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού πήρε το ριμπάουντ και προσπάθησε για δεύτερο φορά να σκοράρει, με την μπάλα να βρίσκει στο ταμπλό και να τη διώχνει ο Μπολομπόι.

Αρχικά το καλάθι μέτρησε και το ταμπλό έδειξε 18-18, με τον Μπαρτζώκα ωστόσο να ζητάει challenge για να δουν οι διαιτητές τη φάση και να κρίνουν αν η μπάλα είχε φύγει από τα χέρια του Γκουντάιτις ή απ' αυτό του Βεζένκοφ που έπαιξε άμυνα.

Οι διαιτητές πήγαν στη γραμματεία και η καθυστέρηση στην απόφασή τους ήταν χαρακτηριστική. Αποδεικνύοντας και το πόσο δύσκολο ήταν να διακρίνουν το ποιος έχει ακουμπήσει τελευταίος την μπάλα.

Δείτε τη φάση:

Η απόφαση τελικά των διαιτητών ήταν να μη μετρήσει το καλάθι. Οι διαιτητές θεώρησαν πως ο Βεζένκοφ έκοψε τον Γκουντάιτις και από τα δικά του χέρια η μπάλα βρήκε στο ταμπλό και εν συνεχεία την έδιωξε ο Μπολομπόι, με αποτέλεσμα να μη μετρήσουν το καλάθι.

Η μπάλα πήγε στον Παναθηναϊκό και τελικά ο Παναθηναϊκός βγήκε... ευνοημένος απ' αυτό, με τον Λι να σκοράρει σε τρίποντο και να διαμορφώνει το 18-19 που ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Tags: