Ποιος θα σηκώσει το βάρος της οργάνωσης απέναντι στη Βίρτους μετά την απουσία του Ουόκαπ

Τόμας Ουόκαπ - Μόουζες Ράιτ

Ποιος θα σηκώσει το βάρος της οργάνωσης απέναντι στη Βίρτους μετά την απουσία του Ουόκαπ

Νίκος Καλαμπάκας 14:45 - 06.03.2024

Ο Ολυμπιακός χάνει τον Τόμας Ουόκαπ για τον αγώνα κόντρα στη Βίρτους (7/3, 22.00) και το Sportal αναλύει τα δεδομένα για τους οργανωτές της ομάδας. Τι έχει στο μυαλό του ο Γιώργος Μπαρτζώκας;

Αν υπάρχει μια παροιμία φέτος στον Ολυμπιακό, αυτή είναι το «μαθημένα τα βουνά απ' τα χιόνια».

Σε μια σεζόν που οι ερυθρόλευκοι έχουν τους τραυματισμούς στην εβδομαδιαία τους ατζέντα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέπει την ομάδα του στην πιο κρίσιμη καμπή της regular season να μένει από οργανωτές.

Γκος, Μήτρου Λονγκ και Λαρεντζάκης ήταν όλη την προηγούμενη εβδομάδα στα... πιτς, ενώ η νέα απουσία στη θέση των γκαρντ, ακούει στο όνομα Τόμας Ουόκαπ.

Ο Τεξανός πλέι μέικερ τραυματίστηκε στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στο Περιστέρι, προσθέτοντας έναν ακόμα πονοκέφαλο στον προπονητή του, που πλέον καλείται να πορευτεί με συγκεκριμένες επιλογές στη θέση αυτή.

Ποιες είναι όμως αυτές; Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος αναμένεται να επιστρέψει και λογικά θα είναι αυτός που θα πάρει τη «μπαγκέτα» στα χέρια του και μαζί και την ευθύνη της οργάνωσης του παιχνιδιού.

Πρόβλημα για τον Ολυμπιακό: Εκτός Ουόκαπ και Λαρεντζάκης κόντρα στη Βίρτους
EUROLEAGUE

13:38 - 06.03.2024

Πρόβλημα για τον Ολυμπιακό: Εκτός Ουόκαπ και Λαρεντζάκης κόντρα στη Βίρτους

Ο Τόμας Ουόκαπ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και δεν θα είναι σε θέση να ενισχύσουν τον Ολυμπιακό στο ματς της 28ης αγωνιστικής στην EuroLeague κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια (7/3, 22:00). Επιστρέφει ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, αμφίβολος παραμένει ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Ο Αμερικανός δεν θα είναι 100% έτοιμος, αφού προέρχεται από τραυματισμό και δεν θα έχει αγωνιστικό ρυθμό, όμως παραμένει η πιο αξιόπιστη λύση, απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Βίρτους που φέτος, από το ξεκίνημα της σεζόν βρίσκεται σταθερά στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης!

Αυξημένο χρόνο συμμετοχής αναμένεται να έχεις και ο Μιχάλης Λούντζης. Ο Έλληνας γκαρντ έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι όποτε του ζητηθεί είναι εκεί, έτοιμος να κάνει το step up και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα, καλύπτοντας όποιο κενό χρειαστεί στη θέση των γκαρντ. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την περσινή φοβερή του εμφάνιση κόντρα στην Εφές στο ΣΕΦ, όταν είχε κληθεί να μπει στα... παπούτσια του τραυματία τότε Σλούκα και τελικά έκανε πέντε ρεκόρ καριέρας, σε μια βραδιά ονειρική για εκείνον.

Ο ίδιος είχε ξεπεράσει τις καλύτερές του επιδόσεις σε πόντους, ριμπάουντ, εύστοχα δίποντα και τρίποντα αλλά και στο ranking.

Επιστρέφοντας όμως στα φετινά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να βασιστεί και σε άλλα πλάνα. Ο Κάνααν δεν αποκλείεται να πάρει λίγο χρόνο στη θέση του οργανωτή, έχοντας δίπλα του στο «2» τον πολυσύνθετο Σακίλ ΜακΚίσικ ο οποίος δείχνει να ανεβαίνει τον τελευταίο καιρό.

Συνοψίζοντας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει σίγουρα στη διάθεσή του τέσσερα γκαρντ (Γκος, Κάνααν, ΜακΚίσικ και Λούντζη), ενώ είναι πιθανό στην αποστολή να βρίσκεται και ο Ναζ Μήτρου Λονγκ, προσφέροντας κι αυτός όσο μπορεί, αφού και ο ίδιος προέρχεται από τραυματισμό...