Νίκη και πρόκριση στους τελικούς επιθυμεί ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Κώστας Παπανικολάου

i

© Intime

Νίκη και πρόκριση στους τελικούς επιθυμεί ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Sportal newsroom 09:48 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 28.05.2023

Το απόγευμα της Κυριακής (28/5, 19:05, ΕΡΤ3) ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τον ΠΑΟΚ και ψάχνει την τρίτη του νίκη που θα τον μεταφέρει στους τελικούς της Basket League.

Με μία... σκούπα στο χέρι είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού που την Κυριακή (28/5) σκοπεύουν να ξεμπερδεύουν με τον ΠΑΟΚ και να προκριθούν στους τελικούς της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» αρχίζουν να... πνίγουν την αποτυχία στέψης στο Κάουνας και να εστιάζουν στην κατάκτηση του νταμπλ. Το Κύπελλο έχει στολιστεί εδώ και μήνες (από τον Φεβρουάριο) στο παλμαρέ και υπάρχει φυλαγμένη μία θέση δίπλα του για τον κούπα του πρωταθλητή. 

Προς το παρόν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγούνται με 2-0 νίκες του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά της εγχώριας λίγκας και χρειάζονται άλλη μία. Στις 19:05 θα γίνει το τζάμπολ (τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 3) και υπολογίζουν ότι δύο ώρες αργότερα η πρόκριση θα έχει έρθει. 

Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπολογίζουν τον τραυματία Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ένα αιμάτωμα στο γόνατο που τον έθεσε εκτός στο Game 2 ενώ και δεν θα αγωνιστεί ούτε στο τρίτο παιχνίδι. Προφυλάσσεται εν όψει τον τελικών, εκεί όπου δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα ποιος θα συμμετέχει. Και αυτό γιατί η σειρά του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι είναι στο 2-2 και οι δύο σύλλογοι θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους την Τρίτη (30/5) στο ΟΑΚΑ. 

Σε αντίθεση με το Περιστέρι που κάνει δύσκολη τη ζωή των «πρασίνων», ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την ποιότητα των «ερυθρολεύκων». Πιθανότατα στο τελευταίο τους παιχνίδι για φέτος, θα παραταχθούν χωρίς τον αρχηγό τους, Βαγγέλη Μαργαρίτη, ο οποίος είναι άρρωστος.