Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: «Μάχες» στα παρκέ, «πόλεμος» έξω από αυτά

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: «Μάχες» στα παρκέ, «πόλεμος» έξω από αυτά

Νίκος Καλαμπάκας 17:00 - 15.04.2024

Με ανακοινώσεις από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό συνεχίζεται η σειρά των τελικών της Α1 Μπάσκετ Γυναικών. Γιατί διαμαρτυρήθηκαν οι πράσινες, πώς αντέδρασαν οι ερυθρόλευκες!

Σε πόλεμο ανακοινώσεων έχουν επιδοθεί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά τον πρώτο τελικό της Α1 Μπάσκετ Γυναικών, ο οποίος κατέληξε στην ομάδα του Πειραιά.

Οι ερυθρόλευκες του Θάνου Νίκλα επιβλήθηκαν στο ΣΕΦ με σκορ 72-69, ωστόσο λίγες ώρες μετά τον αγώνα ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας επιτίθεται στους διαιτητές, επισημαίνοντας ότι ευνόησαν τις αντιπάλους τους:

«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. … ενοχλεί που είναι και φέτος διεκδικητής του πρωταθλήματος στο γυναικείο πρωτάθλημα μπάσκετ και έτσι όταν δεν μπορεί να καμφθεί αγωνιστικά επιστρατεύονται άλλα μέσα.

Όπως φαίνεται ο… νόμος του ΣΕΦ είναι διαχρονικός σε ότι αφορά τη διαιτησία ανεξάρτητα αν οι αγώνες γίνονται στην κεντρική σάλα ή στις γύρω αίθουσες και δεν έχει σημασία αν αγωνίζονται άνδρες ή γυναίκες.Η ουσία είναι να χάνει με κάποιο τρόπο ο Παναθηναϊκός, είτε από τον Ολυμπιακό, είτε από σωματεία προϊόντα συγχωνεύσεων.

Στο δια ταύτα σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα ανεκδιήγητης διαιτησίας που είχε ως σκοπό με κάποιο τρόπο στο τέλος να φέρει το ματς στον…άσο . Όλο αυτό βαραίνει σίγουρα και την ΕΟΚ και τον κ. Λιόλιο.

Ειδικά όταν προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός με 60-64 (2.04’ πριν το τέλος) ο Τηγάνης «μαγείρεψε» ένα καθαρό επιθετικό φάουλ της Τόμπιν στη Σωτηρίου, σε αμυντικό και παράλληλα την έβγαλε και εκτός παιχνιδιού.

Στη συνέχεια ξανά ο Τηγάνης χρέωσε τη Τσβίτκοβιτς με 5ο ανύπαρκτο φάουλ στις βολές της Αλέιν και έτσι έβαλαν γρήγορα και πάλι τον Ολυμπιακό στο ματς. Συνολικά σφυρίχτηκαν δέκα βολές υπέρ του Ολυμπιακού στο τελευταίο δίλεπτο.

Και επειδή τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι, παραθέτουμε στο φίλαθλο κοινό τις επίμαχες φάσεις…», αναφέρουν οι πράσινες.

Ο Ολυμπιακός σήκωσε το... γάντι και απάντησε σήμερα, Δευτέρα 15/4. Στην ανακοίνωσή τους οι ερυθρόλευκοι επισημαίνουν ότι ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να επηρεάσει τους διαιτητές ενόψει της συνέχειας της σειράς των τελικών, ενώ αναφέρουν ότι στις... πράσινες διαμαρτυρίες οι αντίπαλοί τους αναφέρουν ακόμα και τις βολές που οι παίκτριες της ομάδας έκαναν εσκεμμένα φάουλ προκειμένου να σταματούν τον χρόνο και να έχουν ελπίδες να γυρίσουν τον αγώνα:

«Mε μεγάλη… έκπληξη παρατηρούμε την προσπάθεια της διοίκησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού να κάνει το άσπρο-μαύρο, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τελικού στο πρωτάθλημα της Α1 Μπάσκετ Γυναικών.

Κύριοι της ΚΕΔ/ΕΟΚ,

Πραγματικά ανησυχούμε για το τι συνθήκες θα συναντήσουμε στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών, στο κλειστό της Λεωφόρου. Είναι φανερό πώς η πλευρά του Παναθηναϊκού επιχειρεί για ακόμα μια φορά να διαμορφώσει κλίμα και να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες υπέρ του, καθώς θέλει να παρουσιαστεί ως ο αδικημένος του πρώτου τελικού. Τόσο η Ομοσπονδία όσο και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, οφείλετε να πράξετε ότι είναι αναγκαίο για να διαφυλάξετε την ομαλή διεξαγωγή και του δεύτερου τελικού με συνθήκες ισονομίας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μας, όταν οι αναμετρήσεις διεξάγονται στην έδρα των «αιώνιων» αντιπάλων μας. Επομένως, δεν πρέπει κανείς να επηρεαστεί από το κλίμα και τις ψευδείς εντυπώσεις που προσπαθούν ορισμένοι να δημιουργήσουν.

Τέλος, παραθέτουμε ενδεικτικά τις φάσεις που υπήρξαν ολοφάνερα αντιαθλητικά φάουλ υπέρ μας που δεν καταλογίστηκαν και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης χωρίς να αναλωθούμε σε άλλες παραβάσεις. Ευελπιστούμε οι διαιτητές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων στους επόμενους τελικούς ώστε πραγματικές πρωταγωνίστριες να είναι μόνο οι αθλήτριες.

Υ.Γ: Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η καταμέτρηση βολών για εσκεμμένα φάουλ που έγιναν από αθλήτριες του Παναθηναϊκού προκειμένου να σταματήσει ο χρόνος στα τελευταία λεπτά. Για την ιστορία στο 37'56" οι βολές ήταν 9-20. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του», τονίζει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός.

Tags: