Έτσι συναντιούνται στον τελικό της Euroleague ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό
i

© Euroleague Basketball

Έτσι συναντιούνται στον τελικό της Euroleague ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό

Γιώργος Γαβριλάκης 12:49 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:49 - 12.04.2024

Υπάρχει μία διαδρομή με ρεαλιστικές πιθανότητες που αν... ακολουθηθεί, τότε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα παίξουν για πρώτη φορά στην ιστορία στον τελικό της Euroleague.

Τελευταία μέρα στην κανονική διάρκεια της Euroleague σήμερα (Παρασκευή 12 Απριλίου) και ένα 24ωρο μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου και την κατάληψη της δεύτερης θέσης στην κατάταξης από τους «πρασίνους», ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει το δικό του έργο πριν τα Playoffs.

Αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ την Φενέρμπαχτσε (12/4, 21:15, Novasports) και σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» πάρουν τη νίκη, τότε θα τερματίσουν στην πέμπτη θέση (η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην έκτη) και οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας -σε μία σειρά που η πρόκριση έρχεται στις τρεις νίκες.

Το εντυπωσιακό και ενδιαφέρον (ταυτόχρονα) είναι πως σε αυτή την περίπτωση και αν επικρατήσει αυτή η συνθήκη, τότε αν ο Ολυμπιακός συναντήσει ξανά φέτος τον Παναθηναϊκό στην Euroleague, τότε αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στον τελικό του Βερολίνου.

Case study: Πώς ο Παναθηναϊκός από 17ος πέρσι, έφτασε στη 2η θέση - Όλα τα σημεία κλειδιά της σεζόν και το «5/5 αυστηρά»
EUROLEAGUE

23:59 - 11.04.2024

Case study: Πώς ο Παναθηναϊκός από 17ος πέρσι, έφτασε στη 2η θέση - Όλα τα σημεία κλειδιά της σεζόν και το «5/5 αυστηρά»

Η ήττα στην πρεμιέρα από τον Ολυμπιακό, η έλευση του Κέντρικ Ναν που άλλαξε τα δεδομένα, το καλάθι του Μάριους Γκριγκόνις στο Μονακό και η δεύτερη ήττα από τους «ερυθρόλευκους» που έφερε το «5/5 αυστηρά» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου συνθέτουν την πορεία του Παναθηναϊκού AKTOR στον δρόμο για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Euroleague

Διότι, αν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα «σπάσουν» την έδρα και αποκλείσουν την Μπαρτσελόνα, τότε στον ημιτελικό του Final Four διασταυρώνονται με το νικητή της σειράς της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στο Νο 8 της κατάταξης, που θα προκύψει μέσα από τα Play In και θα είναι είτε ο χαμένος του 7-8 ή ο νικητής του 9-10. Δηλαδή κάποιος εκ των Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπασκόνια, Βίρτους Μπολόνια και Αναντολού Εφές.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός ως δεύτερος, επίσης δεν γνωρίζει ακόμα τον αντίπαλό του και επίσης θα προκύψει από τα Play In. Αν οι «πράσινοι» όμως, προκριθούν στο Final Four κόντρα στην ομάδα που θα... προκύψει, τότε στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσουν την Μονακό και την Φενέρμπαχτσε (πάντα με προϋπόθεση οι Τούρκοι να χάσουν από τον Ολυμπιακό) και αν προχωρήσουν ένα βήμα ακόμα, τότε το «αιώνιο» ελληνικό ντέρμπι θα προγραμματιστεί για την τελευταία μέρα δράσης στο Βερολίνο.

Μία συνάντηση που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της Euroleague!

🔴 Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου 84 - 75: Κλείδωσε τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!