Ουέιντ: «Χρωτάμε και στον Κόμπι την έλευση του Λεμπρόν στους Καβαλίερς»

Ντουέιν Ουέιντ

i

Printscreen

Ουέιντ: «Χρωτάμε και στον Κόμπι την έλευση του Λεμπρόν στους Καβαλίερς»

Νίκος Καλαμπάκας 15:46 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:31 - 26.09.2023

Ο Ντουέιν Ουέιντ εξήγησε πως το Κλίβελαντ κατάφερε να πείσει τον Λεμπρόν να πάει στους Καβαλίερς και μαζί με τον Κρις Μπος να συνθέσουν ένα κορυφαίο big 3 που κυριάρχησε απόλυτα στο NBA.

Τα ονόματα των Ντουέιν Γουέιντ, Κρις Μπος και Λεμπρόν Τζέιμς ήταν συνώνυμα με το μεγαλείο, τα θεαματικά παιχνίδια και την κυριαρχία στο NBA. Οι τρεις τους αποτέλεσαν ένα από τα πιο αποτελεσματικά Big Three στην ιστορία του NBA όταν συνυπήρξαν στο Κλίβελαντ.

Αλλά αυτή η συνέργεια είχε ένα σημείο εκκίνησης και επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από έναν άλλο σταρ του NBA που δεν ήταν ποτέ κοντά στο να ανήκει σε αυτό το τρίο, αλλά παρόλα αυτά συνέβαλε στη δημιουργία του. Σε μια συνέντευξη στο SKWeek Show, ο Γουέιντ περιέγραψε πώς δημιουργήθηκε μια ανίκητη ομάδα που ανέτρεψε τον Κόμπι Μπράιαντ και τη δυναστεία που επρόκειτο να χαράξει με τους Λέικερς.

Καθισμένος δίπλα στους Τόνι Πάρκερ, Ντιρκ Νοβίτσκι και Πο Γκασόλ, αλλά και τον θρύλο του ποδοσφαίρου Τιερί Ανρί, ο Ουέιντ αποκάλυψε πώς έπεισε τον Λεμπρόν Τζέιμς να υπογράψει με τους Χιτ και κατέληξαν να κερδίσουν τα δαχτυλίδια του 2012 και του 2013.

Ο θρυλικός σούτινγκ γκαρντ παραδέχτηκε ότι το πέμπτο δαχτυλίδι του Κόμπε τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι το πρωτάθλημα είχε πρόβλημα. Γι' αυτό προσέγγισε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Κρις Μπος για να φτιάξουν ένα Big 3 στο Μαϊάμι, κάτι που τους οδήγησε να κυριαρχήσουν στην Ανατολική Περιφέρεια.

«Μόλις ο Κόμπι έτρεξε και άρπαξε αυτή την μπάλα [μετά το πρωτάθλημα του 2010], σήκωσα το τηλέφωνο και τηλεφώνησα στον ΛεΜπρόν. Μου έλεγα, "Λεμπρόν, τι θα κάνεις"»; παραδέχτηκε ο Ουέιντ.

Ο Άντονι Έντουαρντς απέκτησε στο ημερολόγιο της Ατλάντα μία μέρα αφιερωμένη σ' αυτόν! (vids)
NBA

11:05 - 24.09.2023

Ο Άντονι Έντουαρντς απέκτησε στο ημερολόγιο της Ατλάντα μία μέρα αφιερωμένη σ' αυτόν! (vids)

Εργάζεται ως σούπερ σταρ του ΝΒΑ στη Μινεσότα, αλλά ο Άντονι Έντουαρντς κατάγεται από την Ατλάντα και ο δήμαρχος της πόλης αποφάσισε να του αφιερώσει μία μέρα προς τιμήν του. Στο εξής, η 5η Αυγούστου κάθε χρόνο στο ημερολόγιο της πόλης θα αναφέρεται ως «Ημέρα Άντονι Έντουαρντς».

«Αυτό ήταν το καλοκαίρι που ήμασταν free agency. Αυτοί κυριαρχούσαν. Ο Κόμπι κέρδιζε όλα αυτά τα δαχτυλίδια. Έλεγα από μέσα μου, «Περίμενε, αυτός πήρε πέντε και εμείς ένα; Δεν γίνεται αυτό». Αυτό άλλαξε το πρωτάθλημα», είπε ο πρώην παίκτης. Λίγο καιρό μετά οι Μπος και Τζέιμς έγιναν free agency και τελικά, μαζί με τον Ουέιντ κυριάρχησαν απόλυτα στο μαγικό πρωτάθλημα του ΝΒΑ.