Ο μήνας «φωτιά» του Ολυμπιακού στην Euroleague

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Ο μήνας «φωτιά» του Ολυμπιακού στην Euroleague

Νίκος Καλαμπάκας 18:37 - 02.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:37 - 02.01.2024

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να ξεκινήσει το νέο έτος με αγώνα κόντρα στην Αρμάνι και το Sportal σας παρουσιάζει το δύσκολο πρόγραμμα των Πειραιωτών τον Ιανουάριο που αναμένεται να είναι «καυτός» και καθοριστικός για την πορεία τους στην Euroleague.

Όταν ξεκινούσε η φετινή Euroleague ο Ολυμπιακός βρισκόταν ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Οι Πειραιώτες το κέρδισαν αυτό με το σπαθί τους τα δύο προηγούμενα χρόνια, όταν είχαν βρεθεί στα Final 4 του Βελιγραδίου και του Κάουνας.

Στο πρώτο αποκλείστηκαν από τον τελικό όταν ο Μίτσιτς τους «σκότωσε» με buzzer beater στον ημιτελικό, ενώ στη Λιθουανία ήταν ο Γιουλ που με καλάθι του μπροστά στον Φαλ τους «έκλεψε» το τρόπαιο που για κατά πολλούς έπρεπε να κατακτήσουν παίζοντας το καλύτερο μπάσκετ της χρονιάς.

Η φετινή χρονιά ωστόσο είναι διαφορετική. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξεκίνησαν όπως είχαν σταματήσει αφού οι τραυματισμοί τους ταλαιπώρησαν πολύ στο ξεκίνημα της σεζόν, με αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου γύρου να βρίσκονται στην 8η θέση της κατάταξης, με ρεκόρ 9-8 και να ισοβαθμούν με τις Παρτίζαν, Βαλένθια και Μπασκόνια.

Από τις δύο τελευταίες μάλιστα ηττήθηκε και εντός έδρας, γεγονός που σημαίνει ότι για να έχει ο ελληνικός σύλλογος την υπεροχή απέναντι σε αυτές τις ομάδες, θα πρέπει να τις νικήσει στην Ισπανία. Πριν συμβεί αυτό όμως, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έχουν να ξεπεράσουν κι άλλα εμπόδια, ενώ ο μήνας που διανύουμε μάλλον θα καθορίσει και τις... βλέψεις τους για τη συνέχεια!

Το βαρύ πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Η χρονιά ξεκινάει απόψε (2/1) και το... μενού έχει διαβολοβδομάδα στο ΣΕΦ. Η Αρμάνι είναι η ομάδα που θα κάνει... ποδαρικό στο Φαληρικό Στάδιο και άπαντες εύχονται οι Ιταλοί να μπουν εκεί με το... αριστερό. Δύο ημέρες αργότερα παίρνει σειρά η Μονακό, ένας αντίπαλος που πλέον συγκαταλέγεται στους... κλασικούς του Ολυμπιακού, αφού τα τελευταία χρόνια οι αγώνες τους είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικοί, ενώ μετά τον αποκλεισμό των Γάλλων από το Final Four πρόπερσι και από τον τελικό του Final πέρυσι, η ομάδα του Πριγκιπάτου έχει... βεντέτα με τους ερυθρόλευκους του Πειραιά.

Στις 10 Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την Μπάρτσα, ενώ δύο μέρες μετά θα μεταβεί στη Βιτόρια προκειμένου να παίξει κόντρα στην Μπασκόνια.

Ακολουθεί στις 18/1 ο αγώνας του ΣΕΦ με τη Μακάμπι, ενώ 25/1 υπάρχει πάλι ταξίδι στην Ισπανία προκειμένου οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Στις 30/1 η Άλμπα θα είναι καλεσμένη στο ΣΕΦ, στον αγώνα με τον οποίο κλείνει ο... διαβολομήνας των ερυθρόλευκων.

«Δεν γίναμε Ολυμπιακοί για τις νίκες»: Ο διάλογος του Μπαρτζώκα με φίλο του Ολυμπιακού και ένα οδοιπορικό πέντε ημερών
EUROLEAGUE

12:48 - 23.05.2023

«Δεν γίναμε Ολυμπιακοί για τις νίκες»: Ο διάλογος του Μπαρτζώκα με φίλο του Ολυμπιακού και ένα οδοιπορικό πέντε ημερών

Το Final 4 του Κάουνας πέρασε στην ιστορία και το Sportal που βρέθηκε δίπλα στην ομάδα του Ολυμπιακού από την πρώτη στιγμή που η αποστολή προσγειώθηκε στο Κάουνας, καταγράφει όλα όσα συνέβησαν στη λιθουανική πόλη κατά τη διάρκεια της «ερυθρόλευκης» παραμονής εκεί.

Το πρόγραμμα όπως σας γράψαμε παραπάνω είναι δύσκολο. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει όμως στα εμπόδια, έχει το υλικό και την τεχνογνωσία πλέον να τα ξεπερνάει. Το δεύτερο ημίχρονο που έκαναν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κόντρα στην Άλμπα στο Βερολίνο, άφησε υποσχέσεις... Πλέον, απομένουν και οι πράξεις ώστε η ομάδα του Πειραιά να βάλει το τρένο γερά στις ράγες, αφού ακόμα και τώρα που έκανε αναπάντεχες ήττες βρίσκεται σε τροχιά play in...

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μιλάνο και όλη τη δράση της Τρίτης