Πρόεδρος της Παρτίζαν: «Δεν είμαστε πολιτικό κόμμα, θα πρέπει οι φίλαθλοι να σταματήσουν να βρίζουν το κράτος»

Πρόεδρος της Παρτίζαν: «Δεν είμαστε πολιτικό κόμμα, θα πρέπει οι φίλαθλοι να σταματήσουν να βρίζουν το κράτος»

Γιώργος Γαβριλάκης 15:28 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:35 - 26.02.2024

Εσχάτως οι οπαδοί της Παρτίζαν τα έχουν βάλει με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο επικεφαλής της διοίκησης της ομάδας του Βελιγραδίου, Οστόγια Μιχάιλοβιτς, εξηγεί πως «θα πρέπει να σταματήσουν, γιατί το κράτος είναι σύμμαχός μας και όχι αντίπαλος».

Από την ώρα και τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε δημοσίως (πριν από χρόνια) πως τα φίλαθλα συναισθήματά του ανήκουν στον Ερυθρό Αστέρα, οι οπαδοί της Παρτίζαν αποφάσισαν για το ποιος είναι ο νέος τους «εχθρός».

Στις προεδρικές εκλογές βέβαια, αυτό δεν φάνηκε, αφού το 2022 ο 54χρονος πολιτικός επανεξελέγει με 58%, αλλά στο γήπεδο των «μελανόλευκων» του Βελιγραδίου, ειδικά το τελευταίο διάστημα ακούγονται υβριστικά συνθήματα με μεγάλη ένταση εναντίον του. Και ο βασικός λόγος είναι οι πιέσεις που ασκεί το κράτος για να ξεχρεωθούν σιγά σιγά τα χρέη της Παρτίζαν -αλλά και του Ερυθρού Αστέρα.

Και επειδή, το ζήτημα αποκτά πολιτικές προεκτάσεις, ο πρόεδρος της Παρτίζαν, Οστόγια Μιχάιλοβιτς, μίλησε στην TV Prva, για να βάλει μερικά πράγματα στη θέση τους. Αρχικά, δήλωσε πως «δεν εγκρίνουμε τέτοιους είδους... φωνές από τις εξέδρες. Υπάρχουν χιλιάδες οπαδοί που μας στηρίζουν, αλλά μία μικρή μειοψηφία έχει εκφραστεί με προσβλητικό τρόπο», είπε. Επίσης, θύμισε πως «έχουμε πληρώσει βαριά πρόστιμα για τέτοιους είδους θέματα και θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι».

Συγκεκριμένα, «τα τελευταία χρόνια έχουμε πληρώσει σε πρόστιμα περισσότερο από 1,5 εκατομμύρια ευρώ και με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει έναν ποιοτικό παίκτη ακόμα», υπογράμμισε ο Μιχάιλοβιτς για να δείξει το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που έχει συμβεί λόγω κακής συμπεριφοράς των θεατών.

Η Παρτίζαν έχει στο μυαλό της τον Βάνια Μαρίνκοβιτς της Μπασκόνια
EUROLEAGUE

13:09 - 26.02.2024

Η Παρτίζαν έχει στο μυαλό της τον Βάνια Μαρίνκοβιτς της Μπασκόνια

Το καλοκαίρι μου μας έρχεται ο Βάνια Μαρίνκοβιτς μένει ελεύθερος από την Μπασκόνια και η Παρτιζαν, σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, σκοπεύει να τον διεκδικήσει, να τον επαναπατρίσει και να τον επαναφέρει στο ρόστερ της ομάδας από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του.

Ο Μιχάιλοβιτς πάντως, ήθελε να ξεκαθαρίσει πως «εμείς δεν είμαστε πολιτική οργάνωση, αλλά ένας αθλητικός σύλλογος. Κανείς μας δεν συμμετέχει σε διαδηλώσεις κατά του προέδρου της χώρας. Το κράτος είναι σύμμαχός μας και όχι αντίπαλος. Αντί να εμπλακούμε σε πολιτικά ζητήματα, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον αθλητισμό και στους στόχος μας». Και ένας από αυτούς είναι «να αποκτήσουμε εγγυημένο συμβόλαιο στην Euroleague», κατέληξε ο ιθύνον νους της Παρτίζαν.