Απρόοπτο για Μπάλντουιν: Δεν ταξίδεψε στο Βελιγράδι με την αποστολή της Μακάμπι

Ουέιντ Μπόλντουιν

Απρόοπτο για Μπάλντουιν: Δεν ταξίδεψε στο Βελιγράδι με την αποστολή της Μακάμπι

Χρήστος Τσάλτας 10:38 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 24.04.2024

Πρόβλημα από το πουθενά προέκυψε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς ο Ουέιντ Μπάλντουιν δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας για το Βελιγράδι ενόψει του αγώνα με την Μπασκόνια. Διαβάστε το γιατί.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αντιμετωπίζει την Μπασκόνια για το Play-In της Euroleague με φόντο την έβδομη θέση της κατάταξης. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό AKTOR με μειονέκτημα έδρας, καθώς το τριφύλλι τερμάτισε στην δεύτερη θέση της regular season.

Για την ομάδα του Όντεντ Κάτας ωστόσο δεν έλειψαν τα απρόοπτα, σε ένα ταραχώδες Σαββατοκύριακο, όπου το Ισραήλ δέχτηκε επιθέσεις από drones του Ιράν και η χώρα «δοκιμάστηκε» για ακόμα μια φορά.

Το πρόβλημα που προέκυψε στην «ομάδα του λαού» σχετίζεται με τον Ουέιντ Μπάλντουιν. Ο Αμερικανός γκαρντ, που είναι ο ιθύνων νους της ομάδας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή για το Βελιγράδι και το παιχνίδι του play-in κόντρα στους Βάσκους.

Αιτία για το πρόβλημα αυτό ήταν γραφειοκρατική. Πιο συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε θέμα με το διαβατήριο του γιου του, με τον άλλοτε γκαρντ του Ολυμπιακού να μένει στο Ισραήλ μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα και να έχει όλα τα χαρτιά ο γιος του στην χώρα.

Μόλις τακτοποιηθεί το θέμα του διαβατηρίου του γιου του, ο Μπόλντουιν θα πάρει πτήση για το Βελιγράδι ώστε να βρεθεί στο πλευρό των συμπαικτών του και να αγωνιστεί κανονικά στο μεγάλο παιχνίδι με την Μπασκόνια. Κάτι που σημαίνει πως ο Όντεντ Κάτας τον υπολογίζει κανονικά για την αναμέτρηση, ενώ και ο ίδιος δεν θα χάσει καθόλου από τη δράση της ομάδας του στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Στην φετινή Euroleague ο εκρηκτικός γκαρντ πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις, μετρώντας 17,7 πόντους, 2,2 ριμπάουντ, 4,9 ασίστ και 1,1 κλεψίματα κατά μέσο όρο, στην καλύτερη και πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.