Τόμας Ουόκαπ: Ένας Τεξανός απ' τα... Καμίνια

Τόμας Ουόκαπ: Ένας Τεξανός απ' τα... Καμίνια

Aχιλλέας Μαυροδόντης 14:20 - 02.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:21 - 02.01.2024

Ο Τόμας Ουόκαπ ήταν ένα από τα πρόσωπα του 2023 και το Sportal παραθέτει τα όσα είδαμε από τον... Έλληνα γκαρντ τη χρονιά που μας άφησε.

Ο Τόμας Ουόκαπ είναι ένας παίκτης που το 2023 μας απασχόλησε έντονα. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού θα θυμάται για πάντα το έτος που μας άφησε εδώ και λίγες ώρες, καθώς για εκείνον ήταν μια χρονιά ορόσημο.

Είναι η χρονιά που έφτασε μια ανάσα από την κορυφή της Ευρώπης, που κατέκτησε τα πάντα στην Ελλάδα, αλλά και που έγινε Έλληνας, τιμώντας τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας.

Ουόκαπ ©intime

Δεν έχασε κανένα ματς Ευρωλίγκας, παίζοντας σε όλα της περασμένης σεζόν, ενώ και φέτος ισχύει το ίδιο, καθώς μέχρι στιγμής μετράει 17 στα 17. Γενικότερα το 2023 μοιάζει σαν να μην κατέβασε ποτέ ταχύτητα.

Βασικός σε όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, βασικός σε όλα τα ματς της Εθνικής μας ομάδας. Άλλοι στη θέση του θα είχαν… σβήσει και θα ήθελαν επειγόντως διακοπές. Όχι ο… πεζοναύτης του Ολυμπιακού όμως.

22:19 - 14.07.2023

Η μεγάλη συνέντευξη του Τόμας Ουόκαπ στο Sportal: «Ο Ντόρσεϊ είναι παικταράς, αλλά στην Εθνική θα διάλεγα εμένα»

Ο Τόμας Ουόκαπ παραχώρησε τεράστια συνέντευξη στο Sportal, με τον... Έλληνα γκαρντ του Ολυμπιακού να μιλάει για τους Πειραιώτες, την Εθνική, τον κόσμο, την Euroleague και πολλά - πολλά ακόμα!

Είναι ακόμα έτοιμος να πέσει στα βαθιά και να κάνει το κάτι παραπάνω για την ομάδα του. Στην άμυνα πάντα δίνει το κάτι παραπάνω. Δημιουργικά είναι πάντα σε αυτούς που ξεχωρίζουν και εκτελεστικά επίσης δεν φοβάται να βγει μπροστά.

Ας πάμε όμως στο κομβικό σημείο του 2023. Το ελληνικό διαβατήριο. Ο Τόμας Ουόκαπ έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο Sportal το καλοκαίρι και μέσα σε όλα, μίλησε και για το πώς πήρε στα χέρια του το διαβατήριο τον περασμένο Απρίλιο. 

«Νωρίς στη δεύτερη σεζόν μου ήρθε η ιδέα. Κάποιοι φίλαθλοι μου το είχαν πει και τους απαντούσα πως δεν ήταν στο χέρι μου και πως αν μπορούσα θα έπαιρνα σήμερα το διαβατήριο. Κάπως έτσι έγινε. Σε εκείνο το σημείο ήξερα πως θέλω να μείνω για πολύ καιρό. Στα μέσα της πρώτης μου σεζόν όλα είχαν μπει στην θέση τους, σε ό,τι έχει να κάνει με το μπάσκετ, με τον τρόπο λειτουργίας του κλαμπ, αλλά και με όσα δεν έχουν να κάνουν με το μπάσκετ. Λατρεύω να μένω στην Ελλάδα. Αγαπώ τους φίλους και τους ανθρώπους που γνώρισα εδώ. Νωρίς ήξερα πως ήθελα να μείνω και στο παρασκήνιο έγιναν πολλά που εγώ δεν ασχολήθηκα. Με πήρε τηλέφωνο ο ατζέντης μου και μου είπε πως μέσα στην εβδομάδα θα μπορείς να πάρεις το διαβατήριο. Αυτό είναι το πρώτο νέο που άκουσα μετά από μήνες. Για να είμαι ειλικρινής δεν έκανα πολλά, όμως ήμουν πολύ πολύ χαρούμενος που το πήρα. Τώρα έχω μια σύνδεση με την χώρα. Είμαι εκεί εδώ και δύο χρόνια, προσπαθώ να μάθω την κουλτούρα, αγαπώ τον τρόπο ζωής, αγαπώ τους Έλληνες γενικά. Έχω κάνει Έλληνες φίλους όπως σου είπα. Για εμένα ήταν εύκολη απόφαση και ήμουν ενθουσιασμένος με αυτό».

Αυτά είχε πει τον Ιούλιο και στην συνέχεια τα έδωσε όλα για την φανέλα της Ελλάδας. Μέτρησε 13 πόντους και 7 ασίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο και συνέβαλε τα μέγιστα για την πορεία της Εθνικής μας. Μπορεί η Ελλάδα να μην είχε την πορεία που θα ήθελαν κάποιοι, όμως χωρίς τον Ουόκαπ, τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο δύσκολα.

Τόμας Ουόκαπ

Τα 30 αυτά λεπτά κατά μέσο όρο που μέτρησε στις Φιλιππίνες τον εξουθένωσαν. Παρόλα αυτά, με το ξεκίνημα της σεζόν ήταν και πάλι εκεί για να τα δώσει όλα.

Άκουσε πολλά. Για τα match up με τον Σλούκα, για τα τρίποντά του. Έπρεπε να μείνει στο παρκέ για πάνω από 30 λεπτά σχεδόν σε όλα τα ματς στο ξεκίνημα. Δεν παραπονέθηκε ποτέ. Ήταν πάντα εκεί για να δώσει ό,τι έχει. Φυσικά είχε και τις κακές του στιγμές, όμως στο μεγάλο καμβά του 2023, η παρουσία του μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το 2023 μάθαμε πως τα Καμίνια έβγαλαν έναν Τεξανό. Αυτός είναι ο Θωμάς Ουοκαπόπουλος. Ο Θωμάς από τα Καμίνια. Ένας παίκτης που είμαστε τυχεροί όσοι γνωρίζουμε προσωπικά και ένας αθλητής κόσμημα για την Εθνική και τον Ολυμπιακό.

Πλέον το 2023 ανήκει στο παρελθόν. Ο Τόμας Ουόκαπ λοιπόν είναι έτοιμος για το κάτι παραπάνω φέτος, ακόμα και αν η πρωτοχρονιά τον βρήκε τραυματία. Εξάλλου πλέον είναι ο απόλυτος ηγέτης του Ολυμπιακού. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα συμβεί στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Με Τόμας Ουόκαπ όμως, δεν πρέπει κανείς να φοβάται για τίποτα…