Η Μάλαγα υπέταξε την Τενερίφη και κατέκτησε το πρώτο BCL της ιστορίας της!

Κέντρικ Πέρι

i

© FIBA

Η Μάλαγα υπέταξε την Τενερίφη και κατέκτησε το πρώτο BCL της ιστορίας της!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:13 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:24 - 14.05.2024

Η Ουνικάχα Μάλαγα σήκωσε στο Basketball Champions League για την σεζόν 2023 – 2024.

Η Μάλαγα έκανε ματσάρα στον τελικό απέναντι στην Τενερίφη, ήλεγχε το παιχνίδι σε όλη του την διάρκεια και έφτασε έτσι σε μια πανάξια νίκη με 80-75, παρά την προσπάθεια της Τενερίφης στο τέλος. Η ομάδα του Βιδορέτα μείωσε στο τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, κάνοντας την ύστατη προσπάθεια, όμως οι βολές του Ντίαζ τελείωσαν και την υπόθεση νίκη.

Αυτή η νίκη χάρισε στην Ουνικάχα Μάλαγα και το πρώτο Basketball Champions League της ιστορίας της! Παράλληλα βέβαια αυτό είναι και το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του συλλόγου της Μάλαγα, μετά το Κύπελλο Κόρατς του 2001 και το EuroCup του 2017.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το 2-0 στο ξεκίνημα, η Τενερίφη δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να πάρει το προβάδισμα, με την Ουνικάχα Μάλαγα να παίρνει μια καθαρή νίκη και να στερεί από την αντίπαλό της, όχι μόνο το τρόπαιο, αλλά και την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να γίνει η πλέον πολυνίκης της διοργάνωσης.

Σε περίπτωση νίκης της Τενερίφης, η ομάδα από της Κανάριες Νήσους θα έφτανε στις 3 κατακτήσεις, ξεπερνώντας την Σαν Πάμπλο Μπούργος που έχει 2, όσα και οι νησιώτες.

Αυτή πάντως ήταν η πέμπτη φορά που ομάδα από την Ισπανία κατακτά το τρόπαιο, ενώ τον… ισπανικό χάρτη τον «σπάνε» οι ΑΕΚ (2018), Βίρτους Μπολόνια (2019) και Βόννη (2023).

Πίσω στα του τελικού, η Μάλαγα εκμεταλλεύτηκε άψογα τα 19 λάθη της Τενερίφης, παίρνοντας 23 πόντους από αυτό, καθώς έκανε 13 κλεψίματα.

Ο Κέντρικ Πέρι, ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 17 πόντους, ενώ 14 πρόσθεσε ο Χιχάντ Τζέντοβιτς και 11 ο άλλοτε παίκτης του Λαυρίου, Τάισον Κάρτερ.

Από πλευράς Τενερίφης, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Κάιλ Γκάι, σταμάτησε στους 18 πόντους, ενώ 16 πρόσθεσε ο Γκιόργκι Σερμαντίνι και 14 ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, που μάλιστα είχε και 9 ασίστ, όμως δεν ήταν αρκετός για την ομάδα του.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-16, 27-38, 56-62,  75-80

«Ελπίζω να χάρηκαν τη νίκη τους στην Μπαρτσελόνα, γιατί η χρονιά τους έχει τελειώσει»

«Ελπίζω να χάρηκαν τη νίκη τους στην Μπαρτσελόνα, γιατί η χρονιά τους έχει τελειώσει»

Ο Ολυμπιακός γύρισε από τη Βαρκελώνη με ένα διπλό και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης μεταφέρει όλα τα παρασκήνια από το ταξίδι των Ερυθρόλευκων στην ισπανική πόλη.